Vil du tilbringe din neste ferie i det store utendørs? Der kan du utforske området rundt hver dag og være langt borte fra støy og skitt i storbyen i flere dager. Høres ikke det ut som en drøm? Sikkert ja for millioner av bybarn, men i et hobbithus kan denne drømmen snart bli en realitet. I det følgende vil vi bare gi deg ett eksempel som er særegent nok og som trekker frem særtrekkene ved den organiske arkitekturen. Det regnes også som en modell av Hobbit -huset i prinsippet. Overraskende nok smelter den lett inn i naturen slik at den knapt kan sees på avstand. Følg med og la deg overraske også!

Ser fremtidens arkitektur omtrent slik ut??

Hobbit House organisk arkitektur med futuristiske elementer

  • Hvem er hobbyene?

Første ting først! La oss forklare hvem Hobbittene er før vi går til Hobbit -huset. Kort sagt, dette er menneskelignende mytiske skapninger som lever tro mot livet i uberørte landskap. De kalles fremdeles halvinger fordi veksten varierer mellom 60 cm og 120 cm.

De ble opprinnelig kjent gjennom romanene til JRR Tolkien, der de bor i fantasiverdenen på Middle-earth. The Hobbit and the Lord of the Rings ble skrevet av den newzealandsbaserte manusforfatteren og regissøren i 2001-2003 Peter Jackson filmet vellykket. Hans trilogi Ringenes Herre ble tildelt totalt 17 Oscar -titler, hvorav tre gikk til regissøren. Siden den første filmpremieren har grotteboerne hatt stadig større popularitet. Filmens enorme suksess om hobbitter og deres livsstil var den virkelige årsaken til etableringen av en ny filmsjanger, nemlig fantasy.

 Den menneskelige fantasi kjenner ingen grenser.

Hobbit House organiske arkitektur ingen grenser for fantasien

Et annet interessant faktum er at hobbittene snakker et språk som egentlig aldri eksisterte. Det antas at navnet deres er avledet av ordet kuduk eller kûd-dûkan og betyr burwell. Hobbittenes hjem er det kuperte Shire, der de bor i grottelignende hus. Et hobbithus har runde dører og vinduer og passer organisk inn i landskapet uten å belaste det på noen måte. Hobbittenes motto i livet er å være fredelig og uforstyrret av omverdenen. Hennes unike ensomhet og balanserte livsstil har funnet mange fans over hele verden. Derfor, midt i vakre og ensomme landskap, har det blitt bygget feriekomplekser som etterligner originalen, Hobbit -huset.

Dette Hobbit -huset er det perfekte feriestedet for alle som leter etter nærkontakt med naturen.

Hobbit House organisk arkitektur perfekt feriested for naturelskere

 Det grønne gressdekket gjør Hobbit -huset nesten usynlig.

Hobbit House organisk arkitektur grønt gressdeksel gjør det usynlig

  • Et hobbithus er en unik organisk bygningsstruktur midt i det store utendørs

Bildene våre viser deg et hobbithus, som er et typisk eksempel på et hulehus. Den er perfekt integrert i området rundt og forblir derfor nesten usynlig for forbipasserende. 1985 av den berømte meksikanske arkitekten Javier Senosiain  designet hus er et typisk eksempel på organisk arkitektur som tar sin form fra naturen og forurenser miljøet så lite som mulig. Det grønne området rundt inviterer deg til å ta hyggelige spaserturer eller slappe av i frisk luft i lengre tid.

Futuristiske og helt naturlige former går hånd i hånd her.

Hobbit House organisk arkitektur futuristiske og naturlige former

“Å gå i hagen betyr å gå over taket på huset uten å innse det,” sa Senosiain. Den meksikanske arkitekten er kjent for sin organiske arkitektur. Han bygde hus som var inspirert av formen av en slange, en hai og en blomst og er unike deler av denne arkitekturen. Målet hans har alltid vært å skape en unik bygningsstruktur som ser ut som grottene til forhistoriske mennesker og sømløst skriver seg inn i det naturlige miljøet.

