Den enorme tekniske utviklingen og de mest moderne innovasjonene på alle vitenskapsområder har ført til at hverdagen vår har endret seg mye de siste årene. I tillegg endres også tankene til kreative mennesker, og menneskesinnet stiger oftere og oftere. De høyeste skyskrapene i verden som vi ønsker å presentere for deg i dag er utvilsomt bevis på dette. På grunn av mangel på land har utvidelsen av byer og kommuner ført til at bygging av slike hus har stilt opp i skyene over hele verden. Det er enda hard konkurranse mellom byer, regioner og land om hvilken bygning som er anerkjent som den høyeste i verden. Selvfølgelig er det ikke bare høyden på en bygning som skårer poeng her, men også dens komplekse arkitektur og geometri. Vi vil om et øyeblikk se hvilke skyskrapere som er på den siste listen over de høyeste bygningene i verden!

Høy, høyere…. Burj KhalifaBurj Khalifa høyeste skyskraper i verden

        Council on Tall Buildings and Urban Habitat ligger i Chicago (USA). Den tilhører Illinois Institute for Technology og omhandler evalueringen av de høyeste skyskrapene i verden og setter opp regler for dem. Organisasjonen måler bare de høyeste punktene i disse bygningene, uavhengig av deres arkitektoniske trekk.

Bygningens høyde må ikke hindre flytrafikk. Omtrent 75 prosent av de høyeste bygningene i verden var i Nord -Amerika for 20 år siden. Men det har endret seg i mellomtiden. En interessant trend kan noteres her: plasseringene til skyskrapene, bygningsfunksjonene og materialene som brukes til å bygge dem endres også over tid.

De høyeste skyskrapene er for tiden i Asia og Midtøsten. Kostnaden for å bygge disse bygningene har også økt på grunn av kompleksiteten til det tekniske utstyret som kreves for å bygge dem høyere og høyere. Her er de fem høyeste skyskrapene i verden:

 Med sin 828 m høyde er Burj Khalifa den høyeste skyskraperen i verden, uten sidestykke

Burj Khalifa Dubai, verdens høyeste skyskraper, uten sidestykke

1. Burj Khalifa, De forente arabiske emirater – 828 m høy

     Burj Khalifa, opprinnelig kjent som Burj Dubai, ruver over den stadig voksende silhuetten i byen Dubai. Den har 163 etasjer og en høyde på 828 m, noe som gjør den til den desidert høyeste bygningen i verden. Bygningen opprinnelig laget av stål og betong, skylder sitt unike utseende og luksuriøse design til arkitektkontoret i Chicago Owings, Skidmore og Merrill. Arkitekterne har også designet andre kjente skyskrapere som Willis Tower (kjent som Sears Tower, Chicago) og One World Trade Center (New York). Det sørkoreanske selskapet Samsung C & T utførte design og konstruksjon av bygningen, som ble fullført i 2010.

Designet av amerikanske arkitekter og bygget av et sørkoreansk selskapVerdens høyeste skyskraper Burj Khalifa Amerikanske arkitekter Sør -koreansk byggefirma

    Bygningen var et prosjekt av De forente arabiske emirater. Den skulle styre landets økonomi i en annen retning. Målet var å flytte vekt fra UAEs oljeøkonomi til turisme. Den imponerende strukturen har 30 000 leiligheter, 19 boligtårn, en kunstig innsjø, mange parkeringsplasser, ni hoteller og et kjøpesenter. Denne skyskraperen har oppnådd De forente arabiske emirater internasjonal anerkjennelse og ekstra ros fra kritikere og støttespillere for sin slanke design.

 Shanghai -tårnet stiger 632 m opp i himmelen

Skyskrapere Shanghai Tower skyter opp i himmelen

2. Shanghai -tårnet, Kina – 632 m høyt

      Shanghai -tårnet, med sine 121 etasjer og en høyde på 632 m, er den nest høyeste bygningen i verden. Byggingen av Shanghai -tårnet begynte i 2006 og tok åtte år å fullføre før det ble fullført i mars 2014. Her er den høyeste visningsplattformen i verden. Den totale kostnaden for bygningen var 4,2 milliarder dollar. Tårnet ligger i Luijiazui finansdistrikt i Shanghai. Denne imponerende bygningen ruver til og med over de to andre verdensberømte skyskrapene i Shanghai: Jin Mao-tårnet og Shanghai World Financial Center. Denne bygningen har totalt 1100 parkeringsplasser og 320 hotellrom. Den unike strukturen skiller seg utmerket ut på den unike skyline av Shanghai. Å se på det er virkelig fascinerende.

