unike flotte arkitekturideer sjøkysten

Arkitekturideer i verden

I karakteren til arkitektur forskjellige nasjonale strømmer strømmer inn i Middelhavet. Disse inkluderer blant annet de fra Italia, Hellas, Spania, Tyrkia, Frankrike, Marokko og andre steder.

Når du har vært i et av disse landene, vil du ta et stykke av det med deg. Du kan for eksempel gjøre dette ved å bruke en del av denne stilen i ditt eget interiør eller i arkitekturen.

Terrasse- og husdesign over hele verden

moderne arkitekturideer foran gården

Gjennom denne artikkelen ønsker vi å diskutere hva disse viktigste egenskapene er når det gjelder farge, dekorasjon og andre egenskaper. Det vil sannsynligvis også være lettere for deg å lage et middelhavsinteriør i hjemmet ditt.

La oss starte med fargen. Det må være en som beskytter bygningen mot den sterke solen. Dette er stort sett hvitt eller andre lyse nyanser.

Terrasse design

arkitektur ideer verftet mange planter

Du kan også se bygninger i beige og terrakotta. Fordi det er det lyset reflekterer. Mange detaljer har blitt utført i lette nyanser. De symboliserer skjønnheten i bredden av havet og den vakre himmelen.

Unik arkitektur

arkitektur ideer hus eksteriør

Takene er stort sett laget i oransje eller andre brennende nyanser. Den ikke for store tilbøyeligheten er også typisk.

Naturlige materialer

 utvendig naturmateriale utvendig

Fremfor alt finnes naturlige materialer inne. Slike er naturstein. Tre og keramikk. Alt dette bidrar til å holde kjølig.

Mange buer

arkitektur ideer bueplanter

Videre er de mange buer typiske. Disse kan forøvrig brukes fantastisk i dekorasjonen og andre detaljer i interiøret og utvendig innredning.

Fargeinspirasjon

terrassedesign arkitektur terrassedesign

Terrassene og verandaene er også et typisk trekk ved middelhavsarkitekturen. Der kan du nyte en velsmakende middag midt i et frodig grønt landskap.

Forhage med basseng

arkitektur ideer hus basseng

I Middelhavsområdet inntar vannelementet og fargen en høy posisjon. Det antas å være livskilden. Det er derfor svømmebassenger og andre vannanlegg er avgjørende.

Blått og gull

Flott arkitektur gullblått

I tillegg til disse generelle egenskapene, opplever man spesifikke individuelle stiler innen arkitektur i de enkelte land. For eksempel er den kykladiske stilen typisk for noen regioner i Hellas, som er preget av de skinnende hvite veggene, fravær av murstein og elementære geometriske former. Dørene er laget i forskjellige blå nyanser.

Spansk stil

arkitektur ideer spansk stil

Hvis du er ute etter en klassisk variant av middelhavsstilen i arkitektur, bør du sannsynligvis se deg rundt i Spania. Du kan i det minste observere noen særegenheter der også. I Andalucía ser vi røde nyanser og kantverk som dekorasjon. I Valencia elsker folk trappene og de store terrassene.

Så velg hvilket av disse stedene du vil at hjemmet ditt skal huske.