Det grønne taket er en av de tingene alle ønsker seg, men som alltid skyver det tilbake i tid. Du kan forstå det på grunn av arbeidsmengden og delvis kostnadene. Men når du er nesten der med motivasjonen din, så vil vi gi deg det siste løftet.

Tenk på alle de store mulighetene som dukker opp. Ellers kan ikke området på taket brukes. Nå kan det utvikle seg til et blomstrende paradis. Grønt tak kan ikke bare lages hjemme. Flere og flere forretningsbygg blir utstyrt med det. Hoteller og sykehus med denne designen er også kjent.

Grønt tak med subtropisk vegetasjon

grønt tak subtropiske engpalmer

grønt tak moderne arkitektur småstein

Hvorfor trenger du et grønt tak?

La oss se sammen på fordelene som et grønt tak gir … De har stor effekt på trivselen til menneskene som bor der. Det grønne taket bidrar til å skape en god atmosfære inne. Om vinteren og sommeren kan du kjenne dette på strømregningen. Fordi den gode isolasjonen sikrer mer varme i de kalde årstidene og den holder seg kjøligere om sommeren. Fuktigheten forblir også i veldig hyggelige mengder. Stort sett er det også roligere. Du er mye bedre isolert fra støyen i byen.

Kunstnerisk design på taket

installasjon av grønt tak

Ting du bør huske på når du designer det grønne taket

Det første du må kontrollere er at bygningen gjør det mulig å bygge et grønt tak. Den må tåle belastninger over gjennomsnittet.

Tykkelsen på laget som plantene skal vokse i, må ikke være mindre enn 150 cm hvis du vil ha trær. For busker trenger du rundt 60 cm og for andre planter – rundt 30.

Når du begynner å planlegge, tenk på en veldig praktisk metode for vanning. Dreneringssystem som fungerer er et superviktig element. Dette vil unngå kompliserte øyeblikk når du tar vare på det grønne taket. Sistnevnte kan ellers være svært skadelig for hele konstruksjonen.

Grønt tak med trær

grønne taktrær busker

Om vinteren må det grønne taket ditt ryddes for snø raskt og enkelt ved hjelp av et effektivt system. Ellers blir dette altfor vanskelig, og det hele kan, som bare skrevet, være ganske farlig.

Omfattende eller intensiv metode for å lage et grønt tak

Det er to hovedmetoder for å lage et grønt tak. Dette er de intensive og omfattende metodene. Den omfattende tilnærmingen bruker sukkulenter. De trenger ikke mye vann og jord. De kan også installeres på soltak.

De trenger ingen spesiell omsorg og er derfor det enklere valget

grønne tak saftige busker

Den intensive metoden for grønnisering av et tak betyr at du vil lage hele hager, som da også krever veldig god pleie. Dette valget er mer kompilert. Men det tillater også installasjon av svømmebassenger og andre fasiliteter, som er flotte og gir mer luksus.

En flott park på taket

grønt tak park trær alléer

Som i landet

grønt tak fargerike engfeltblomster

Buede linjer og frodig grønn

grønt tak tak hagevegetasjon

Grønnsakshage på taket

grønne takgrønnsaker medisinske urter

Tradisjonelle hus med grønt gress

grønt tak gress tradisjonelle hus

Administrativ bygning med omfattende grønt tak

grønt tak grønne engtrær

Slapp av i naturen

grønne tak lavendel gule roser

Utendørsbasseng og grønn eng

grønt tak basseng eng trær

I harmoni med naturen

grønt tak solsystemer glass kuppel

Takisolering og hage i ett

grønne tak sukkulenter småstein

Vertikal takhage med sukkulenter

grønne tak sukkulenter vertikale hagebusker

Hvordan gjøres grønningen?

grønt takteknologi jordlag

Ta en tur på taket?

grønne tak engbusker blomster

En praktfull eng midt i byen

grønt tak skyskraper lilla blomster

Tropiske landskap på skyskraperen

grønt tak skyskraper kalesjer