Moderne arkitektur er en slags revolusjon. Det endret endelig byene våre, jobbene våre, leilighetene og husene våre. Det er mange veldig spesifikke egenskaper som bestemmer deres karakter. Generelt følger den oppgaven med å gjenspeile vår moderne livsstil og dermed være egnet for den. Hvis du ser nærmere på moderne arkitektur, vil du oppdage jakten på vitenskapelig prestasjon, helse og i flere og flere tilfeller – til og med sosial rettferdighet.

Moderne arkitektur viser et mye større utvalg av byggematerialer enn tidligere arkitektoniske stiler

nåværende design moderne arkitektur

Moderne og moderne arkitektur

La oss fortelle de to begrepene litt fra hverandre! Moderne og moderne arkitektur er to forskjellige begreper som i mange tilfeller overlapper hverandre. Men hva er forskjellen mellom dem? Finn ut mer om dette i de følgende linjene.

Moderne arkitektur

Som sådan ble moderne arkitektur vedtatt på slutten av 1800 -tallet.

Født på 1900 -tallet og representerer en slags revolusjon. Hans storhetstid begynte etter andre verdenskrig. Dette har selvfølgelig å gjøre med å strebe etter å gjenoppbygge verden vår. Hovedprinsippene er alltid moderne teknologier og materialer, samt innsatsen for å underordne form for å fungere. For å oppnå den optimale designen er enhver form for eksperiment, avvisning av visse regler og ytringsfrihet velkommen.

Landskapet blir delvis en opplevelse i interiøret takket være de moderne konstruksjonsprinsippene

en bygning med flott belysning, moderne arkitektur

Kreative løsninger på mangel på boareal

Moderne arkitektur skal blant annet ses på som en konsekvens av industrialisering og migrasjon til byene. De kreative dagens løsningene skal sikre mange leiligheter i et relativt lite område. Et konkret resultat av dette er høyhusene, som også viser en optimal bruk av det vertikale området. Lav takhøyde og flere historier er vanlige i moderne arkitektur. De forskjellige stilene er fortsatt preget av forskjellige eksperimenter i utformingen av boarealet. Målet er å oppnå maksimal komfort i det minste mulige området.

Så du kan kombinere nærhet til naturen og moderne design

en super moderne bygning i vannet moderne arkitektur

Moderne arkitektur

Samtidsarkitektur er et begrep som har preget utviklingen av moderne konstruksjon siden 2000. Den inneholder mange av de typiske egenskapene til moderne arkitektur, men inneholder også noen helt nye innovasjoner. Dette er ganske enkelt arkitekturen til “her og nå”. Rent stilmessig kan de beskrives som eklektiske. De siste årene eller tiårene har vært preget av gjenoppdagelsen av mange forskjellige stiler. Dette inkluderer blant annet noen historiske stiler. Denne tendensen viser også utviklingsnivået i samfunnet vårt. Det ser ut til å være på vei til en stor endring. Man reviderer tidligere prestasjoner med alle sine fordeler og feil. Funnene fra dette bør følgelig tjene som grunnlag for å forme fremtiden.

Rustfritt stål og glass kombineres ofte med hverandre

en flott bygning moderne arkitektur

Fem designprinsipper som gjenspeiler ideologien til moderne arkitektur

Nye byggematerialer

Før begynnelsen av 1900 -tallet var de viktigste byggematerialene som ble brukt murstein, stein og tre. Vitenskapelige innovasjoner har ført til utvikling av helt nye byggematerialer. Disse er industrielt produsert glass, rustfritt stål, armert betong og smijern. De åpnet for nye og brede perspektiver foran arkitektene. Selvfølgelig ble de fascinert av å eksperimentere med materialer som ikke eksisterte før.

Denne bygningen gjenspeiler omgivelsene. Slik dobler du gleden av skjønnheten deres … 

fasade med en speilflate moderne arkitektur

Teknisk fremgang

Moderne arkitektur ville selvfølgelig være umulig uten de tekniske fremskrittene på 1900 -tallet. Først og fremst gjorde det det mulig å bruke de nye materialene i konstruksjonen. De massive veggene var ikke lenger en uunnværlig forutsetning for stabiliteten i bygninger. Dette er hvor mange høye og samtidig elegante bygninger ble opprettet. Du kan også utstyre disse med brede glassflater. Fleksibiliteten til de nye byggematerialene og teknikkene har gitt arkitekter fri plass til fantasien. Dette gjorde de moderne bygningene originale ikke bare når det gjelder dekorasjon og utstyr, men også i deres høyde og fasadedesign.

