spektakulære bygningsdesigner i origami -stil

15 spektakulære bygninger hvor origamikunst møter arkitektur

Origami, en gammel japansk kunst, er en kreativ metode for å skape vakre former og strukturer ved å brette papir. Etter å ha blitt populært utenfor Japan på midten av 1900-tallet, ble origami en moderne kunstform som har inspirert kunstnere fra hele verden og fra flere sjangere, inkludert arkitektur.

Forsøk på å lage arkitektoniske design basert på begrepet origami -former spenner fra boligbygninger, gjennom hoteller og underholdningssentre, til kontorer og andre bygninger. Denne tendensen er veldig relevant i dag, ettersom origami har blitt noe av en moderne trend innen arkitektur.

Til støtte for denne ideen viser vi 15 fantastiske bygninger fra hele verden som samler kunsten origami og arkitektur og design på en strålende måte.

Festspielhaus fra den tyrolske festivalen – Erl, Østerrike (første bilde – over)

Denne kantede svarte konserthallen ble designet av Delugan Meissl Associated Architects etter at de vant en konkurranse om prosjektet i 2007. Det nye Festspielhaus var ment som et motstykke til det hvite lekehuset i Erl, Østerrike, men formen og posisjonen refererte også til det imponerende landskapet, som bestemmes av fjellformasjonene i bakgrunnen, og tilstedeværelsen av den nærliggende historiske motparten.

Tel Aviv kunstmuseum – Tel Aviv, Israel – 15 spektakulære bygningsdesigner

spektakulære bygningsdesigner i moderne kunst i origami -stil

Plassert i sentrum av det urbane kulturkomplekset, sto prosjektet overfor utfordringen med å frigjøre spenningen i den smale, trekantede siden og gi et passende svar på museets behov for brede, nøytrale, rektangulære gallerier. Resultatet ble følgende løsning: litt vridde geometriske overflater som forbinder de fjerne hjørnene mellom galleriene og rammene, samtidig som de ga naturlig lys inn i fordypningene i den halvundergående bygningen.

Designet av Preston Scott Cohen, Inc, var Tel Aviv Museum of Art Amir Building den første vinneren av Herta og Paul Amir internasjonale konkurranse.

Nestlé sjokolademuseum – Mexico by, Mexico

spektakulære bygningsdesigner i rødt fasadeglass i origami -stil

Konseptet Rojkind Archutektor for utformingen av denne bygningen går tilbake til en lekende brettet struktur av en origami-formet fugl eller romskip, som kan gjøres veldig enkelt. Formen, som ved en tilfeldighet, er faktisk et resultat av grundige designstudier og intuisjoner for hva dette stedet må uttrykke. Det spektakulære resultatet er like standhaftig som de fasetterte formene som utgjør det.

Panteón Nube – Murcia, Spania

spektakulære bygningsdesigner origami -trær

Panteón Nube ligger i Murcia, Spania, og ble bygget av studioet Clavel Arquitectos, og er en moderne grav som har asymmetrisk design og omgivelsesbelysning levert av karnelianstein. Panteón Nube -graven ligger i en fasettert bolle som avslører seg når portene er åpne. Imidlertid kan sikksakkdørene til mausuleumet bare åpnes hvis du holder deg til en bestemt rekkefølge som bare eieren vet. Gjennom denne tilnærmingen ville man foreslå en referanse til mysteriet knyttet til døden.

Klein Bottle House – Rye, Victoria, Australia

spektakulære bygningsdesigner i origami -stil kantet

Dette feriehuset er designet av McBride Charles Ryan, og ligger i det komplekse nettverket av sanddyner like bak den sekstende stranden på Mornington -halvøya, bare to timer unna Melbourne. Bygningen er basert på origami -versjonen av Klein Bottle, som passet perfekt til grensene for stedet. Resultatet er en unik og spektakulær design. Disse materialene består hovedsakelig av stålformer og kledd i rød sement og metalllag, uatskillelige og lette, og oppfyller strenge brannvernbestemmelser.

Park Pavilion – Cuenca, Spania

spektakulære bygningsdesign origami original arkitektur

Denne lukkede paviljongen er designet av Moneo Brock Studio og strekker seg over 35 dekar sammen med parken som omgir den, og grenser til siden av Flüén Júcar og Moscasand og den historiske byen Cuenca. Byggekonseptet består av 23 femkantede moduler som sammen danner et strukturert nettverk, og omhandler forholdet mellom landskapets naturlige skjønnhet og den tilstøtende urbane fabrikken.

Karuizawa museumskompleks – Nagano, Japan

spektakulær bygningsdesign origami mørk bygningsstruktur

Karuizawa Museum Complex Nagano-Ken, Japan ble designet av et Tokyo-basert atelier, som forsøkte å kontrastere det kuppelformede interiøret ved å bruke ideer fra origami-håndverket. Bygget lavt, viser en-etasjers bygningen en rekke bretter og krusninger i sin generelle design. Den fasetterte overflaten skaper sin egen topografi, med henvisning til de omkringliggende bølgende åsene i Yatsugatake -fjellene, mens de trekantede vinduene som er stablet opp på den sørlige fasaden gir mer gjennomsiktighet i bygningen og dermed harmoniserer den solide naturen til det titaniske eksteriøret.

