Den ekstremt raske tekniske utviklingen i den moderne verden har brakt nye utfordringer for mennesker. Disse skal noteres på alle områder av det økonomiske, sosiale og kulturelle livet. Dagens arkitektur er spesielt påvirket av dette. Det er definitivt fremtidsrettet og stiger oftere og oftere. På grunn av den raske urbaniseringen over hele verden, leter arkitektene etter nye dimensjoner og designer fantasifulle visjoner. Vi har allerede presentert deg for fem flotte eksempler på futuristisk arkitektur. Dette er de fem høyeste skyskrapene i verden. I denne artikkelen går vi et skritt videre i samme retning og viser deg de neste 5 fantastiske strukturene som kommer på listen over de høyeste bygningene i verden. Imidlertid har alle disse bygningene fellestrekk – de er designet organisk og fantasifullt, sprer alle dimensjoner og svever. De er bygget så presist at du føler deg trygg der som i neste århundre.

 Et utmerket eksempel på futuristisk arkitektur som leder oss inn i fremtiden

One World Trade Center New York futuristisk arkitektur

Hvert blikk på disse gigantene er en glede for øyne og sjel. De er ikke bare preget av den slående utformingen av arkitekturen, men tilbyr også utmerket energieffektivitet og er miljøvennlige og bærekraftige. De myke, flytende formene stiger opp til himmelen og tiltrekker blikket vårt oppover.

Dette er futuristiske strukturer laget av stål, betong og glass, der tårnene skinner forsiktig ovenfra. I moderne arkitektur strever man hele tiden etter å kombinere smart design med effektivitet og bærekraft. Som et resultat av dette arbeidet har det blitt skapt unike strukturer som mer sannsynlig tilhører fremtiden. Nedenfor er skyskrapene som baner vei for futuristisk arkitektur.

One World Trade Center står nå på den velkjente Ground Zero i New York

Ground Zero One World Trade Center New York unik arkitektur

 

1. One World Trade Center, USA – 541 m

Med sin imponerende form og høyde (541 m) er One World Trade Center ikke bare den høyeste bygningen i New York City, men også den nyeste og høyeste skyskraperen i USA. Den mest imponerende skyskraperen i Amerika er reist på stedet for det opprinnelige World Trade Center, kjent som Ground Zero, og ligger på sjette plass på listen over de høyeste bygningene i verden. Den har 104 etasjer, hvorav 70 er kontorgulv. Fullført i 2014 ble giganten bygget som en funksjonell bygning for å minnes angrepene 11. september 2001, og ble kåret til nordtårnet til det opprinnelige World Trade Center. Bygningen ble kjent for bruk av fornybar energi, inkludert gjenbruk av regnvann. Du kan få et veldig realistisk inntrykk av denne slående skyskraperen i den neste videoen.

Fremtidsplanene til arkitektene og bystyret i New York City inkluderer bygging av fem høyhus, noe som bør resultere i en felles sammensetning med One World Trade Center. National September Memorial og Museum vil også være en del av dette.

 Det beste er enda ikke kommet ……….

One World Trade Center New York futuristisk arkitektur

CTF Finance Center i Kina er bare 11 meter lavere enn World Trade Center i New York

CTF Finance Center i Kina fremtidsrettet arkitektur

2. CTF Finance Center, Kina – 530 m

CTF Finance Center (Guangzhou Chow Tai Fook Finance Center, også kjent som East Tower)  er den nyeste bygningen, som regnes som bevis på den fremtidsrettede arkitekturen i Kina og også over hele verden. Ligger i den sør-kinesiske byen Guangzhou, er det en iøynefallende skyskraper som nylig ble lagt til denne listen over de høyeste bygningene i verden. Den ble fullført i oktober 2016. Det er en av de raskeste heisene i verden, som kan nå hastigheter på opptil 44,7 miles i timen. Det er totalt 111 etasjer. Det er et kjøpesenter i bygningen med utpekte parkeringsplasser for 1705 biler. Den kinesiske skyskraperen huser mange kontorer. I de høyeste seksten etasjene er det et hotell med totalt 251 rom som ennå ikke har åpnet.

 Enorm konkurranse innen arkitektur og design

Arkitektur og design Kina CTF Finance Center

 Fantastisk panoramabilde av hovedstaden i Taiwan med den slående skyskraperen Tapei 101

Tapei 101 skyskraper panorama bilde hovedstad Taiwan

3. Tapei 101, Taiwan – 1667 fot

Det 101-etasjers Tapei Financinal Center (eller Tapei 101 for kort) ligger i byen med samme navn, Taipei, hovedstaden i Taiwan. Fram til 2006 var det den høyeste skyskraperen i verden, men siden den gang har konkurransen bygget andre fremragende strukturer i den futuristiske arkitekturen som vi allerede har introdusert for deg. Imidlertid er Tapei 101 med sin høyde på 527 m fortsatt misunnelsesverdig, knapt å snakke om hvor bemerkelsesverdig bygningen er. Den imponerende formen skiller seg fantastisk ut over hele bypanoramaet og til og med tårn langt over byens skyline.

