Ingeniør- og arkitektoniske underverker i den moderne verden

I dag beundrer alle rundt om i verden det kreative talentet til mange arkitekter og ingeniører, hvis geni skaper nye byggetrender og arkitektoniske stiler og dermed forbløffer hele verden! De innovative, kreative ideene og deres mesterlige implementering utfordrer vår visuelle oppfatning og stimulerer samtidig fantasien. Ikke bare imponerende bygninger og deres ekstraordinære konstruksjoner og flotte fasader tiltrekker seg oppmerksomheten, men også mange spektakulære broer tiltrekker vår oppmerksomhet. Disse regnes som en overgang over en naturlig eller kunstig hindring, men kan også ses på som en overgang til en helt annen verden – ingeniørverdenenes verden! Her er originale ideer ikke lenger begrenset når det gjelder fantasi, men tar form og form!

Storseisundbroen eller fremdeles kalt Drunken Bridge

berømte broer norge

Ender verden egentlig her, eller hva skal det bety??

kjente broer

Den lengste av de syv Atlantic Way -broene inspirerer med sine krumninger, som bidrar til dens ekstravagante og ekstraordinære utseende og omslutter den i mysterier. Denne broen på Vestlandet er en av de vakreste motorveiene i Europa, fordi den fantastiske bueformen har sjarmert både lokalbefolkningen og turister i århundrer! Du får bare følelsen av at den kjente jorden ender og en ennå uutforsket verden venter på oss på den andre siden! Den 260 m lange Storseisundbroen ble offisielt åpnet 7. juli 1989; på sitt høyeste punkt er det 23 meter over havet! Et sjarmerende syn avslører seg foran bilistenes øyne og trekker dem inn i en eventyrlignende opplevelse – i godt vær kan du til og med se vanlige rokker og hvaler her! Under tordenvær utgjør imidlertid kjøring på broen en reell livsfare på grunn av sterke vindkast og høye vannbølger!

Famous Bridges – Sky Bridge på Langkawi Island, Malaysia

himmelsbruecke berømte broer

Berømte broer – Ikke for de som er redd for høyder!

fantastisk himmelbro

Sky Bridge, bygget i 2004, stiger 700 meter høyt i Mat Cincang -fjellene og regnes som et virkelig teknisk underverk i den moderne verden – en dobbel brystning laget av rustfritt stålrør og et finmasket trådnett sikrer fotgjengernes sikkerhet. Den 125 m. Lange og 1,8 m. Brede broen kan lett nås med gondolheis, du kan slappe av på de trekantede plattformene og nyte eventyrlandskapet i flere timer. I dette pittoreske området er tropiske regnskoger og vakre idylliske strender sammenflettet – himmelbroen sikrer tilgang til dette lille paradiset på jorden for tusenvis av besøkende!

Banpo -broens regnbuevannfunksjon

banpo bridge seaoil

Fordyp deg i romantikken til Banpo Bridge!

binpo bridge regnbue

Banpo -broen i Seoul er en magnet for besøkende – denne funksjonelle forbindelsen mellom to av de største bydelene gir oss et magisk, spennende show! Banpo -broen ble bygget over Jamsu fotgjengerbro, ettersom Jamsu -broen i de fleste tilfeller oversvømmes og stenges når vannstanden stiger. Det merkelige her er det som er installert på begge silkene til Banpo Bridge Moonlight Rainbow Fountain! Totalt 38 vannpumper og 380 dyser utgjør den lengste brovannfunksjonen i verden – hele konstruksjonen er 1140 meter lang! De 10.000 LED -lysene skaper en fantastisk atmosfære; Det fargerike lyset skaper regnbueeffekten når vannet faller. De elegante vannbevegelsene ser ut til å være i en lidenskapelig dans under det lyse fargespillet!

Berømte broer – veikrysset Magdeburg vannvei

Magdeburg berømte broer

Denne fantastiske konstruksjonen regnes som et ekte ingeniørmirakel

vannbro magdeburg

Med sine forbløffende 918 meter tjener denne strukturen til å krysse Mittelland -kanalen over Elben og regnes som den lengste kanalbroen i verden! Implementeringen av prosjektet begynte i 1905, men ble avbrutt i 1942 på grunn av andre verdenskrig. Etter at krigen var slutt, forble Magdeburg innenfor grensene til Den tyske demokratiske republikken. Under påvirkning av Sovjetunionen mistet vannveiens kryss sin betydning, så anleggsarbeidet ble ikke gjenopptatt før i 1997. Rundt 501 millioner euro ble investert i dette iøynefallende, flotte prosjektet fram til broen for vannscootere endelig ble åpnet i 2003!

Henderson Waves eller den høyeste gangbroen i Singapore

henderson vinker berømte broer

Den 300 meter lange broen gir fotgjengere muligheten til å sette seg ned på en av de mange benkene og slappe helt av

henderson night view

Denne kolassalkonstruksjonen imponerer med sin 36 meters høyde og tilbyr alle fotgjengere en unik opplevelse – rett og slett flyter gjennom luften! Broen forbinder to av de vakreste og mest populære parkene i den økonomisk og kulturelt raske utviklingshovedstaden. Det er en av Singapores mange attraksjoner og blir sett på som et tegn på industriell fremgang. Den består av syv metallsylindere som går opp og ned akkurat som vannbølgene. Disse er faktisk utstyrt med benker for de slitne fotgjengere – herfra utspiller seg en spektakulær utsikt over omgivelsene!

Berømte broer – Storseisund broen klipper akkurat som en beruset

berømte broer beruset bro

kjente broer norge storseisundet

Å kjøre på broen kan noen ganger være så ekstremt at det ofte omtales som et adrenalinkick

kjente broer på Vestlandet

Berømte broer – Sky Bridge i Malaysia gir fotgjengere en sjanse til å beundre naturens majestet ovenfra

sky bridge malaysia

Et spektakulært panorama midt i naturen

berømte broer ekstravagante

Berømte broer – Vannfunksjonen inviterer deg til å danse

banpo bro

seoul vann har regnbue

Krysset Magdeburg vannvei

magdeburg vannkanalbro

magdeburg vannbrokanal

Singapore og Henderson -bølgene

 henderson

Berømte broer – Selv belysningen på broen er et teknisk vidunder

flytebro

bølger bro

auruhen -broen

berømte broer singapore