Luis de Garrido Bærekraftig økohus i form av fotball

Designer landsted av arkitekten Luis de Garrido

Arkitekten Luis de Garrido er inspirert av fotballens form og designet et fantastisk økohus spesielt for den argentinske fotballstjernen Lionel Messi. Økohuset, kalt “1: 0”, har en massiv, sylindrisk form og har en takhage med frodig vegetasjon og bærekraftige egenskaper.

Fra livsstilen og interessene til sin ideelle klient – Lionel Messi, skapte arkitekten dette virtuelle huset i forhold til den berømte fotballspilleren.

Økohuset skal dekke et landområde på 35 km. skal bygges nord for Barcelona. Fra fugleperspektiv ser bygningsstrukturen akkurat ut som en fotball med det typiske sekskantede mønsteret. Halvparten av taket vil bli dekket med gress og den andre halvdelen – en trekantet grill laget av speilglass som lar dagslys strømme fritt inn i huset.

Bærekraftig økohus i form av fotball

Luis de Garrido Messi Bærekraftig økohus i form av fotball

Treterrasser rundt huset forbinder innendørs og utendørs områder. Besøkende kan komme inn i huset gjennom en port med grønt tak. Det er et stort basseng i bakgården.

Dette økohuset er et samarbeidsprosjekt av den nasjonale foreningen for bærekraftig arkitektur, der arkitektene lager miljøhusdesign for en liste over kjente mennesker.

Fra fugleperspektiv Luis de Garrido Messi barcelona Bærekraftig økohus i form av fotball  Bærekraftig bygningsstruktur nord for BarcelonaBærekraftig økohus i form av fotball

Attraktiv, moderne arkitektur – skreddersyddBærekraftig økohus i form av fotballball Barcelona

Flere bilder av designet