Den geniale designen av den meksikanske arkitekten Javier Senosiain.

Hobbit House organisk arkitektur genialt design av meksikansk arkitekt Javier Senosiain

Senosiain tenkte på effekten av bioklimatiske forhold på beboernes fysiske og psykiske velvære og brukte trær og busker i byggingen. De danner grønne barrierer som filtrerer sterkt sollys, kjølige innendørs områder og beskytter huset mot støv og støy. For eksempel er taket dekket med gress og beskytter Hobbit -huset mot varme og kulde. Dette sikrer også en behagelig innetemperatur.

 Overgangen mellom innsiden og utsiden er sømløs.

Hobbit House organisk arkitektur glassvegg sømløs overgang mellom innendørs og utendørs

Glassveggen slipper inn mye sollys inn i huset, noe som gjør det lett og varmt.

Hobbit House organisk arkitektur glassvegg interiøret lyst og varmt

  • Hvordan ser Hobbit -huset ut inne?

Selv om det indre av dette Hobbit -huset ser ut som en underjordisk hule, er det forbundet med utsiden av en stor glassvegg. Veggene, takene og de innebygde møblene på innsiden er laget av jernsement, som er videre bearbeidet og dekket med et lag marmorpulver og hvit sement.

I stuen er det to stoler som skiller seg ut på grunn av sin unike design. Den ene er håndlaget av den meksikanske kunstneren Pedro Friedeberg og den andre er verket til Eero Aarnio.

Du trenger ikke å klare deg uten komfort i dette Hobbit -huset.

Hobbit House organisk arkitektur komfort inne

Merkelig nok viser dette halvbegravede huset seg å være solfylt og lysere enn tradisjonelle hus. I et hobbithus kan vinduene være hvor som helst, og godt formede kupler lar sollys komme inn ovenfra. Ventilasjon lettes av husets aerodynamiske form, som lar luft sirkulere fritt.

Huset ligner et peanøttskall og består av to rom forbundet med en smal passasje. Det første ovale kammeret er et stort innvendig rom der stue, spisestue og soveplass er plassert. Herfra fører en annen tunnel til det andre kammeret, hvor sovealkove er plassert.

 Runde former, hvelvede tak ….

Hobbit House organisk arkitektur runde former kuppelformede tak inni

… karakteriserer denne futuristiske arkitekturen.

Hobbit House -arkitektur med futuristiske elementer

Naturen er det største forbildet her!

Hobbit House organisk arkitektur ser innvendig

Dette er rom hvis skiftende lysforhold og former er tilpasset menneskers naturlige rytmer. I dette Hobbit -huset er møblene perfekt integrert i miljøet. Tilgang fra det ene rommet til det andre har ingen terskler, noe som gjør kommunikasjonen mellom beboerne lettere. Dette er akkurat det moderne mennesket trenger for å finne tilbake til røttene. Hvis du vil leve tro mot livet, ville du føle deg på rett sted i et Hobbit -hus. Imidlertid er det verdt for alle å prøve å tilbringe minst en ferie midt i naturen, eller?

 Alle kan tilbringe en unik og uforglemmelig ferie i dette Hobbit -huset.

Hobbit House organisk arkitektur sted for unik ferie

Hobbit House soverom med organisk arkitektur

 Slik ser badet i grottehuset ut.

Hobbit House organisk arkitektur lyst, solrikt bad

Bokhylla er innebygd i veggen.

Hobbit House organisk arkitektur innebygd bokhylle mange bøker

 Dag og natt kan du observere naturen.

Hobbit House organisk arkitektur dag og natt og ser på naturen

 Eller undersøk det selv.

Hobbit House organiske arkitektur utforske naturen selv

Hobbit House organisk arkitektur godt integrert med naturen

Hobbit House organisk arkitektur mye besøkt av turister