eklektisk utvendig design hobit hus bygget i jord

Ideen om å “leve under jorden” kan være fascinerende for mange mennesker og likevel et mareritt for en annen gruppe

De fleste velger et hus bygget i bakken med tanke på området, men årsakene til å bygge helt eller delvis under jorden varierer, inkludert behovet for å minimere husets innvirkning på nabolaget, bygninger hvor man ikke kan strekke seg sidelengs eller oppover, dra nytte av varme- og kjøleegenskapene av jorden.

Noen mennesker ville bygge inn i jorden bare for å bli skjult for fremmede.

Det er mange utfordringer ved å designe og bygge et hjem under jorden, for eksempel kostnaden for mudring, drenering, dreneringskostnader, tilgangsproblemer og å sette opp anstendig dagslys og ventilasjon. Det er ofte slik at de underjordiske husene er delvis bygget i bakken eller bygd i en skråning, slik at det fortsatt er sider som er frie for luft, sol og utsikt.

Sjekk disse syv husene som er delvis bygd inn i jorden.

Malator, fra Future Systems, Wales (1998)

fantastiske hus bygget inn i jorden

fantastiske hus bygget i jordens grønne område kysten

Med et dramatisk sted på toppen av den steinete bakken, er dette ett-roms huset knapt under jorden. Den har ingen hage, ingen innkjørsel eller tilhørende åpne områder, og den smelter sømløst inn i landskapet. På landsiden gir en liten inngang med glass en utsikt over omverdenen.

Lukeåpningene gir en følelse av havet

fantastiske hus bygget inn i jordens grønne område bemerkelsesverdigDet er fargerike prefabrikkerte bygningselementer i interiøret. Fra den store, buede sofaen kan du nyte flott vidstrakt måsutsikt over St. Brides Bay.

The Hobbit House, av Simon og Jasmine Dale, Wales (2005)

eklektisk utvendig design hobit hus bygget i jord

Simon Dales fra et byggefirma bygde dette miljøvennlige huset med lav energi for familien ved hjelp av enkle verktøy og lokale naturmaterialer. Den er skåret ut av jorden eller høstet fra åkrene rundt den. Anlegget er bærekraftig med komposttoaletter, solcellepaneler og kildevann.

Huset er delvis bygget inn i åsen for å minimere den visuelle påvirkningen

fantastiske hus bygget inn i bakken vinduet trær koselige

Taket er dannet av rundt 30 grovfeltede trær. Veggene er en blanding av kalkpussede tørre steinvegger og halmballer. Taket er isolert med halmballer, dekket med jord og sådd med gress.

Dutch Mountain, fra Denieuwegeneratie (New Generation), i Nederland (2011)

fantastiske snødekte hus bygget inn i jorden

Dette bærekraftige huset er bygget inn i en skogkledd nederlandsk myr der jorden stiger som et lite fjell og huset absorberer det.

Huset som er bygget inn i åsen er dermed isolert og skjult. Inngangen er avskåret i fjellet.

Utskjærbart tak i tre

fantastiske hus bygd inn i jordglassveggene

Det utkragede tretaket dukker opp over jorden, det har glassåpninger for å maksimere solenergi og lysere interiøret. Husets termiske masse beholder varme når det trengs, og jordens naturlige egenskaper kjøler huset om sommeren.

Interiøret i huset er overraskende lyst og innbydende, med en overflate laget av synlig betong og malte nivåer

fantastiske i bakken hus innvendig trebord

Rommene har en hulefølelse med det naturlige lyset som kommer gjennom de dype delene i åsen eller gjennom de store åpne sørlyste rommene foran med utsikt over skogen rundt.

Hjemmet til César Manrique, Lanzarote Island, Spania (1966)

fantastiske hus bygget inn i jordstenen eksotiske bygninger

Dette berømte huset ble bygget på stedet for et vulkansk krater fra 1700 -tallet på Lanzarote, Spania. Over jorden kan du se en lav, mild, kalket bygning hvor kaktuser og fargerike stålskulpturer dukker opp i det ugjestmilde vulkanske landskapet.

Her har du følelsen av at lava rant inn i et rom

fantastiske hus bygget inn i jorden som omgir naturvinduer

Artiststudioer med store panoramavinduer med utsikt over basaltlandskapet ligger i inngangssonen.

I en av hulene er det en halvcirkelformet hvit sofa rundt et enkelt palme som strekker seg gjennom et hull til taket

fantastiske hus bygget inn i jordens omgivende belysning

Store hull i gulvet og steintrapper fører til underetasjen, hvor det er boret fem rom i den vulkanske basalten, forbundet med smale passasjer malt i hvitt.

Dani Ridge House, fra Carver og Schicketanz, Big Sur, California

fantastiske hus bygget inn i jorden interessant designMålet med dette huset var at det var bærekraftig. For å bevare det omkringliggende landskapet og beskytte huset mot naboene, kuttet arkitektene en kile i åsen og bygde huset i den. Det lett buede taket ble bygget med innfødte gress. Hele systemet sitter fast under jorden.

Glassmurer gir utsikt over Stillehavet og samler solenergi, som er lagret i kalkmassen

fantastiske hus bygget inn i jorden moderne rustikke møblerStøttemuren og gulvdekselet minimerer varmetap. Plasseringen av vinduene fra øst til vest oppmuntrer trekket til å kjøle seg ned i de varmere månedene.

Villa Vals, av Christian Muller Architects og Søk, i Sveits (2008)

fantastiske hus bygget i betong i jorddekke

Villa Vals er en moderne oppfatning av de gamle underjordiske boligene. Takket være den spesielle følsomheten til beliggenheten, bygde arkitektene huset dypt inn i en bratt skråning slik at det ikke forstyrrer naturen rundt. Huset er mer som et hulrom i fjellet.