I denne artikkelen presenterer vi en bygning med blandet bruk i østhavnen i Frankfurt. Det var opprinnelig ment som en fabrikk. På grunn av historiske omstendigheter ble den imidlertid aldri brukt som sådan. Det ble heller brukt som sykehus og senere som innkvartering for arbeidere. Før arkitektfirmaet “1100 Architects” var oppgaven med å renovere denne historiske bygningen og legge til en moderne del. Det opprinnelige volumet bør oppnås. Utviklingen av prosjektet ble innledet med grundig forskning på den eksisterende strukturen. Det nye bygget ble ferdig i 2015, et århundre senere. Den moderne delen av prosjektet gjaldt hovedsakelig fasadedesign og interiøret i loftleilighetene.

En veldig interessant todelt fasadedesign

bygning med loft ovenfra

Tradisjonelt konsept – moderne loftsarkitektur og fasadedesign

Den nye bygningen “oversetter” det opprinnelige konseptet til formspråket for moderne loftarkitektur og moderne fasadedesign. Som det i utgangspunktet er tilfelle med loft, må du skape en forbindelse mellom “gammelt” og “nytt” på en tilstrekkelig måte.

Den nye delen av bygningen har tolket originalens volum, rytme og proporsjoner på en moderne måte. Så formspråket i den historiske bygningen har blitt gjengitt med moderne former og materialer. Vi kan se dette først og fremst på fasaden og interiøret i loftsleilighetene.

Slik arkitektur gir absolutt verdi til bybildet

Loftsbygning utsikt over elven

Den moderne fasadedesignen

Den moderne fasaden ble inspirert av det originale mansardtaket. Det ble tolket som et kontinuerlig skall. Alle overflater er kledd i sementfiberplater. Fargede vindus avslører fungerer som høydepunkter og aksenter. Panelene er skråstilte og reflekterer lyset. Dette skaper mange visuelle nyanser. Derfor, hvis du går rundt i bygningen, ser den alltid ut på en annen måte. Moderne i karakter og form, denne arkitekturen har en slående innflytelse på den moderne stilen i dette Frankfurt -distriktet.

Innvendig oppdager vi moderne loftarkitektur

loft innsikt i lengden

Tilbaketrukket fra støyen fra storbyen

I tillegg til den flotte estetikken, har bygningen like mange praktiske fordeler. Fasaden var kledd med moderne materialer som fungerer som isolasjon og frastøter støy. Er av sentral betydning de doble akustiske vinduene. De ligger veldig dypt i veggen og sprer støy og vibrasjoner.

På nært hold kan vi se fasadedesignets skulpturelle karakter

loft gul hvitt eksteriør

Fleksibel og avslappet livsstil

Denne loftsarkitekturen passer innstillingen til byboerne, som føler seg komfortable i et åpent, fleksibelt rom. De historisk utseende elementene er mye mer enn tilbehør, høydepunkter og ekstra møbler. Imidlertid sveiset de det moderne konseptet med det tradisjonelle. I sentrum av bygningen og loftsleilighetene dominerer imidlertid den moderne livsstilen til syvende og sist.

Denne moderne arkitekturen ser litt annerledes ut fra alle perspektiver

Loft i den moderne hjørnebygningen

Moderne loftarkitektur med synlige elementer – en sammensmeltning av “gammelt” og “nytt”

lyse rom loft

I det lyse hvite rommet ser møblene ut som aksenter i interiøret

loft innsikt i lengden