liverpool Everyman Theatre Haworth Tompkins kunst for alle

Everyman Theatre i Liverpool! Skuespillerkunst for alle!

I dag vil vi fortelle deg om et teaterprosjekt som er unikt i sitt slag. Det er mye mer enn de vanlige kunstscenene som følger et bestemt program. Everyman Theatre kan beskrives mer som en egen verden. Dette involverer mennesker fra hele verden, byen Liverpool og dens besøkende på en unik måte.

Her vil man revurdere begrepet teater som sådan. Tesen er bevist at den i sin mest moderne form har potensial til å lage kunsten å opptre for alle og å representere forbindelsestråden mellom alle deltakerne i bylivet.

Everyman Theatre i Liverpool

Everyman teaterkunst for alle

Denne kunsten for alle representerer realiseringen av et prosjekt av Haworth Tompkins representere

Dette handler om en rekonstruksjon basert på funksjonsutveksling. Dette er ikke bare ment i overført betydning. Everyman Theatre ble bygget på stedet for en kirke fra 1800 -tallet. En av de første tingene du legger merke til er forsiktigheten som konverteringen er utført med.

Et prosjekt av Haworth Tompkins

Everyman Theatre Haworth Tompkins kunst for alle

Hovedutfordringen

Den viktigste utfordringen arkitektene stod overfor var å lage et moderne og teknologisk høyt utviklet bygg. På den måten kunne det korrespondere bedre med omgivelsene i nabolaget. Bare på denne måten, ble det tenkt, kunne dette teatret bli byens kulturelle sentrum og følgelig tilby kunst for alle. Vi er av den oppfatning at arkitektene lyktes i å gjøre dette perfekt. Metall og rød murstein i industriell stil ble brukt på den ene fasaden og noen få andre steder. Disse, så vel som formene, er fra den opprinnelige konstruksjonen og har blitt integrert med stor suksess i det nye konseptet.

Metall i industriell stil og rød murstein

 Everyman teaterscene trappekunst for alle

Integrasjonen av bygningen i miljøet fortsatte å bli vellykket. Fordi den er omgitt av bygninger fra XVIII og XIX århundrer.

Bak scenen

Everyman theater liverpool interiørkunst for alle

Den vestlige fasaden til Everyman Theatre

Vi finner vestfasaden til denne institusjonen, som tilbyr kunst for alle, spesielt interessant. 105 roterbare solbeskyttelsespaneler i aluminium ble brukt her. På disse kan du se bilder av mennesker som tilfeldigvis passerte her. Hvem som ble avbildet der, ble bestemt ved en tilfeldighet og forfatterne.

105 roterende solbeskyttelsesplater laget av aluminium

Everyman teater liverpool kunst for alle

Atmosfæren ute på gaten foran teatret

Everyman Theatre liverpool Haworth Tompkins kunst for alle

I hjertet av Everyman Theatre

Det er rundt 400 seter i hjertet av bygningen. De var plassert i en rund form. Utformingen av de massive veggene, som er laget av rød murstein, er spennende. Det ble utført direkte på stedet, uten å følge en nøyaktig, tidligere designet tegning.

400 seter i en majestetisk atmosfære

Everyman teater interiørkunst for alle

Teaterforestillingene selges fort ut

Everyman teater interiør scene publikumskunst for alle

For å svare til kunstbegrepet for alle, har ideen om scenen blitt løsnet. Du har mange mindre rom som mer eller mindre formelt også tar rollen som etapper, om enn mindre. Noen kan faktisk utføres på, eller de kan brukes til trening. Andre fungerer som restauranter, kontorer, barer, mottakelser, studioer – i mange teatre og tekniske rom.

Scenen

Everyman Theatre Liverpool Scene Art for alle

Minimalisme i rommet for selvuttrykk

Man kan si at valget av minimalisme som stil nesten ikke hadde noe alternativ her. Fordi på dette tidspunktet blir teaterkunsten for alle også forstått som en flott mulighet for selvuttrykk.

   Ja, kunst er for alle!

Everyman Theatre Liverpool geitbyggekunst for alle