Monsanto arkitektur Portugal steinhus

Romantisk arkitektur i Portugal

Vet du hvilken det er? Vi på Freshideen og mange andre kolleger som jobber med arkitektur og design tror at dette er det vi skal snakke om i dagens artikkel.

Det ligger på grensen til Spania og, nærmere bestemt, i den gamle byen Monsanto. Husene er her mellom, rundt og på en gigantisk steinblokk.

De pittoreske husene og gatene har blitt integrert i landskapet i flere tiår. Alle andre steiner ble stående urørt.

Den pittoreske atmosfæren i Monsanto

Monsanto arkitektur portugal utsikt ovenfra

Monsalto ligger i utkanten av en fjellkjede, ikke veldig langt fra Serra de Estrela. Derfra har du vid utsikt over dalen nedenfor.

De tidligere innbyggerne hugget ikke steinene for å bygge husene sine. De har tilpasset seg mye mer til de naturlige formene. Noen ganger er disse bare litt forvrengt og innsnevret. Halvsirkelformede tak ser ut som buede steinhytter. Trapper fører rundt berget og også til taket.

Skråtak

Monsanto arkitektur Portugal huser tak

Romantisk belysning

Monsanto arkitektur portugisisk romantisk

De historiske bygningene ser fortsatt ut som om de kom fra en tidligere tid. De minner om arkitekturen som ble bygget av den opprinnelige befolkningen. De første innbyggerne kalte seg lusitter. Man kan fortsatt oppdage arkeologiske funn fra denne perioden.

Bergarter dekket med mose

Monsanto arkitektur portugal gater

Manueline -dørene finnes fremdeles i mange hus. De er en overgang fra den portugisiske gotiske tiden. De er i stil med arkitekturen som kan sees på Belem Tower, for eksempel.

Denne typiske portugisiske byen er et typisk eksempel på hvordan du bedre kan integrere deg i naturen gjennom å leve. Det viser seg at denne gamle bygningsfilosofien blir gjenoppdaget etter mange årtusener!

Fordi dette er akkurat den retningen mange arkitekter tenker i dag. Nok et eksempel på hvordan vi ikke bør glemme tradisjon, selv i den mest moderne tiden.

uteplass

      Monsanto arkitektur portugal store steiner planter

Det fantastiske landskapet i Monsanto

byen Monsanto arkitektur portugal atmosfære

Steintau – gater

Monsanto arkitektur portugal gater stein fortau