En leken tilnærming til kontrasten mellom letthet og monumentalitet

bygningsmøbler - flott moderne arkitektur

Skjemaet følger funksjonen

Før tiden med moderne arkitektur spilte form en ledende rolle. Hovedmålet var å oppnå viss estetikk og å visualisere deres symbolikk. I epoken med moderne arkitektur siden begynnelsen av 1900 -tallet, derimot, går man ut av funksjonen. Hvor mange mennesker skal bo eller arbeide i en bygning? Var det for arbeid eller for å leve? Bør det være plass til familier eller til enkeltpersoner? Hvordan skal du sikre deg nok plass og et passende boareal for alle viktige hverdagslige aktiviteter? Dette er de praktiske spørsmålene som en arkitekt definitivt bør gi et passende svar på som del av prosjektet.

Her har vi et godt eksempel på moderne håndtering av tradisjonelle materialer 

tre, glass og metall på fasadene moderne arkitektur

Komfort, helse og sosial fremgang i næringsbygg

Komfort og helse

De fasjonable forretningsbygningene er rettet mot en følelse for de ansattes komfort. Vi skylder dette prestasjoner som alle moderne mennesker tar for gitt. Men det var ikke alltid de brede rommene vi er kjent med. Moderne arkitektur oppfant dem, og det gjelder også ideen om å skape en forbindelse til området utenfor. Rikelig med naturlig belysning har blitt hovedprinsippet ved bygging av næringsbygg. På 1900 -tallet er det lagt stor vekt på hygiene, på en sunn atmosfære, på muligheten for moderne tilberedning av sunne måltider. Områdene for å spise og slappe av har også blitt en selvfølge, noe som ikke var tilfelle før. Til sammenligning hadde de kommersielle bygningene før den moderne tid stort sett små eller ingen vinduer, et stort antall mindre rom og ellers knapt noen statister for pauser og underholdning.

Reduksjonen av farger til essensene skjer like ofte i moderne bygninger

moderne arkitektur - et vakkert drømmehus

Sosial fremgang

Arbeiderbevegelsene har radikalt endret den sosiale strukturen i vårt samfunn. Mange store endringer i denne forstand skjedde på 1900 -tallet. De bedre arbeidsforholdene er selvfølgelig også en del av det. Sunn og trivelig arbeidsplass er nå praktisk talt et must. Moderne arkitektur står overfor oppgaven med å sikre et stadig bedre rammeverk for det.

Nettopp dette aspektet er også tatt opp og videreutviklet innen postmodernistisk og samtidsarkitektur. Kommunikasjonsstilen i daglig virksomhet definerer interiøret i arbeidsområdene. Hvis du ønsker åpenhet og kommunikasjon mellom de forskjellige avdelingene, dominerer de åpne rommene og transparente skillevegger. Kreativ intern strukturering gjør arbeidsplassen spennende og sikrer samtidig bortgjemte steder hvor du kan jobbe selvstendig og med konsentrasjon.

Moderne og samtidige arkitekter kan la fantasien løpe løpsk 

moderne arkitektur - en veldig flott bygning

De resterende fire prinsippene for moderne arkitektur forblir også oppdaterte og videreutvikles. De resulterende arkitektoniske løsningene blir mer fascinerende for hver dag. Så i fremtiden vil moderne bygninger mer og mer dekke våre interne behov og dermed også gjøre hverdagen vår hjemme, på jobb og i offentlige bygninger mer harmonisk og lykkeligere.

De moderne husene tilpasser seg vanligvis landskapet

moderne arkitektur - flotte brede glassfasader

Offentlige bygninger med en unik karakter er noen av symbolene for moderne arkitektur

moderne arkitektur - flotte ideer for interiørdesign

moderne arkitektur - flott moderne fasadedesign

moderne arkitektur - fantastiske ideer med forskjellige moduler

Bruk av moduler er typisk for moderne bygninger 

moderne arkitekturdesignideer

moderne arkitektur en bygning med en flott passasje

moderne arkitektur geometrisk mønster fasade design

Nok et godt eksempel på kontraster på fasaden

moderne arkitektur flotte firkantede trebygninger

moderne arkitektur flotte moderne bygninger

moderne arkitektur vakkert landskap med moderne arkitektur

Dette eksemplet viser hvordan innvendig belysning kan bli en del av fasadedesignet 

åpent boareal moderne arkitektur

stor firkantet bygning moderne arkitektur

vakker husbelysning - moderne arkitektur

Moderne fasadedesign og hagedesign resulterte i en unikt tiltalende effekt

vakkert plantet gårdsplass moderne arkitektur

flotte interiører - flotte ideer - moderne arkitektur

flott moderne idé for et hus moderne arkitektur

bølgeformede ideer for fasadedesign moderne arkitektur