Planlegger du et drømmehus eller drømmer du bare om et? I begge tilfeller er visualisering viktig. Igjen og igjen publiserer vi inspirerende prosjekter hvor du kan hente ideer til moderne drømmehus. Vi gjør det samme i denne artikkelen, der vi har valgt eksempler på mer enn 30 moderne hus. I tillegg beskriver vi noen kriterier som man også kan gjøre et praktisk og funksjonelt valg. Vi behandler også spørsmålet om hva som for tiden er spesielt aktuelt og hva som er fremtidens trender.

Et drømmehus er alltid spektakulært

Amfiteater samtidsarkitektur moderne hus

Moderne hus og deres beliggenhet

Den moderne karakteren til et hus bestemmes først og fremst av beliggenheten. De fleste av dem er spektakulære steder som gir en fantastisk utsikt over naturen. Dette er helt klart den heteste drømmehjemstrenden. Målet er å huske det unike i livet vårt hver dag.

Bratte bakker med utsikt over elver og hav, fjellandskap og brede åker uten naboer i sikte minner beboerne gang på gang om at livet er spennende og trekker beboerne ut av rutinen. Alt dette er spesielt viktig for det moderne mennesket.

Drømmehus ser ut til å vokse ut av landskapet

Arkitektur ideer moderne hus

Tilpasning av arkitekturen til landskapet

Moderne hus bør ikke bare plasseres stabilt i det valgte landskapet. For at de skal se ganske moderne ut, må du vokse ut av dem praktisk talt visuelt. De liker å etterligne egenskapene til miljøet og edle dem på mange måter. Et moderne hjem har ofte et organisk utseende og fungerer som et kunstverk inspirert av naturen selv. Med speilflater eller gjennomsiktige vegger er grensene mellom innvendig og utvendig knapt merkbar. Omfattende utsikt åpner seg fra hvert hjørne av huset.

Du håndterer private og offentlige rom på en leken måte

Asiatisk design - flotte moderne hus

Åpenhet, spektakulær karakter og personvern

Uansett hvordan forskjellige moderne hjem ser ut, har de alle en slags relatert dramatisk utseende. Hvor kommer det egentlig fra? Den lekne bruken av vertikale og horisontale overflater i interiørdesign så vel som i fasade- og hagedesign gjør at temaet åpenhet og personvern blir leken behandlet. Den brede utsikten råder, innendørs og utendørs rom blir ett, og likevel føler du deg trygg i ditt privatliv. Dette fungerer på grunn av den eksterne karakteren på den ene siden, men også på grunn av den smarte inndelingen i private og offentlige rom på den andre siden.

Fargene på dette moderne drømmehuset sørger for at landskapet fremstår nesten uberørt 

Fasadedesign og flotte ideer for moderne hus

Husets størrelse

Moderne drømmehus må være spektakulære. Dette oppnås ofte gjennom den overdimensjonerte arkitekturen. De brede dimensjonene er tydelig moderne. Men hvis du følger alle de andre reglene for moderne hjemmedesign, kan til og med et veldig lite hus se moderne og til og med futuristisk ut. Til slutt er det mulig at visse metoder brukes for å forbedre det ytre utseendet til hjemmet ditt. De brede og slanke overflatene bidrar for eksempel til dette. I tillegg liker folk å velge farger som får huset til å ligne en organisk forlengelse av det omkringliggende naturlandskapet. For dette er speileffektene og de gjennomsiktige fasadene og de med speileffekter av grunnleggende betydning.

Grensene mellom innsiden og utsiden fjernes ofte visuelt

Hageideer - flotte ideer for fasaden til moderne hus

Moderne stiler

Moderne hus kan gjøres på forskjellige måter. Det er viktig at du kjenner igjen den tydelige sammenhengen med beboernes livsstil. Det er også viktig å vise respekt for omgivelsene dine, spesielt når regionen er med deg spesifikk arkitektonisk tradisjon utmerker seg. Det bør understrekes igjen: et moderne hus vokser visuelt ut av omgivelsene!

Enhver stil er populær så snart den passer til beboernes og miljøets personlige smak 

Betyr mer inspirasjon - trendy levende ideer for moderne hus

Moderne husfasader

De moderne husfasadene er et problem i seg selv. Transparente overflater gir store muligheter. Disse skulpturelle veggene er ofte plassert foran dem, som delvis beskytter og delvis åpner opp for personvernet. Aksentvegger av naturlige materialer utfyller dette spektakulære utseendet og beskytter interiøret der det virkelig er nødvendig.

Utendørsbassengene forstørrer visuelt gårdsplassen takket være speileffektene 

moderne hus - flott design - flotte ideer

Utenfor og bakgård

De indre forgårdene til større moderne hus gjenspeiler ofte fasadedesignet. Basseng skaper speilflater og en følelse av åpenhet. Brede terrasser laget av moderne materialer skaper en følelse av stabilitet og luksus på samme tid. Det trinnlignende utseendet bidrar til å tilpasse seg det omkringliggende landskapet og i mange tilfeller personvernet til beboerne.

Som du kan se, får du mye funksjonell frihet innenfor reglene for moderne bygging av drømmehus. Estetisk sett kan disse også være veldig forskjellige. For øyeblikket er det imidlertid en tendens til minimalistiske og fremtidsrettede design. Dette holder miljøet så autentisk som mulig. På denne måten uttrykker man også det moderne ønsket om ro og balanse. Tross alt betyr luksuslivet at du har nok tid til venner, slektninger og de virkelig viktige tingene i livet.

Man lar ofte naturen og romfølelsen dominere 

moderne hus nåværende interiørdesign

Organiske og futuristiske former er populære

moderne hus - dagens hjemmekoselige arkitektur

Den trinnvise designen er den mest praktiske for mange eiendommer 

moderne hus ser gode ideer

moderne hus hage ideer hagedesign

moderne hus himmelsk flott arkitektur

moderne hus ideer for moderne fasader

Belysningen fra dette huset forbedrer hele miljøet

moderne hjem luksus hjem hjem ideer

moderne hus moderne arkitektur

moderne hus - trappeformet husdesign

moderne hus hage ideer inspirasjon

moderne hus grønne enger - gode ideer

moderne hus grønne hjemmekoselige ideer

Et fabelaktig eksempel på organisk moderne arkitektur

moderne hus løse ideer samtidsarkitektur

moderne hus minimalisme ideer

moderne hus moderne design moderne arkitektur ideer

moderne hus flott husdesign - flotte ideer

moderne hus hjemmekoselig design

Med moderne bassenger forener man visuelt himmel og jord i mange drømmehus 

moderne hus moderne arkitektur

moderne hus moderne arkitekturideer

moderne hus moderne fasadedesign

moderne hjem moderne drømmehus

moderne hus moderne design

Giant house moderne arkitektur moderne hus

Minimalismen lar landskapet dominere 

store hus moderne hus

Svømmebasseng ideer - flotte moderne hjem

Svømmebasseng ideer moderne hus

flott arkitektur terrasse design moderne hus

flott husdesign moderne hus

Denne bygningen refererer også til bymiljøet

flotte moderne designideer moderne hus

Dream home svømmebasseng moderne hjem

uendelig svømmebasseng moderne hus

fantastiske levende ideer moderne hus

moderne arkitektur moderne hus

Moderne husdesign - flotte ideer moderne hus

Speilfasaden skaper fantastiske effekter

Zen stemning moderne hus