Tapei 101 skyskraper vekker alles oppmerksomhet på avstand

Tapei 101 skyskraper panorama bilde hovedstad Taiwan (2)

 Den høyeste bygningen i Taipei har en unik blågrønn glassgardinfarge og er iøynefallende dag og natt. Bygningen ble tegnet av C. Y. Lee & Partners og KTRT joint venture designet og bygget og er fleksibelt og motstandsdyktig mot jordskjelv og tyfoner. Spesialbygningen ble også tildelt en høy pris av Leadership in Energy and Environmental Design (LEED). Det er et eksempel på postmoderne arkitektur.

 Arkitektur som hører mer til fremtiden

Arkitektur fremtid Shanghai World Financial Center

4. Shanghai World Financial Center, Kina – 492 m

Nå kommer vi til et annet asiatisk under – Shanghai World Financial Center! Du bør ikke bli overrasket over at de høyeste bygningene i verden ligger i Fjernøsten. Europa har for lengst tapt konkurransen med disse landene. Bare i Shanghai er det mange skyskrapere, og to av dem er på den representative listen over de høyeste bygningene i verden – Shanghai Tower (632 m høy) og Shanghai World Financial Center (492 m). Shanghai World Financial Center ble ferdigstilt i 2008 og er et symbol på den mest moderne arkitekturen, og ligger i Pudong -distriktet i Shanghai, et sted hvor mange skyskrapere står i kø. Det er her byens internasjonale finans- og handelssenter ligger. Byggingen av World Financial Center i Shanghai ble utformet med det formål å demonstrere Kinas økonomiske styrke og vise den til hele verden. Imidlertid er det fortsatt det perfekte eksempelet på postmoderne arkitektur.

Høy estetikk, ergonomi og miljøvennlighet i ett

Shanghai World Financial Center

Shanghai World Financial Center har 101 etasjer og huser hotellrom, kontorer, konferanserom, observasjonsdekk og kjøpesentre. Basen på bygningen opp til 24 m høy er kledd med rå granitt. I tillegg til en høy estetisk grunn, er det også rent praktiske årsaker – så hele konstruksjonen fremstår som stabil og tårnet er beskyttet mot jordskjelv. Hoveddelen er kledd med en glassgardinvegg, hvor himmelen reflekteres og forbedrer WOW -effekten av bygningen og arkitekturen. Shanghai skyskraper har en slående funksjon, det vil si en ca. 50 m bred portal, som ligger i de øverste etasjene. Konseptet er å redusere den enorme belastningen på toppen av bygningen i sterk vind. På grunn av denne unike formen omtales denne skyskraperen fortsatt som en “flaskeåpner” med mye humor. Designet og konstruksjonen fascinerer lokalbefolkningen og står besøkende hver dag.

 Skyskraperen i Hong Kong skimrer blåaktig selv om natten

Hong Kong om natten

  1. International Commerce Center, Hong Kong – 484 m

International Commerce Center i Hong Kong er den siste skyskraperen i presentasjonen vår i dag. Den er 484 m høy, har 108 etasjer og sto ferdig i 2010. Tårnet ble laget i henhold til designene på kontorene Kohn Pedersen Fox og Wong Ouyang. Bygningen har en perfekt planløsning i firkantet form, skyter elegant opp og lukkes av et flatt tak. Fasaden tiltrekker alle øyne i Hong Kong, fordi den er fullstendig kledd med skinnende blåaktig glass. I de nedre etasjene i bygningen er det en romslig parkeringsplass, et topp moderne kjøpesenter og mange kontorer. Sky 100 er navnet på utsiktsplattformen i 100. etasje. Ritz-Carlton Hotel Hong Kong ligger i de 15 øverste etasjene. Med sine 83 heiser muliggjør høyhuset enkel transport av gjester som liker å besøke verdens høyeste svømmebasseng og drikke drikke i den nærliggende baren.

Høres dette for futuristisk ut for deg? Men det er moderne virkelighet, muliggjort takket være den fremtidsrettede, geniale arkitekturen.

 Utsikt over sentrum av Hong Kong

Arkitektur sentrum i Hong Kong

Hong Kong

 En parkeringsplass, kjøpesenter og mange kontorer ligger i de nedre etasjene.

Moderne arkitektur i Hong Kong

Skyskraper i arkitekturen i Hong Kong

Hongkong -arkitektur om natten

Arkitekturen i Fjernøsten bryter formen og byr på nydelige visjoner

CTF Finance Center China Architecture Future

 Det finansielle og kommersielle senteret i Shanghai sett ovenfra

Shanghai World Financial Center

Den imponerende skyskraperen i Shanghai

Shanghai World Financial Center moderne arkitektur

New York – byen som aldri sover ……

New York One World Trade senter imponerende arkitektur

New York One World Trade senter imponerende arkitektur

New York One World Trade -arkitektur

Tapei 101 ved solnedgang

Tapei 101 arkitektur Taiwan

 Det særegne symbolet på Taipei er dens himmelskrapende skyskraper

Tapei 101 Modern Architecture Taiwan