Eventyrånden kjenner ingen grenser! Det ønsker vi å bevise i dagens innlegg. Folk har alltid drømt om et koselig hjem. De forhistoriske menneskene fant det i hulene de bodde i. Sikkert fra den tiden har lengselen etter å bo på et godt beskyttet sted og å føle at du er i gode hender, forblitt. Drevet av dette sterke ønsket, reiser tusenvis av mennesker nå rundt om i verden for å utforske unike grotter over hele verden eller beundre dem som turister. Nå er det også mulig å overnatte i noen grotter. Ja, disse har blitt omgjort til hoteller og tilbyr mer eller mindre luksus. Men definitivt flotte opplevelser! Vi introduserer deg for fantastiske overnattingstilbud, fra et grottehotell med boblebad og panoramautsikt i Santorini til et luksuriøst hjem i Arkansas med naturlige grottevegger. Der vil du føle deg i ett med naturen uten å måtte gi avkall på moderne komfort.

 Lava Cave, i Santorini, Hellas, venter på gjestene!

Grotter konvertert til hoteller Lava Cave Santorini Hellas

  • Grotter i Hellas og Tyrkia hvor du kan bo til leie

Det er noen få grotter i den greske øygruppen Santorini som er tilgjengelig for utleie i dag. Vår første destinasjon er Lava Cave. Den tidligere sjømannshuset dateres tilbake til 1875 og har siden blitt utvidet til et luksuriøst feriehus.

Huset beholdt sin tradisjonelle Egeerhavsstil, omgitt av huler, med perlehvite vegger. En rekke moderne statister ble lagt til. Suiten består av et koselig soverom, en tilstøtende stue og en luksuriøs kjøkkenkrok. Den fantastiske private Lanai har en utsøkt innendørs og utendørs boblebad med panoramautsikt over havet og den robuste vulkanske skjønnheten i Caldera

 De vakre steinformene i det fjerne er av vulkansk opprinnelse.

Santorini Hellas huler av vulkansk opprinnelse

 Anitya Cave House, Cappadocia, Tyrkia – her kan du leve komfortabelt og nyte den rustikke atmosfæren i hulen til fulle.

Anitya Cave Cappadocia, i Tyrkia rustikk skjønnhet kombinert med mye komfort.

Anitya Cave House ligger i hjertet av Kappadokia og er mer enn 600 år gammelt. Den har en romslig terrasse med panoramautsikt over den lille tyrkiske byen Urgup. De eventyrlystne turistene har et stort rom med et fullt utstyrt kjøkken. Det er derfor Anitya presenteres som det perfekte grottehuset for par og familier som ønsker å tilbringe ferien begivenhetsrik. Hulen er liten, men har plass til opptil seks gjester. Tyrkisk kaffe, aromatisk te og sterkt duftende krydder gjør Anitya så hjemmekoselig som mulig.

 Anitay -hule – fra denne terrassen har du en fantastisk panoramautsikt.

Anitya Cave Cappadocia Tyrkia Terrasse Fantastisk panoramautsikt

Azalea Cave Houses, Oia, Hellas – Azalea Cave har blitt omgjort fra et typisk vinprodusenthus til en luksuriøs bolig.

Azalea Cave Hellas konverterte fra vinprodusentens hus til luksusbolig

Den lille greske landsbyen Oia har mye å tilby sine besøkende. Vi presenterer deg bare for Azalea -grotten, som nå fungerer som et koselig tilfluktssted. Eiendommen er en tradisjonell vinprodusent som har blitt omgjort til en luksusbolig. Den gamle arkitektoniske stilen i landsbyen ble beholdt. Hulehuset har to etasjer med en stor terrasse. Derfra er det en fantastisk utsikt, ikke bare over landsbyen, men også over vingårdene i nærheten og Egeerhavet.

 Den arkitektoniske stilen i landsbyen har også blitt beholdt inne i Azalea -grotten.

Azalea Cave, typisk arkitektonisk stil for denne lokaliteten, har blitt beholdt

 Casa Santantonio, Santorini, Hellas – magisk og attraktiv!

Casa Santantonio Santorini er en magisk attraksjon i Hellas

Casa Santantonio ligger i et hus fra 1700 -tallet. Det gamle huset har blitt pusset opp og beholdt mye av sin tradisjonelle arkitektoniske arv og stil. Eiendommen har tre private luksusleiligheter. Senior Cave Apartment ligger i første etasje i bygningen. I Casa Santantonio finner du to soverom for opptil fem gjester. Grottehotellet har sin egen pergola med boblebad. Dette gjør den ideell for romantikere som ser solen gå ned og tilbringe lange kvelder utendørs.

 Er det ikke vakkert? White Dream -grotten, i Italia

Fantastisk atmosfære komforthule White Dream Italia

  • Grotter i Spania og Italia

The White Dream ligger under de slående hvite steingatene i den italienske byen Ostuni, faktisk i hjertet av det historiske sentrum. Huleboligen har et elegant og stilig interiør i hvitt. Den naturlige fargen gjenspeiler perfekt de nærliggende fjellformasjonene. Disse danner strukturen i hulen. Feriehuset White Dream har en utmerket beliggenhet – det er bare 11 km fra hvite sandstrender, det krystallklare havet og det vakre naturreservatet i nærheten.

Cohabitat Sassi -grotteboligen i Matera Italia tilbyr deg mye hjemmekoselig komfort.

