Berømte arkitekter: Zaha Hadids kreative prosess i maleriene sine

Zaha Hadid ville ha fylt 66 år 31. oktober 2016. Dessverre forlot den berømte arkitekten oss ganske tidlig. Men gjennom arbeidet sitt forblir hun hos oss og også hos folket i de påfølgende generasjonene over en lengre periode.

Har i anledning bursdagen hennes Arkidaglig publiserte en flott artikkel om hvordan Zaha Hadids kreative prosess gjenspeiles i maleriene og tegningene hennes. Til tross for forsinkelsen, vil vi gjerne introdusere deg for dette flotte materialet.

Ekstraordinære former og futuristiske konsepter ble tatt i bruk takket være Zaha Hadids genialitet

zaha hadid en flott arkitekt

Zaha Hadid ble berømt på internasjonalt nivå først og fremst takket være hennes bestrebelse på å realisere originale og avantgarde arkitektoniske konsepter. I disse klarte hun å gjenspeile den moderne livsstilen. Hennes arbeid er basert på mange topografiske studier, som igjen ble illustrert av flytende, fleksible og uttrykksfulle maleriske arbeider.

De klarer å gjengi dynamikken i det moderne livet og arbeidet til Zaha Hadid.

Den geniale arkitekten satte seg ambisiøse mål og likte en god del suksess

den berømte arkitekten zaha hadid

Til minne om disse berømte arkitekter, foretok Archidaily et utvalg av bildene deres. Gjennom dette får man et tydeligere bilde av skapelsesprosessen. De er også av vesentlig kunsthistorisk betydning. Dette vil sannsynligvis øke over tid og hjelpe mange kritikere og interesserte til å bedre forstå filosofien bak arkitekturen på 1900- og 2100 -tallet.

Berømte arkitekter – øvelser i abstraksjon

kjente arkitekter og deres arkitektoniske underverk

Den berømte arkitektens fantasi kjente ganske enkelt ingen grenser

bildene av zaha hadid er forbløffende

Zaha Hadids bilder er arkitektstudier og øvelser i abstraksjon som angår alle tre dimensjonene. Hennes kunstneriske tilnærming representerer et innovativt verdensbilde. Designets fysiske begrensninger blir satt i tvil og det kreative grunnlaget for arbeidet hennes blir tydelig.

Berømte arkitekter – Tidlige inspirasjoner fra Zaha Hadid

I sin forrige karriere ble Zaha Hadid sterkt påvirket av artisten Kazimir Malevich. Han motiverte dem til å bruke farge som et verktøy i arkitekturforskning. Zara Hadid realiserte sine første prosjekter på 80 -tallet. De har allerede vært basert på mange fruktbare år med teoretisk diskusjon om emnet “arkitektonisk design”.

Noen av de maleriske studiene om temaet arkitektur som dukket opp i dette tiåret ble senere praktisk implementert i sammenheng med større byggeprosjekter.

Studier av bylandskapet

Zaha Hadids første malerier er essays fra feltet urban urban research. Disse skisserte større planer for omfattende forbindelser i og mellom de forskjellige byene.

Et kjent eksempel fra denne perioden er maleriet “The Peak”. I dette maler den berømte arkitekten et kunstig fjell ved siden av Hong Kong, som ville tilby innbyggerne flukt og avslapning fra storbyen.

“The Peak” minner oss om vårt sosiale engasjement for naturvern og bevaring av grønne områder

et av de mest kjente bildene av den berømte arkitekten

I “Verden (89 grader)” utforsker Hadid de forskjellige mulighetene til ny teknologi og deres innflytelse på arkitektonisk design. Verket er en abstrakt komposisjon som minner veldig om et satellittbilde av jorden. Perspektivet ble bare tatt fra skarpe vinkler, noe som ga utsikten en sterk dynamikk. Oppsettet krysses av en bred, buet horisont. Bevegelsen er ment å gjenspeile de konstante endringene i samtidens livsstil.

Berømte arkitekter – “Verden (89 grader)”

jorden fra et annet synspunkt

Disse grafiske studiene er samtidig en ny versjon av det eksisterende bylandskapet. Dette er også tilfellet i verket “Grand Buildings Trafalgar Square.”.

