japansk arkitektur moderne hus om natten

Japanske arkitekturhus av Shigeru – Ban vil imponere deg

I 2014 vant han Pritzker -prisen. Dette er en anledning, men ikke bare den eneste grunnen til at vi ønsker å skrive om Shigeru – Ban i dag. Den virkelige årsaken til rapporten vår i dag er at vi nylig har blitt klar over hans fantastiske japanske arkitekturhus igjen.

Vi hadde ikke sett bilder av moderne verk av denne arkitekturen på lenge. De er inspirerende og veldig populære på alle måter.

Innovativt og imponerende

shigeru ban arkitektur hus japansk arkitektur

Kort om Pritzker -prisen

Visste du noe mer om Pritzkerprisen? Jay A. Pritzker var grunnleggeren av denne prestisjetunge prisen innen arkitektur. Hans ønske var å tilby en prestisjetung pris innen arkitektur siden dette ikke ble dekket av Nobelprisen. Prisen er sponset av hotellkjeden Hyatt. Etter Jay Hyatts død driver hans eldre sønn stiftelsen og prisen. I dag viser det seg at forventningene er bevist. Denne prisen fremmer kreativitet innen arkitektur.

Arkitektur som fascinerer

moderne arkitektur shigeru ban moderne bygg

Shigeru-Ban-bygningen og japansk arkitektur generelt

Shigeru-Ban selv var en del av Jurien i en årrekke. Det skjedde mellom 2006 og 2009. Han ble født 5. august 1957. I 2014 mottok han prisen. I følge den nåværende Juri symboliserer arbeidet hans Pritzkers oppdrag. Men etter vår mening symboliserer den også det beste innen moderne japansk arkitektur. Fordi den klarer på en spesielt sofistikert måte å vises både lokalt og globalt på samme tid. Det andre skjer først og fremst ved å mestre luftelementet, som er så særegent for dagens arkitektur. Den sjenerøse tillatelsen til naturlig lys og den moderne teknologien for kontrollen gjør at hans japanske arkitektur huser mennesker og åndelig oppskalere på en bestemt måte i Østen..

Arkitektur med myke linjer

japansk arkitektur hus arkitektur moderne

Spesielt moderne bygning

shigeru ban arkitektur hus moderne arkitektur

Inspirerende arkitektur

japansk arkitektur shigeru ban hus moderne

Alt er basert på forskning

Som det så ofte viser seg i livet, er prestasjoner som er enkle, men helt tilfeldige, et resultat av grundig forskning. Hver bygning blir undersøkt veldig nøye på forhånd. Bare denne konstruksjonen antas å være fremfor alt nyskapende, som inkluderer resirkulert papp og papp.

De resulterende verkene settes opp veldig raskt

shigeru ban house moderne arkitektur

Et hus innenfra

moderne arkitektur japansk arkitekt shigeru ban

 Dette er en veldig nyttig arbeidsmodell i kriseregioner. Fordi du kan bygge slike bygninger raskt og de er bærekraftige på alle måter. Dette er absolutt ingen tilfeldighet. Fordi katastrofestrukturer er veldig viktige på sikt og ifølge prognoser vil bli mer og mer viktige over tid. Det gode med Shigeru-Ban-arkitekturen er at den er helt i tråd med naturen. Arkitekten bruker sin makt, og det er en stor transformasjon i japansk og global moderne arkitektur. Fordi dette så langt så ut til å motstå naturen. Nå søker man å skape en stabilitet og å ville leve i harmoni med naturen.

Her kan du se huset

shigeru ban house papp japansk arkitektur

 Tehusarkitektur

tehus shigeru ban arkitektur moderne papp

Dette er ikke bare arbeider for “presserende” saker

Verkene til Shigeru-Ban er av stor betydning, også når det gjelder utviklingen av japansk interiørdesign. Fordi verkene hans på ingen måte bare handler om bygninger som kan bygges raskt i kriseområder. Han gjør mange vellykkede forsøk på å gjøre planlagte og konstruerte bygninger mer komfortable og hyggelige for brukeren, selv under normale omstendigheter.

En stilig arkitektur

japansk arkitektur moderne arkitektur shigeru ban

Lite, men komfortabelt hus

japansk arkitekturhus nødstilfelle moderne arkitektur

I tillegg brukes den japanske interiørdesignestetikken og internasjonale prestasjoner like mye. Ved å gjøre det føres det første til et helt nytt, forhøyet nivå.

Absolutt billedlig bevis på denne prestasjonen er forbindelsen mellom det brede, luftige rommet med betongen, skyvedører og det hvite oppblåste seilet som danner hjørnet av Curtain Wall House

japansk arkitektur moderne arkitektur berømte arkitekter

Andre interessante funksjoner

Mye mer kan sies om forfatteren og hans betydning for arkitektur – inne og ute. Vi vil derfor bare foreslå noen få innovative aspekter som det ville være verdt å lese mer om.

Først oppdaget han at papir og bambus kan erstattes av japanske arkitekturhus og interiørdesign. Fordi en rekke former kan gjøre det like bra med begge. Avhengig av regionen kan du bestemme hvilken løsning som vil være mer egnet når det gjelder regionens ressurser.

Videre er han en av de første som integrerte typiske levende elementer i industriell konstruksjon. En forestilling som ikke umiddelbart ble tolerert av klientene, men som tydelig kan beskrives som vennlig mot arbeiderne. Det tar også opp aspekter av internasjonal og japansk interiørdesign fra forrige århundre. Det viser at de masseproduserte gjenstandene også kan virke ekstremt interessante hvis de ble brukt på en overraskende måte. Variasjon og fordelaktige psykologiske og sosiale effekter. Så vi ville rose hans fortjeneste i en setning.

Interiøret i stil med Shigeru-Ban

shigeru ban interiørdesign stueutstyr

Veggdesign i betongutseende

moderne arkitektur interiør design shigeru ban