Innebygd prosjekt – Shanghai, Kina

spektakulære bygningsdesign origami original hvit fasade

Denne moderne, interaktive installasjonen, designet av HHD_FUN, er basert på konseptet om et komplekst system som observerer, registrerer og utforsker vår verden, samfunn og biologi. Etter å ha forlatt den tradisjonelle arkitektoniske designmetoden og bruke den datastyrte algoritmen, prøver kunstnerne å skyve grensene for mulighetene for design-metoden ovenfra og ned. Ved å kombinere logikken til algoritmen og dens realiseringsprosess med den fysiske arkitekturen, kan man oppnå utrolige resultater. For å visualisere resultatet har de genererte digitale dataene blitt integrert i en Google Earth -projeksjon.

Senter for bærekraftig energiteknologi – Ningbo, Kina

spektakulære bygningsdesigner origami belysningsglass

Nottingham University har åpnet et nytt campus i Ningbo, Kina: The Center for Sustainable Energy Technologies (CSET). Bygningen ble designet av Mario Cucinella Architects på en måte som gjorde det mulig å redusere miljøpåvirkningen ved å popularisere energieffektivitet, få sin egen energi fra fornybare kilder, samt lagre regnvann og gråvann der det er mulig å bruke igjen . Intensjonen er å sikre at denne bygningen ikke trenger et ekstra varme- eller kjølesystem og at beboernes energibehov dekkes av fornybare kilder. Bygningen ble designet som et fyrtårn som kan sees fra alle sider på campus. Tårnet er innpakket i trykte vendinger og forvrengninger laget av glass, i likhet med en kinesisk lanterne, der de forskjellige fasadene skaper et ensartet skall. I løpet av dagen glitrer det og om natten blir noen peneller laget av glass helt gjennomsiktige.

Origami House – Barcelona, ​​Spania

spektakulære bygningsdesigner origami mørk futuristisk arkitektur

Dette fantastiske huset i Barcelona, ​​Spania har fått navnet AA House. Det ble designet av OAB, som tok inspirasjon fra geometrien og enkel design av det japanske origamihuset. Tak og paviljonger er kantete og åpne i forskjellige retninger. Dette huset har bare blitt malt i hvite toner og skaper noen romlige illusjoner for hjemmet.

Kapellet for diakonissen St. Loup – Hôpital de St -Loup, Sveits

spektakulære bygningsdesign origami belysningskors

Lokalsamfunnet og arkitekten Danilo Mondada ble belønnet i 2007 med kontrakten for renovering av moderhuset til diakonissamfunnet St. Loup. Det nye kapellet er bygget under jorden og smelter subtilt og delikat sammen med landskapet. Designerne skaper et rom hvis horisontale og vertikale dimensjoner varierer gjennom en rekke origami -folder som introduserer en rytme i interiøret og eksteriøret ved å tolke kapellens tradisjonelle planløsning..

Estacao Oriente – Lisboa, Portugal

spektakulære bygningsdesign origami belysning interessant

Lisboas Orient Station, en av de sentrale transportknutepunktene i Lisboa, Portugal og verdens største stasjon, ble bygget for Expo 98 i Parque das Nações, hvor den for tiden ligger. Stasjonen er designet av arkitekten Calatrava, kjent for konseptene som ofte er basert på naturlige rammer og former, spesielt de som er typiske for marint liv og fugler, og har en bemerkelsesverdig likhet med slike former, akkurat som det tidligere verket av samme arkitekt Allen Lambert i Toronto Brookfield Place.

Barclays hovedkvarter – Paris, Frankrike

Barclays hovedkvarter Paris Frankrike

I stor grad var utformingen av denne bygningen påvirket av den uvanlige beliggenheten (på en tjue meter bred stripe av alléen, og på en forlengelse på baksiden mellom to gårdsplasser!), Som førte arkitektene ved Manuelle Gautrand Architecture til komme med et prosjekt for å utvikle som omfavner og drar fordel av utsikten samtidig, og som er nedsenket i naturlig lys. Fasaden er et symbolsk element i hele bygningen. Det består vanligvis av glass, som er delvis dekket med et andre lag bestående av marmormønstre presset ned i en sil. Den generelle effekten er en enorm origami, og utsikten over denne delikat brettede marmoren er mulig både fra innsiden og utsiden av bygningen.

Helios House – Los Angeles, USA

spektakulære bygningsdesigner origami diamantformer

Helios House er en bensinstasjon i Los Angeles som ble et symbol på byen kort tid etter at den ble bygget i 2007. Det ble designet av Office dA i Boston og Johnston Marklee Architects i Los Angeles med ideen om å definere standarddesignet på bensinstasjonen. Det er preget av noen typiske “grønne” egenskaper: taket, som er designet for å være tolerant og samler vann fra regnet, består av trekanter laget av maskinert rustfritt stål og inkluderer kaktuser og 90 solcellepaneler, noe som betyr energiforbruket til stasjonen med 16 % redusert.

Bygningen til helsedepartementet – Bilbao, Spania

spektakulære bygningsdesign origami glass attraktivt

Det iøynefallende glassede utsiden av helsedepartementet i Bilbao, Spania er svaret fra designerne av Coll-Barreau Arquitectos på de restriktive bygningsrestriksjonene i byen, som krever avlastede etasjer for alle høyhus langs hovedgatene. Resultatet er en hybridform som tiltrekker seg oppmerksomhet og øker energieffektiviteten til bygningens struktur. Denne utformingen gir også to store praktiske fordeler: støyen fra den travle boulevarden er merkbart redusert og gevinsten fra solvarme er oppnådd ved å redusere stråling og dempet av det pustende veggsystemet.