Å bygge moderne hus: mangfold i teksturer og bærekraftig bruk av energi

Moderne arkitektur har et elegant og ofte glamorøst utseende. Selv grove materialer, for eksempel tradisjonelt tre, kan bearbeides jevnt og til og med glimrende ved hjelp av moderne teknikker. Som et resultat ser det ut til at noen mennesker tror at speilflatene er det sanne kjennetegnet for moderne arkitektur.

Det er også sant til en viss grad. De er et av de viktigste elementene i moderne og til og med futuristisk arkitektur. De blanke og glatte overflatene laget av forskjellige materialer er en sterk demonstrasjon av potensialet i moderne behandlingsteknologi. Du kan lage mirakler fra de forskjellige teksturene og få frem det vakreste av deres naturlige utstråling.

Bygge moderne hus – Casa Desnuda, Merida, Mexico

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger arkitekthus Husfasade

Den glamorøse effekten er en av de mange måtene du kan vise et materiale på i sitt vakre, moderne lys. De varierte teksturer – mange under ett tak, er det viktigste elementet i moderne konstruksjon.

Moderne arkitektur har et elegant og ofte glamorøst utseende

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger utendørsbasseng

I harmoni med naturen

Design Casa Desnuda Bygg moderne hus

Utfordringen i dag er ensartethet

Med så mange alternativer når det gjelder behandling, kommer du raskt over følgende utfordring: Hvordan bygger vi på en slik måte at vi viser så mye av teksturene som mulig og fremdeles skaper et ensartet utseende?

Stikkord: mangfold og enhet

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger romslige kjøkken

Den viktigste regelen høres veldig enkel ut: kombinasjonen av de forskjellige materialene skal være fornuftig. Med andre ord bør de forskjellige strukturelle elementene utfylle hverandre. Uansett om du er avhengig av likhet i utseende eller kontraster, bør materialene vises fra sin fordelaktige side takket være disse kombinasjonene.

Kompetent kombinere byggematerialer

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger boareal

La oss ta fasader av glass-trehus som et eksempel. De er en vanlig samtidsløsning. Slike fasader gir lys og gjennomsiktighet gjennom den brede bruken av glass. Tres rolle er å gi en følelse av personvern og hjemmevarme. I tillegg kommer den dekorative effekten til sin rett foran glassfasaden.

Komfort kommer først

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger indirekte belysning

Bruk av forskjellige materialer på fasaden til massive hus

Hus som har en stor planløsning og flere etasjer kan også ha stor nytte av forskjellige materialer. De tilbyr forskjellige nivåer av isolasjon og kan generere lys og varme i forskjellige grader.

Avhengig av hvordan du fordeler materialene på fasaden eller i interiøret, kan du spare energikostnader for oppvarming eller nedkjøling.

Lag en privat oase av velvære

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger arkitekthus

Glass er egnet på sidene som solen aldri eller knapt skinner direkte på. Takket være dette materialet kan du øke følelsen av velvære betydelig i en mørk atmosfære. Tre, i kombinasjon med betong, sikrer god isolasjon i kaldere klima og holder den kjølige luften inne på varme dager.

Fine kontraster: tre i kombinasjon med betong

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger terrasse

Interiøret

Mangfoldet av teksturer i interiør er ikke mindre til stede i interiørdesign. Her er det også veldig viktig av estetiske så vel som konstruksjonsmessige årsaker. Husdesignere blir mer og mer modige og finner flere og flere passende par. Å kombinere tre og fliser er for eksempel veldig populært. Det første materialet er godt for isolasjon og får deg til å føle deg varm. Flisene utvider plassen og effekten av de andre materialene, i dette tilfellet – utseendet på treverket.

Mangfoldet av teksturer er også tilstede i interiøret 

Casa Desnuda Merida Mexico Bygge moderne hus

Materialene i interiøret, akkurat som på fasaden, bør fordeles avhengig av plasseringen av rommene. Glass er akkurat der du vil ha en sømløs overgang mellom innsiden og utsiden. Du bruker tre i rom der du trenger god isolasjon. Tre og fliser er god innvendig kledning for betongvegger, da sistnevnte varmes opp og avkjøles raskt.

Den rustikke teftet gir ekstra komfort

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger spisestue

Sømløs overgang mellom innsiden og utsiden

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus har vinduer fra gulv til tak

En annen funksjon ved bruk av forskjellige materialer i interiøret er delingen av sonene i et åpent boareal.I moderne hus i flere etasjer, som har en åpen planløsning, kan det sees opptil tre eller fire materialer. Betong blir ofte liggende på innerveggene, glass kan stige over to eller flere etasjer på en yttervegg, vi ser ofte tre og fliser på gulv og yttervegger.

Inndeling av sonene i et åpent boareal

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger soverom på gangen

Soverom med terrasse

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger soverom

konklusjon

Mangfoldet av teksturer er det viktigste elementet i moderne arkitektur. Innovasjonene gjør det mulig å fortsette å bruke materialene vi kjenner, og likevel oppleve dem i stadig nyere former. På grunn av de forskjellige behandlingstypene kan de samme materialene ses innendørs og utendørs. Arkitekter sikrer en jevn overgang mellom innvendig og utvendig, og sørger også for at samtidige hus er harmonisk innskrevet i omgivelsene – uansett om de har en urban eller naturlig karakter.

Grønn takterrasse

Casa Desnuda Merida Mexico Bygge moderne hus som designer takterrasser

Bad i industriell stil

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hjem bygger bad

Veggdekor også i kjelleren

Casa Desnuda Merida Mexico Moderne hus bygger kjellerbetongoptikk

Flere eksempler på moderne arkitekthus

grønn arkitektur hus bygge arkitekt hus hus fasade grønnere grønne arkitekturhus bygger arkitekthus hus fasadebasseng Moderne arkitekturhus bygger arkitekthushage Moderne arkitekturhus bygger arkitekthushusfasade Moderne arkitekturhus bygger arkitekthus hus fasade trebetong Moderne arkitekturhus bygger arkitekthus hus fasadebasseng interiørdesign Moderne arkitektur Bygg hus Arkitekthus innovativ design Moderne arkitekturhus bygger arkitekthus luksushus Moderne arkitekturhus bygger arkitekthus rustikk husfasade Moderne hus bygger arkitekthus takterrasse grønnere tak Moderne hus bygger arkitekthus takterrasse grønnere hagebasseng Moderne hus bygger arkitekthus husfasade Moderne hus bygger arkitekthus hus fasade utvendig luksushus Moderne hus bygger arkitekthus hus fasade indirekte husbelysning Moderne hus bygger arkitekthus hus fasade åpen planløsning Moderne hus er bygget av arkitekthus, husfasader, vinduer fra gulv til tak Moderne hus bygger arkitekthus luksus sommerhus Moderne hus bygger arkitekthus med hagebassenger Moderne hus bygger arkitekthus med et hagebasseng og åpent boareal Moderne hus bygger arkitekthus moderne hus fasade utendørs område basseng Moderne hus bygger arkitekthus sommerhusdesign Moderne hus bygger arkitekthus sommerhus nyskapende husfasade Moderne hus bygger arkitekthus over hele verden Fotoeksempler Moderne hus bygger arkitekthus med hagebasseng