bygalleri design arkitektur brasil geometriske linjer fasade

 Bygalleridesign i Brasil av Tacoa Arquitetos

Adriana Varejão Gallery, som ligger i Brumadinho, Minas Gerais, Brasil, ble designet av Tacoa Arquitetos.

Galleriet ble lagt til Inhotim, senter for samtidskunst i perioden 2004-2008, hvis formål er å vise innfødt kunst fra Rio de Janeiro.

Utvendig område av galleriet – vannsystem

bygalleri design arkitektur brasil dam utvendig

“Inhotim sentrum for samtidskunst ligger i Brumadinho, en landsby nær Belo Horizonte, hovedstaden i Minas Gerais -provinsen. Museet representerer et personlig initiativ fra gruveentreprenøren Bernardo Paz, og har et ekstraordinært arkitektonisk konsept. I stedet for å vise alle installasjoner i en enkelt bygning, består den av flere paviljonger spredt over et område på rundt 35 hektar.

Første etasje i bygningen

bygalleri design arkitektur brasil første etasje skygge

Adriana Varejão Gallerie fikk i oppgave å beholde to verk kjøpt av museet og utstilt av Cartier Foundation: skulpturen Linda do Rosario og polypykonen Celacanto Provoca Maremoto (etter hvert som prosjektet utviklet seg, skapte kunstnerne ytterligere fire verk for denne museumsbygningen).

Eksotisk miljø – vill natur

bygalleri design arkitektur brasil miljø natur

Prosjektet ligger på en skråning (typisk for topografien til Minas Gerais, som består av gamle og hyggelige åser) delvis omgitt av skog. Den opprinnelige topografien er konvertert til ny bruk: store jordskift har kuttet dette området for å lage et stort horisontalt plan for den nye bruken.

Minimalistisk iøynefallende design – store paneler

bygalleri designarkitektur brasil paneler

Prosjektets orientering gjorde det mulig å sette sammen den opprinnelige topografien på stedet på nytt og sette inn et kunstig element i den: en vanlig blokk av armert betong (produksjon av forspent betong var ikke nødvendig), som er delvis integrert i bakken. . Bygningens struktur består av en uregelmessig damvegg, som får plass i første etasje og også får en stor del av blokken. I de dype områdene gjøres dette av to bjelker og i midten av fire søyler som er integrert i veggen.

Bygningsstrukturen består av demninger

bygalleri designarkitektur brazil kjeller

Bygningen ble oppfattet som en spiralformet konstruksjon som forbinder to forskjellige nivåer i parken og veksler mellom forkortelser / passasjer og forlengelser / utstillinger: fra første etasje, (første forkortelse) midt i vannet, inn i en smal promenade, langt fra bygningen, (Andre forlengelse: stykket av Varejão Panacea Phantastica, en flislagt benk med malerier av hallusinatoriske planter) Det lille torget i første etasje; (Tredje forkortelse) Strandpromenaden går tilbake til bygningen; (Fjerde forlengelse: skulpturen Linda do Rosário og maleriet Samleren) Første etasje, i åsen, under betongblokken; (Femte forkortelse) Trappene; (Sjette forlengelse, polyptyken Celacanto provoca maremoto) Den første gangveien, i betongblokken; (Syvende forkortelse) Rampen; (Åttende forlengelse: enda en flislagt benk, nå med fuglemalerier, Passarinhos-fra Inhotim til Demini) Terrassen, over betongblokken; (Niende forkortelse) Broen. Og vice versa. “

 Lunnsomt veggmaleri minner oss om havbølger bygalleri design arkitektur brasil fliser blå bølger

Merkelig og attraktiv idé for galleridesign

bygalleri design arkitektur brasil fliser maleri

En hvit baderomsflisskillevegg med stil

bygalleri design arkitektur brasil flisvegg

Takbelysning belyser kunstverkene

bygalleri design arkitektur brasil fliser hvit originalTakhøye glassvegger  bygalleri design arkitektur brasil glassCity Gallery Design ligger i Brasil  bygalleri design arkitektur brasil minimalistisk  Trapp mellom første etasje og første etasje bygalleri design arkitektur brasilianske trapper  Stort vannsystem skaper en følelse av uendelig bygalleri designarkitektur brazil vannanlegg