Vil du bygge et trehus?

“Fuglereden” Atami er faktisk et lite tehus i tretoppen av et gammelt kamfertre. For å gjøre det hele enda mer spennende – det unike trehuset ligger i Japan, nærmere bestemt i Shizuoka prefektur. Designet av arkitekten Hiroshi Nakamura denne boligen er en ekte arkitektonisk juvel som på en eller annen måte minner om blockbusteren “Avatar”. Et økologisk konsept som er bærekraftig og fantasifullt på samme tid. Inspirasjonen til selve byggeprosjektet kom fra dyreriket. Arkitekten har alltid vært fascinert av kråkenes kreativitet, spesielt når de bygger reir. Det skjer veldig ofte at disse smarte fuglene på en smart måte omformulerer forskjellige gjenstander og integrerer dem i redekonstruksjonen. Kleshengere, for eksempel, er veldig populære blant kråker. Det kan høres ut som utrolig eller uvanlig. Kleshengere er ganske praktiske for dette formålet, fordi de ikke bare har en passende form, men også en krok. På denne måten henges kleshengere inn i hverandre på en veldig praktisk måte, og reiret får raskt en stabil base som du deretter kan fortsette å bygge.

En lignende tilnærming ble brukt for trehuset Atami. Rammen består av stålstenger med en diameter på 3 cm, som de tykke treplankene deretter ble plassert og montert på. Stabil og samtidig knapt synlig trapp fører til tehuset. Foran den går du først inn på den lille, koselige terrassen, hvor det er nok plass til spisebord og stoler. Her føler du deg virkelig som en glad fugl i jungelen og liker å tilbringe lengre perioder.

Slik kan du bygge et økologisk trehus

trehusbygning japan terrasse tre gulvbord spisebord stoler balkong møbler

Det virkelige høydepunktet forblir imidlertid trehuset interiør. Og dette imponerer umiddelbart med sin eventyrlige enkelhet og får hvert eventyrlig, romantisk hjerte til å slå raskere. Grov naturlig tre tekstur og behagelige nøytrale toner skjemme bort øyet og skape en følelse av sikkerhet. Du føler deg hjemme her.

Tilbake til naturen! I baren eller på sofaen kan du nyte en deilig kopp te mens du slapper av og chatter eller mediterer i stillhet – avhengig av hvordan du har det.

En av de sterke tregrenene står midt i huset og gir stemningen enda mer eventyrlig teft

trehusbygning japan tehus naturlig tre sofa vegghyller teller

Kan du tenke deg å bygge et trehus som dette? Vel, kanskje ikke like stor eller profesjonell, men likevel stabil og koselig. Få enda mer inspirasjon her hos oss og besøk Hiroshi Nakamuras offisielle nettsted hvis du ønsker det. Der finner du også andre bærekraftige byggeprosjekter fra ham.

Ha det gøy å bli overrasket!

Tenk økologisk og lev bærekraftig

bygge et trehus japan barnas trehus tehus

Et fantastisk skog eventyr

bygge et trehus japan økologisk bygge et tehus

Et søtt lite hus laget av tre og leire

bygge et trehus tehus japan økologisk bygning

En god idé for din romantiske søndag ettermiddag

bygge et trehus økologisk levende tehus japan

bygge et trehus japan økologisk levende tehus

trehusbygning japan treehouse tehus

bygge et trehus økohus bygge tehus

trehusbygning økohus japan tehus

trehusbygning japan eco house tea house

tree house building tea house japan treehouse eco house