Chicago Landmarks Architecture Biennale 2015 moderne arkitektur

Utover Chicagos attraksjoner: Arkitekturbiennalen

Den neste utgaven av Chicagos arkitekturbiennale. I søket etter interessante rapporter om det, kom vi over den spennende artikkelen av Aaron Betsky.

Arkitekturbiennalen i Chicago 2015

Chicago Landmarks Architecture Biennale 2015 nyheter

Downtown Chicago fra et fugleperspektiv

Chicago -landemerker i sentrum av fugleperspektivet biennal

Vi fant parallellene mellom Chicagos severdigheter og bydesign på den ene siden og karakteren av selve biennalen på den andre siden spesielt interessant. Som Betsky selv understreker, når du ser på de tre tingene, blir følgende klart: Kontrasten mellom tyngden i den gamle arkitekturen og lettheten i den fremtidsrettede konstruksjonsmetoden kan merkes tydeligere enn noen gang før.

Moderne arkitektur i Chicago

Chicago Landmarks Architecture Biennale 2015 Chicago

Skyport 

Cloud Gate Chicago Landmarks Architecture Biennale 2015

Chicagos arkitekturbiennale og andre landemerker i sammenheng med bylandskapet

Som Aaron Betsky påpeker, er Chicagos attraksjoner ofte vanskelige å finne i bylandskapet. Det ser ut til at de på en eller annen måte spiller en sekundær rolle sammen med veldig høye moderne bygninger. Dette gjelder for eksempel Art Institute, City Hall og Museum of Contemporary Art. Biennale -bygningen er også litt komplisert å finne i denne forstand. Forresten, dette er den tidligere Chicago Cultural Center -bygningen.

Art Institute of Chicago 

Art Institute of Chicago Chicago attraksjoner

Chicago Museum of Modern Art

museum for moderne kunst Chicago landemerker

Det grønne taket på rådhuset i Chicago

Chicago Landmarks City Hall Architecture Biennale 2015

E.en flytende utstilling

Kontrasten mellom den robuste gamle konstruksjonen og fremtidens flytende visjoner er også tydelig fra selve biennalen. I den grunnleggende bygningen er det arkitektoniske arbeider som noen ganger virker lettere enn luften. Spesielt slående i denne forbindelse er verkene til arkitektene Tomás Saraceno, Selgas Cano, Moon Hoon, samt det koreanske landskapsstudiet Gang.

 Chicago Lakefront kiosk

Chicago Architecture Biennale 2015 nyheter

Bilder og ikke modeller av bygninger kan sees på utstillingen

Chicago Architecture Biennale viser ingen modeller av bygninger, bare bilder. De illustrerer virkeligheten i perspektiv. Så de representerer en visjon for deres fremtidsrettede videre utvikling.Og her oppdager vi igjen denne kontrasten, spesielt når det gjelder landskapet og severdighetene i Chicago. Ironisk nok, understreker Aaron Betsky, er det mange bilder av bygninger fra 1960- og 1970 -tallet på bildene av Biennalen.

Chicagos biennale er også en innovativ visning av arkitektur. Den er imidlertid mindre avhengig av den visuelle representasjonen av virkeligheten, men maler en visjon om hva den kan være. Dette er typisk for moderne arkitektur generelt. Vi finner en stor del av deres mest moderne verk på papir, og de har fremdeles ikke blitt realisert.

Er det fordi vi ikke er mentalt klare for deres eksistens? Noen bygningsmodeller ser faktisk ut til å ha blitt hentet fra fremtiden.

Attraksjoner i Chicago

Chicago Landmarks Architecture Biennale

Nyt turen i verdensmetropolen!

Chicago Landmarks Architecture Biennale 2015 Travel and Vacation