Renessansearkitektur inspirerende storslått

 Renessansearkitektur

Noen av dere spør deg selv på dette tidspunktet: Hva handler dette emnet egentlig om! Vi i Freshideen vet allerede at renessansen er en av de mest populære stilene gjennom tidene. Men det er nettopp problemet. Så mye har blitt skrevet og snakket om det at noen ganger går enkle mennesker virkelig vill.

Så i dag, uansett hvor vanskelig det er, vil vi tilby deg en enkel introduksjon. Fordi det Renessansearkitektur er en av de kildene som moderne design henter inspirasjon fra.

Imponerende elementer fra renessansearkitektur

kunst og kultur renessanse arkitektur

Forholdet til antikken

Renessansen knyttet til antikken mye mer enn andre epoker. I denne perioden var det til og med et forsøk på å bokstavelig talt “sitere” antikken. Den ene var superfascinert av figurenes hvite og proporsjonens harmoni. Imidlertid gikk man lenger og en skapte ny bevegelse, drama og dermed nye former.

Skulpturer

Renessanse arkitektur skulpturer kunst

veggmaling

Renessansearkitektur inspirerende maleri

I renessanseperioden spilte religiøsitet en mindre fremtredende rolle, og det handlet mer om humanisme. Så, oversatt til språket deco og arkitektur, tenkte man mye mer på deres representative karakter og representasjon av mennesker.

Renessansens vugge er Italia, med sitt utrolige antall gode kunstnere.

Renessansearkitektur

Renessansearkitektur storslått konstruksjon

Når det gjelder arkitekturhistorien, er det interessant at det var akkurat på dette tidspunktet, det vil si i andre halvdel av 1500 -tallet, at mange lukkede boliger og villaer begynte å bli bygget.

Om natten

Renessansearkitektur inspirerende bygninger

Bygningene er veldig symmetriske, du tar hensyn til proporsjonene og de enkle geometriske formene. Gulvene er delt tydeligere og mange dekorative elementer har blitt brukt på bygningene.

Dekorative elementer

kunstkultur renessanse arkitektur vakker

Jakten på himmelen nådde et visst klimaks i løpet av den gotiske perioden, og man opplevde igjen skjønnheten i den store horisontale justeringen.

Storslått bygning

Renessansearkitektur inspirerende attraktiv

Bruken av noen flotte materialer dateres også tilbake til denne tiden. De begynte å lage veggene og taket av murstein. Du kan også se noen fargerike materialer. Utenfor ble stukk, stein og marmor brukt mye.

Lion-Guard

Renessansearkitektur inspirerende storslått

Fram til 1600 -tallet spredte renessansen seg først til Sentral og deretter til hele Vest -Europa. Denne kunstretningen fungerer som en inspirasjonskilde for mange løsninger, inkludert moderne og samtids arkitektur.

Imponerende arkitektur

        Renessansearkitektur inspirerende effektivt