Det er to spesielt viktige innovative ideer her. På den ene siden ble det inkludert et offentlig podium som ba om gjenoppliving av tradisjonen med offentlige møter på gaten. I tillegg viser maleriet bygninger med offentlige terrasser, som fra høyden tilsvarer mange urbane landemerker.

Zaha Hadids originale ideer gir oss muligheten til å utforske det urbane konseptet til de store metropolene fra et annet synspunkt

bygningene på Trafalgar Square

Konkurranse om utvidelsen av Vest -Berlin

Zaha Hadid deltok også i en konkurranse om å utvide Vest -Berlin. Prosjektet ditt ble kalt “Victoria City Aerial” og det omhandler en urban kontekst som ble organisert i forskjellige høyder. Arkitekten ønsket å representere flere butikker og kultursteder i dette området.

Det moderne og innovative prosjektet for Vest -Berlin inkluderte den mest populære handlegaten i den tyske hovedstaden – Kurfürstendamm

gjenopplive og redesigne vestberlin

Hadids prosjekter er basert på ukonvensjonelle former og en uvanlig design

prosjektet av kurtfuerstendamm i berlin

I et annet prosjekt malte hun ideen om å utvide Hafenstrasse i Hamburg. Det handlet om å skape hull i et byområde som er preget av et vertikalt hushierarki. Hennes grafiske essays tilbyr en serie kontinuerlige konstruksjoner med terrasser som fører til Elben.

Zaha Hadid har utviklet en helt ny arkitekturstil

hamburg havneprosjekt fungerer som en forbindelse til elven

Zaha Hadid fikk også i oppdrag å lage en serie maleriske essays for utstillingen om russisk avantgarde “The Great Utopia” på Guggenheim-museet i New York. Hun innså en tolkning av Tatlin Tower, monumentet av Vladimir Tatlin, opprettet for den tredje kommunistiske internasjonale (1919 – 1920).

Formene smelter sammen og skaper en overveldende følelse hos betrakteren

maleriet av den berømte arkitekten hamburg

Hun eksperimenterte også med rekreasjoner av russiske malere som Kazimir Malevich og andre. Fra studenttiden til de siste årene av arbeidet hennes, brukte Zara Hadid maleri som en forberedelse til arbeidet som arkitekt. På den måten viste hun at vi aldri skulle slutte å eksperimentere. Selv om hun malte hele livet og deltok mange på utstillinger, nektet hun å bli kalt maler. Hun understreket alltid at dette arbeidet bare var en del av hennes forsknings- og planleggingsprosesser som arkitekt.

Berømte arkitekter – Zaha Hadid går utover det vanlige

vitra brannstasjonskonsept

Deres unike bilder la grunnlaget for skapelsen av nye fantastiske arkitektoniske stiler

prosjekter blir levendegjort

De abstrakte ideene tar allerede form – Heydar Aliyev kultursenter i Baku, Aserbajdsjan

imponerende bygninger i baku

Bygningen overrasker med sine fleksible former som ser grasiøse utunder de elegante bølgene i vannet

zaha hadid og hennes mesterverk i arkitektur

zaha hadid og hennes innovative arkitektoniske ideer baku

aserbajdsjansk kultursenter inne

I Beijing kan vi fremdeles finne et genialt mesterverk av arkitekten

beijing sentrum forbløffet

fantastiske former og figurer laget i Kina

fantastiske fleksible former smelter inn i hverandre

Kjente arkitekter – BMWs hovedkvarter i Leipzig

bmw hovedkvarter i leipzig

I dette tårnet i Hong Kong ser det ut til at gulvene er “smurt” på hverandre

zaha hadid og hennes velkjente prosjekter

hong kong og det fantastiske mirakeltårnet

en fantastisk arkitektur som tiltrekker seg turister

Famous Architects – Et annet prosjekt av Zaha Hadid ble realisert i Shanghai

Sky SOHO

shanhai sky soho

bygningene lever gjennom gatene

et ambisiøst, men ikke umulig prosjekt

Dongdaemun Design Plaza i Seoul, Sør -Korea

 Seoul og de imponerende bygningene

underverkene i arkitekturen i den nye verden

arkitekturen til zaha hadid i Seoul