Alle som har bestemt seg for å bygge sitt eget hus etter egen smak og fantasi, bør også strebe etter dette og, så langt romlige muligheter og ytre rammebetingelser tillater det, la fantasien løpe løpsk. Fordi sluttresultatet vanligvis kan sees og garantert er unikhet og individuell.

Enten i den fantasifulle arkitekturen i interiøret eller i utvendig design. Det er ingenting du egentlig ikke kan håndheve og oppnå, og du skal aldri si aldri før du har prøvd det ene eller det andre. Det helt spesielle hjemmet trenger ikke bare å være preget av en veldig uvanlig design eller fantastisk arkitektur og dermed skille seg ut fra mengden. Snarere er det også de små tingene i utvidelsen og renoveringen som kan ha stor innvirkning og endring.

lever for å velge hva slags arkitektur

Hvor stor skal den være?

Hver husbygger bør stille seg selv dette spørsmålet veldig tidlig og helt i begynnelsen. Fordi avhengig av størrelsen på eiendommen, er det noen ganger en stor "lekeområde" for å avsløre design og fantasi i en ekstraordinær design. Jo mer ekstraordinær selve arkitekturen er, desto mer verdifull og ettertraktet kan en eiendom være og bli. Dette aspektet er spesielt viktig når det gjelder poenget med at det skal selges. Deretter skiller den seg fra alle konvensjonelle byggemetoder for forskjellige hus gjennom sitt ytre utseende og sist, men ikke minst, sin ekstraordinære interiørdesign. Og du bør definitivt ta hensyn til denne fordelen og ikke miste synet på den. Tross alt vet du i utgangspunktet aldri hva fremtidig liv vil innebære.

Bare planlegg med riktig finansiering

Alle som ikke investerer nok tid og spillerom på forhånd for å kunne etablere solid finansiering, løper en veldig høy risiko. Tross alt er det den godt planlagte finansieringen som er det virkelige fundamentet og søylene som et hjem er og faktisk er bygget på. For eksempel kan du husfinansieringen hans med interhyp.de planlegge og motta kompetent råd og rimelige forhold fra denne siden. Fordi ikke bare dekningen ved sykdom eller manglende arbeidsevne spiller en vesentlig rolle for å finansiere en høyere sum for ditt eget hjem, men også en rekke andre aspekter må definitivt tas i betraktning og tas på alvor.

bor moderne arkitektur og vakker husfasade

Bygg med et flatt tak og på ett plan

Disse husene, hvis konstruksjon for noen tiår siden var mer enn tvilsom og frynset, opplever for tiden en god boom igjen. Ikke rart, for en bungalow, som til slutt tilbyr et helt boareal på ett plan og også har et veldig flatt tak, er ikke bare ekstremt praktisk, men kan også komme opp trumfer med et veldig viktig aspekt for senere pensjonering: tilgjengelighet. Ingen trappetrinn som fører til de øverste etasjene og ingen trapper som fører til soverommet eller kjellerområdet. Med slike byggemetoder er alt på ett plan og ikke spredt over flere etasjer. Fordi, spesielt for eldre generasjoner, bare noen få trinn ofte er et stort hinder som de ikke lenger kan overvinne på grunn av sykdom eller til og med liten immobilitet på grunn av alder. Selve det flate taket har den fordelen at det overdådig innredede loftet med takstein ikke er nødvendig.

hva slags hus foretrekker du?

Fordi et spiss loft kunne ha den fordelen at under visse omstendigheter kunne en annen leilighet eller i det minste noen rom på loftet utvides. Men hvis du ikke planlegger dette fra starten, bør du si fra den dyre og tidkrevende varianten av utvidelsen helt fra starten. Det flate taket har den fordelen at for eksempel reparasjoner kan utføres raskt og den respektive takpappen kan berøres, og på den annen side kan hver utleier bestemme innenfor hvilken tidsramme taket kan og må fornyes. Avhengig av fuktighet og tilstand på taket, kan dette være nødvendig etter noen år, om i det hele tatt. Sammenlignet med et skråtak, skjuler imidlertid flate tak en liten ulempe som ikke bør glemmes eller ignoreres. Vannlogging er ikke bra på slike tak og kan føre til fuktighet og muggdannelse i tak- og takområdet. Drenering av vann under store nedbør, for eksempel, må alltid holdes fri og kontrollert.

bor i bugalow har et hus bygget

Ren natur på taket

For en stund nå har flere og flere husbyggere forfulgt målet om å kunne bygge i harmoni med naturen og også kunne bruke fordelene med det naturlige. Det er ikke bare solceller for kraftproduksjon som er trendy. Begrunnelsen kan også virke og sikre god og helt naturlig isolasjon om vinteren og utmerket kjøling om sommeren, spesielt med flate tak. I tillegg er forskjellige urter og blomster på selve taket er ideelle matkilder for insekter og fugler. Og hvis du vil, kan du til og med lage din egen urtehage eller frukt- og grønnsakshage på taket og høste den som du ønsker om nødvendig.

levende moderne bungalow med hage på taket