 Har du noen gang besøkt den historiske byen Mekka??

Mekka Royal Clock Tower historiske byen Mekka Saudi -Arabia

3. Mekka Royal Clock Tower, Saudi -Arabia – 601 m

      Mekka Royal Clock Tower er også kjent som Abraj Al Baitis. Det 601 m høye klokketårnet ruver over en stor gruppe bygninger og er den tredje høyeste skyskraperen i verden. Det ligger i den historiske byen Mekka i Saudi-Arabia og er statseid. Byggekomplekset har et hotell med 120 etasjer og ble bygget av Saudi Binladin Group, det største byggefirmaet i Saudi -Arabia. Hovedbygningen sto ferdig i 2012, da tegnet det tyske arkitektfirmaet SL Rasch GmbH hotelltårnet i samarbeid med Mahmoud -selskapet.

Dette er den tredje høyeste skyskraperen i verden!

Mekka Royal Clock Tower tredje høyeste skyskraper i verden Mekka Saudi -Arabia

       Hele bygningen er kronet av en stor klokke. Skivene er montert på alle fire sider av tårnet og har en diameter på 43 meter, og tiden som vises på dem kan leses fra en avstand på opptil 8 km. I tillegg til hotellrommene har tårnet et kjøpesenter i fem etasjer, et konferansesenter, et islamsk museum, et bønnerom som kan brukes av 10.000 mennesker, et månesobservasjonssenter for å observere månen i løpet av den hellige måneden. Over klokken er 21 000 grønne og hvite lys som blinker fem ganger om dagen på islamske bønnetider og kan sees på avstand.

 Selv om natten kan du se den høye bygningen til Pingan International Financial Center på avstand.

Pingan International Finance Center Kina om natten langveisfra

4. Pingan International Financial Center, Kina – 599 m høyde

       Pingan International Finance Center ligger i den kinesiske byen Shenzhen og ligger på fjerdeplass på listen over de høyeste skyskrapere i verden. Selv om den 599 m høye bygningen ble offisielt reist i 2015, pågår konstruksjonen fortsatt. Det planlagte byggekomplekset vil inneholde to skyskrapere. Bygningen har et konferansesenter, hotell og butikklokaler i et forhøyet kjøpesenter. Bygget har totalt 115 etasjer. Opprinnelig var en antenne inkludert i designet, selv om denne planen til slutt ble trukket tilbake på grunn av bekymring for forstyrrelser i flytrafikken.

 Utsikt over Lotte World Tower i Seoul, Sør -Korea

Romantisk utsikt Lotte World Tower Seoul Sør -Korea

5. Lotte World Tower, Sør -Korea – 555 m

      Lotte World Tower ligger i Seoul, hovedstaden i Sør -Korea. Konstruksjonen ble fullført i mars 2016, og skyskraperen tok umiddelbart femteplassen på listen over de høyeste bygningene i verden. Med sin høyde på 555 m er imidlertid Lotte World Tower den høyeste strukturen i landet. Prosjekteringsarbeidet og byggeforberedelsene varte i 13 år til selve byggingen av skyskraperen begynte i mars 2011. Bygningen har 123 etasjer, hvorav seks er under jorden. Taket er designet for å tåle jordskjelv opptil 9 på Richter -skalaen.

Er Seoul ditt neste reisemål?

Lotte World Tower Seoul Sør -Korea neste reisemål

     Du vil sikkert bli imponert over informasjonen som presenteres her om de høyeste skyskrapene i verden. Nå kan du fortsatt se de fascinerende bildene og få ytterligere inspirasjon til spesielle byggeprosjekter. Fordi fremtiden tilhører de modige!

Lotte World Tower, Seoul

Lotte World Tower skyskraper, Seoul

Lotte World Tower

Burj Khalifa skyskraper, Dubai

Imponerende og bemerkelsesverdig – Mekka Royal Clock Tower

Historiske byen Mekka skyskrapere

 Utsikt over byen Mekka og skyskraperen i sentrum

Makkah Royal Clock Tower

Pingan International Finance Center, Kina

Skyskraper Pingan International Finance Center, Kina

Pingan skyskraper

Pingan International Finance Center skyskraper

Pingan International skyskraper

Shanghai Tower China – den nest høyeste skyskraperen i verden

Shanghai Tower China skyskraper

Utsikt ovenfra!

Shanghai Tower skyskraper

Shanghai skyskraper