Vi vet alle ganske mye om de høyeste strukturene i verden. Samtidig har de blitt veldig viktige for bybildet og blir anerkjent som symboler på menneskelige tekniske prestasjoner. Men det er noen slike strukturer i moderne arkitektur, høye skyskrapere som aldri ble fullført eller ikke ble bygget i henhold til den opprinnelige designen. De Council on Tall Buildings and Urban Habitat (CTBUH) har publisert en liste over dem. Byggearbeidene begynte på alle disse, men ble deretter avviklet. Vi introduserer deg for ti av disse skyskrapene.

skyskraper bylandskap ny utsikt

Den moderne arkitekturen til det andre World Trade Center

Et annet World Trade Center ble planlagt i New York. Det planlagte bygget skal være rundt 400 m høyt. Den moderne fasadedesignen skal tilsvare bymiljøet. Prosjektet ble lansert i 2016 stoppet under planlagt høyde og grunnen var at hovedinvestorene ikke lenger ønsket å operere i denne byen.

Lam Tara Tower 1. Bygges i Dubai. 454 meter høy.

Det andre eksemplet på uferdig moderne arkitektur kommer fra Dubai. Den planlagte høyden her var rundt 450m. Bygningen skal være en del av Bin Manana Twin Towers -komplekset og ha 88 etasjer. Det startet i 2008 og forble uferdig til 2010.

Den planlagte skyskraperen i Moskva på et frimerke

skyskraper moskva idé

Sovjets palass. Planlagt i Moskva med en statue av Lenin.

Det var et prosjekt av arkitektene Boris Iofan og Vladimir Shchuko, og han burde komme seg over det nesten 500 meter å oppdra. Det ble startet i 1937. Prosjektet ble avbrutt på grunn av begynnelsen av andre verdenskrig. En statue av Vladimir Lenin skulle plasseres på toppen av bygningen. Nettopp derfor ville det ha vært den høyeste bygningen på den tiden.

Burj Al Alam. Planlagt skyskraper i Dubai

Et annet eksempel på uferdig glamorøs moderne arkitektur kommer igjen fra Dubai. Prosjektet skulle gjennomføres av Engineering Consultants Group i byen Arup. Mengden av dette Prosjektet er 510m. Det bør være plass til butikkene nederst. 74 ekstra etasjer skulle heve seg over den. Etter krisen i 2008 ble bygningen ikke lenger reist i 2009. Årsaken var forsinkelser i betalinger.

Doha konferansesenterstårn. Skyskraperprosjekt i Doha, Qatar

Byggingen av denne moderne arkitekturen ble avbrutt i 2007. Årsaken var at den kunne forårsake en forstyrrelse for flyene som ankom Doha. Til slutt ble imidlertid bygningen av dette komplekset gjort uten tårnet, noe som ga bygningen den faktiske høyden på 551 meter bør oppnå.

Prosjektet for denne skyskraperen er ikke fullført

skyskraper chicago idé

Chicago Spire. Planlagt i Chicago, Illinois. Ca. 609 meter.

Det ville ha vært den høyeste bygningen i USA. Etter mange økonomiske problemer ble prosjektet for dette slående eksemplet på moderne arkitektur avviklet. Det er nå mange tilbud og ideer for bruk av den opprinnelige bygningen. Imidlertid har ingen av de foreslåtte prosjektene blitt gjennomført så langt.

612 høy skyskraper – Russland -tårnet i Moskva

Russland -tårnet i Moskva bør også bli et symbol på moderne arkitektur. Prosjektet startet i 2006. Det tok 12 år med planlegging og endringer på forhånd. Ulike meninger om design og stil hadde blitt vurdert. Prosjektet ble midlertidig suspendert i 2008 og deretter til slutt i 2009 som følge av finanskrisen.

India Tower i Mumbai, India. Nesten 700 meter.

Vårt neste eksempel er fra Mumbai, India. Det er et prosjekt av det berømte selskapet Foster + Partners. Dette eksemplet på moderne arkitektur startet i 2010. Imidlertid ble det avbrutt i 2012. Årsaken var en tvist mellom utviklerne av prosjektet og bymyndighetene. Byggingen ble fullstendig avviklet i 2015.

Denne skyskraperen er super moderne. Kanskje hans tid på forhånd?

chengsha kina skyskraper

Sky City, planlagt for Changsha, Kina. 838 meter

Denne bygningen bør være rundt 840 meter høy, og den må bygges innen 90 dager. Her bør super effektive metoder for prefabrikasjon av noen komponenter brukes. Spesielt i forbyggingsfasen ble prosjektet avviklet, og det skjedde i 2013. Fortsettelsen av prosjektet begynte igjen i 2016. Basen for denne bygningen brukes i dag som avl for fisk.

Nakheel Tower – ambisiøst eksempel fra Dubai, 1000 meter

Dette er det mest utfordrende uferdige moderne arkitekturprosjektet på listen vår. Det bør inneholde 200 etasjer. Byggingen skal starte i 2009. Realiseringen av prosjektet stoppet på grunn av finanskrisen.

Her er de 10 uferdige skyskrapene i sammenligning!

Skyskraper uferdig i sammenligning