Energieffektivt bygg fører til et sunnere liv

Urbanisering er en naturlig konsekvens av menneskelig utvikling. Det går gjennom forskjellige faser, og nå står vi på terskelen til en ny revolusjon. Bærekraftig livsstil og energieffektivitet blir mer og mer en trend. Helsemessige fordeler og andre positive sider ved en slik livsstil blir stadig tydeligere. Energieffektiv livsstil vil snart bli normen.

Bygg og lev

Å bygge et sunt liv og leve et bærekraftig liv

Det viktigste er din egen fordel for mennesker. Vi ønsker å leve på en energieffektiv måte fordi vi føler at dette er sunnere, spesielt for oss og for familiene våre.

Vitenskapen viser dette mer og mer tydelig.

Bygg bærekraftig og lev sunt

sunt liv bygge og leve

Grønn arkitektur

et sunt liv og å bygge energibesparende bærekraft

Urbanisering og global forurensning

Urbanisering er direkte knyttet til global forurensning. Konsentrasjonen av befolkning i byer har gitt et stort bidrag til å akselerere denne prosessen. 50% av befolkningen bor i byer, og ifølge FNs rapporter vil denne prosentandelen være 30% høyere innen 2030.

Med urbanisering øker behovet for ferdige og halvfabrikata mer og mer. Energiforbruket øker også. Alt dette er ganske usunt for individers liv. Vi har en følelse av avhengighet, og det er knapt plass igjen for individuelle livsstiler.

Urbanisering er direkte knyttet til global forurensning

bygge et sunt liv og bo i storbyen

Det blir lettere og lettere å bygge og bo i energieffektive hus. Med dette stopper vi veksten av masseproduksjon og sikrer høyere livskvalitet.

Å bygge energieffektive hus blir lettere og lettere å få til

sunt liv Å bygge og leve i harmoni med naturen

Mange studier viser at denne tilnærmingen styrker vår psyke og fysikk.

Studiene nevnt er hovedsakelig basert på sammenligningen. De trekker paralleller mellom menneskene som bor på landsbygda og i byen. Folk på landsbygda, som er omgitt av flere grønne planter, bruker ressurser mer økonomisk og individuelt, føler seg mer energiske og lykkeligere. Du har bedre intellektuell og fysisk ytelse.

Livet på landet

sunt liv bygge og bo i landet

Men hva følger av disse resultatene? Må vi alle flytte til landet? Bør industriutviklingen stoppes? Nei, tvert imot: vi trenger fremgang som gir oss fordelene ved livet på landet i byen gjennom moderne teknologi.

Moderne å bygge og bo i byen betyr nettopp det. Vi trenger grønne og energieffektive hus midt i et urbant miljø. De representerer fremtidens oppholdsrom, de vil fremme vår helse og rense luften i byene våre.

Så hvordan ser et moderne “grønt” liv ut?

sunt liv, bygge og leve, spare energi, leve bærekraftig

Fremtiden for barna våre

bygge et sunt liv og leve fremtidige barn

Spar energi

Først og fremst inkluderer moderne bo og bygg å spare energi. Det minste er å erstatte ineffektive lyspærer med energibesparende. Da er det en vane å spare energi: slå av alle enheter og lysene i rommene mens du ikke bruker dem. Og PC -en din trenger ikke å være slått på hele tiden når den allerede er fulladet. Dette gjelder også alle andre enheter som må lades.

Bruk energisparende lamper?

et sunt liv og energibesparelse

Se til med en normal temperatur hjemme

Forskjellen mellom temperaturen inne i huset og ute om sommeren må ikke være for stor. Så energiforbruket til klimaanleggene vil ikke være så betydelig.

Smarte hjemmesystemer er trendy 

sunt liv bygning og levetemperatur smart hjem

Tørk klærne på en naturlig måte

Unngå tørking når du vasker. Hvis klærne tørker under naturlige forhold, sparer du mye energi.

Invester så mye som mulig i systemer som gir deg mer energifrihet. Solcellepaneler er et moderne alternativ for å generere energi uavhengig av de store selskapene. Vitenskap jobber med andre selvforsyningsprosjekter. Så snart du har råd, invester i slike energisystemer.

Ta vare på naturen og la tøyet tørke utendørs

et sunt liv og bygningsbesparende vaskeri

Som en normal person kan du føle deg ganske hjelpeløs. Å ta de listede tiltakene med behørig hensyn til globale endringer er ikke for alle. Folk er best motivert av resultater som er håndgripelige.

Og du vil også raskt føle de åpenbare forbedringene i livsstilen vår. Å strebe etter energieffektivitet, velge riktig temperatur, dine egne energisystemer – alt dette er tiltak som gjør livet ditt sunnere. I første omgang sparer du ressurser, og du må jobbe mindre for å betale dem. Dette fører til mer hvile og mindre stress, og automatisk til bedre helse. I tillegg reduserer du spredningen av skadelige stoffer i bomiljøet ditt gjennom den beskrevne livsstilen. Dette vil også gjøre deg sunnere.

Slik lever du bærekraftig og sunt

sunn leve bygning og levende energibesparende smarthus sunn livsstil bygge og leve energisparende tipsBygge et sunt liv og leve bærekraftig arkitekturbærekraftig arkitektur, sunt liv, bygge og leve, spare energi