BAU 2017 – den internasjonale byggemessen i München og høydepunktene

Det er ikke for ingenting at konstruksjonsmessen i München regnes som verdens ledende messe for arkitektur, materialer og byggesystemer. Hvert annet år deltar over 2100 utstillere fra mer enn 45 land i dette arrangementet, som er så viktig for byggebransjen. Også i år viste de virkelig store igjen høy klasse. Veletablerte produsenter som SCHÜCO, NOVELIS, WICONA, ALPOLIC og TECKENTRUP har nok en gang overrasket spesialisten og amatørpublikummet. Land som Tyrkia og Russland var også sterkt representert, sammen med mange utstillere og besøkende fra Kina.

Energieffektivitet, ressursbevaring, bærekraft og innovasjon har vært på dagsorden lenge, spesielt i byggebransjen. Også denne gangen var disse temaene det merkbare sentrale temaet for BAU 2017. Videre sto to emner i sentrum for det som skjedde på BAU. Den første omhandlet den fremskridende digitaliseringen i byggesektoren, og den andre var smarte materialer og byggesystemer som ganske enkelt “tenker sammen” med mennesker og reagerer hensiktsmessig på miljøet. Smarte dører med fingerskannere, intelligente fasader som genererer energi, helhetlige smarthusløsninger og mye mer kan oppleves på nært hold på messen.

Innblikk i byggemessen i München 2017

baumesse münchen bau 2017 fremhever innovasjon byggematerialer byggesystemer

Messeforum i førsteklasses klasse med eksperter fra hele verden, workshops og arbeidsleirer samt den spennende lange natten med arkitektur sikret variasjon og dynamikk.

Arkitekturens lange natt – BAU 2017 

 Digital planlegging på høyeste nivå ved hjelp av BIM (Building, Information, Modeling) var også et av de mye diskuterte temaene på konstruksjonsmessen i München.

Dette er en prosess som er basert på en 3D -modell. Det gjør det mulig for arkitekter, ingeniører og entreprenører å planlegge, designe og konstruere byggeprosjekter effektivt. Dette betyr at alle relevante data er tilgjengelige raskt og kontinuerlig. BIM gjør det også lettere og mer pålitelig å utveksle data og informasjon mellom alle som er involvert i prosjektet. Den åpne sky -løsningen – BIM Plus – motvirker problemer med datasikkerhet og kompatibilitet. Innovativ digitalisering innen planlegging og bygging går fremover til tross for skepsis og viser seg å være en stadig mer populær måte å jobbe i byggebransjen.

Kjente produsenter og spesialkunder på BAU 2017

baumesse münchen bau 2017 høydepunkter stand utstillingssenter

Ytterligere høydepunkter på Baumesse München 2017 som er blant våre favoritter er for eksempel den trådløse byggeplassen fra Metabo eller de innovative dørløsningene fra Teckentrup, hvor fokus er på mennesker. Ikke mindre tiltalende var muligheten til å oppleve mange produkter og konstruksjonsplaner direkte i 3D ved hjelp av AR -briller (Augmented Reality -briller) samt å tinke en prototype av ditt eget drømmehus helt alene – et godt tilbud fra Ackermann.

Og nok et raskt tilbakeblikk på BAU 2017:

Så mye ble presentert og diskutert igjen på BAU 2017 at messens seks dager kunne oppfattes som hele seks måneder. Og i tillegg til de mange, fremtidsrettede innovasjonene og sofistikerte teknologiene innen konstruksjon, er en ting også veldig tydelig:

Byggebransjen i Tyskland gjør det bra! Byggeplassene i dette landet er veldig travle og flere og flere nye prosjekter blir utført med hell. stigende trend!

Crème de la crème fra byggebransjen på BAU 2017

baumesse münchen bau 2017 fremhever byggematerialer gulvbelegg takvinduer

baumesse münchen bau 2017 høydepunkter messeforum spesialist publikum schüco

baumesse münchen bau 2017 høydepunkter hendelser

Og noen flere inspirasjoner fra byggemessen 2017:

baumesse münchen bau 2017 fremhever utstillingsområder for byggematerialer

baumesse münchen bau 2017 fremhever byggematerialer natursteinbekledning

baumesse münchen bau 2017 fremhever byggematerialer innovaive smart home

baumesse münchen bau 2017 fremhever entreprenører arkitekter innovasjoner

baumesse münchen bau 2017 fremhever takstein innovativt     baumesse münchen bau 2017 fremhever arbeidsleirer