Cave i Italia Cohabitat Sassi Matera mye hjemmekoselig komfort

Det er noen få slike huler i Italia som nå er bebodd og har fått stor popularitet blant eventyrlystne turister. En av dem er Cohabitat Sassi -hulen vist på bildet ovenfor, i Matera. Denne sjarmerende huleleiligheten for to gjester er en klassisk italiensk ferieleie som har blitt nøye restaurert og modernisert. Der finner du en koselig spisestue og en praktisk designet kjøkkenkrok, som betyr alt du trenger for koselige middager for to. Eiendommen er smakfullt innredet med unike kunstverk. Grotten ligger veldig praktisk til, ikke langt fra Piazza Vittorio Veneto og andre attraksjoner i Matera. Dette er et ideelt sted for en kort ferie.

 Nå skal vi til Spania. Vil du være med oss?

Spania Granada mye naturhistorie og flotte severdigheter

 Cuevo de Luja, Granada, Spania – alle vil gjerne tilbringe ferien her, ikke sant??

Cave i Spania Cuevo de Luja Granada utmerket innkvartering god komfort

Dette luksuriøse grottehuset heter Cuevo de Luja og ligger i den østlige delen av den spanske byen Granada, provinsen Andalucía. Det ligger i hjertet av et historisk område. Det klassisk designet huset har blitt renovert i moderne design. Eiendommen er på to etasjer: den første huser soverommene, stuen og kjøkkenet. I andre etasje er det en salong med en fin terrasse. Derfra åpner en spektakulær utsikt over hele området seg. Kjøkkenet er vakkert designet, med glassert vegg og sittegruppe. Resultatet er en slank, moderne finish som har blitt gitt til denne grotteiendommen.

 Gran Canara – Sea View Cave Loft – ideelt sted for romantikere og eventyrlystne

Loftsgrotte Gran Canara Sea View Cave ideelt sted for romantikere eventyrlystne

Vi forlater nå Spania og flyr til Kanariøyene. Det er en komfortabel loftshule der, som vi definitivt vil nevne i vår huleliste i dag. Det ligger i et vakkert landlig område med panoramautsikt over Middelhavet og fjellene rundt. Eiendommen har en hage, et basseng og en fantastisk terrasse. Alle disse inviterer deg til å slappe av. På Kanariøyene kan du tilbringe en uforglemmelig ferie, bade i det lunkne sjøvannet og nyte fullstendig avslapning. I loftsgrotten Sea View finner du to soverom og et fullt utstyrt kjøkken, samt en koselig stue i fjellformasjoner. Kan du tenke deg en mer romantisk ferie?

 Inne på loftsgrotten kan du forvente en unik livsstil med mye komfort

Loftsgrotte Gran Canara Kanariøyene unik livstemning mye komfort

Vårt siste stopp gjennom grottene i Europa er på Tenerife. Grottehotellet Cave Socorro ligger i en liten kystby sør på Tenerife, og tilbyr sine besøkende perfekt hvile og avslapning. Det romslige hulehuset er ideelt for familier og venner. Den har ett soverom med dobbeltseng og et annet med to enkeltsenger. Leien tilbyr også en nydelig terrasse for uteservering. Eiendommen ligger bare noen minutter fra stranden, hvor reisende kan spasere langs kysten, spise fersk fisk og utforske øya. En slik rolig og romantisk ferie venter sine gjester på Tenerife!

 Tenerife, grottehotell Cave Socorro – rustikk skjønnhet midt i den sørlige naturen

Tenerife grottehotell Cave Socorro rustikk skjønnhet midt i den sørlige naturen

Bechham Cave Home, Parthenon, Arkansas, USA – det er nok soveplass til 16 personer hvis du kommer hit med familie og venner

Beckham Cave Home Arkansas USA ideelt for gruppe- eller familieferier

Sist men ikke minst vil vi vise deg to grotter som nå brukes som hoteller. Den ene ligger i Arkansas, USA og heter Beckham Cave Home. Grottehotellet er innebygd i en naturlig hule, høyt på en klippe over dalen. Beckham Gave er forskjellig fra de beboelige hulene som allerede er omtalt rundt om i verden. Det er ulikt noe annet sted på jorden. Hotellet har fire soverom, alle unike, og har queen-size-senger, synlige grottevegger og overdådige bad. Omgivende steinvegger og regnbyger gir turistene en spesiell fosselignende følelse. Dette fantastiske huset tilbyr sine gjester 6000 kvadratmeter og plass til opptil 16 personer. Når det er sagt, er det bare ideelt for en familie- eller gruppetur!

Interiøret etterlater heller ingenting å være ønsket!

Beckham Cave Home Arkansas USA interiørmøbler som fremhever mye komfort

Det beste kommer til slutten! The Rockhouse Retreat er en enestående luksushule som er håndlaget av et triasisk steinsteinbrudd nær Wyre Forest på landsbygda i Worcestershire. Ligger i et 3 mål stort skogområde ved bredden av Honey Brook, har stedet blitt brukt som bolighus i over 700 år. Dette koselige huset har bare ett soverom. Det er stilfullt innredet og tilbyr hjemmekomfort som gulvvarme og omgivelsesbelysning for en naturlig atmosfære. Dette autentiske grottehuset er et tilbaketrukket tilfluktssted, og tilbyr en fredelig oase hvor gjestene føler seg langt unna sivilisasjonen.

 Rockhouse Retreat -grottehuset ligger i Worcestershire i Storbritannia og er virkelig verdt å se.

Rockhouse Retreat Worcestershire UK hulehus verdt å se mange hjemmekoselige bekvemmeligheter