ice hotel sweden soverom dobbeltseng

Ice Hotel Sweden – det 25. hotellet i Jukkasjärvi

Hvert år ønsker den lille bosetningen i Nord -Sverige Jukkasjärvi velkommen over 50 000 besøkende i anledning et spesielt kunstobjekt – ishotellet. Nylig åpnet Ice Hotel Sweden for 25. gang og har igjen vist sin storhet og skjønnhet. Dusinvis av kunstnere har jobbet med det og bidratt til etableringen av ishotellet, det være seg med skulpturer, belysning eller bare typografisk.

Det første og største ishotellet i verden har blitt redesignet etter tre måneders hardt arbeid. Over 1000 tonn frosset vann ble brukt til det hele, og over 30 000 m3 snø og is ble blandet med luft. Ganske mye når du tenker på den uunngåelige volatiliteten til denne utrolig vakre skapelsen.

Ice Hotel Sweden – hovedinngang

ishotell sverige hovedinngang hotell

Hvert rom på hotellet er faktisk en slags suite. Mesterlig og fantasifullt hugget og designet av is. Mange forskjellige stiler kan sees her. Fra minimalistisk til folklore til barokkstil. Suiten Borderland to German Grenzland har for eksempel mange isutskjæringer på svingene og i taket. Dobbeltsengen er laget av krystallis og minner om en smijernsseng, men laget av glass. Art Suite ‘Hot type in a cold setting’ er mer minimalistisk med typografiske elementer. Isbaren er romslig med en teller laget av gjennomsiktig is, geometrisk skåret. I vårrommet for tysk vår kan du nyte filigranblomstene og grenene på vegger og søyler og komme i humør for litt mer vår. I skjønnhetssuiten Abject kan du beundre de kunstneriske skulpturene og hotellets lille kirke med kuppel og benker laget av klar is inviterer deg til å be.

Så, hvis du drar til Nord -Sverige i vinter, ikke gå glipp av muligheten til å besøke Ice Hotel i Jukkasjärvi. Tro oss, vi har ikke lovet for mye. Du vil bli fascinert av dette iskunstverket.

Art Suite Borderland av Tomasz Cjazkowski & Eryk Marks

ice hotel sverige art suite borderland

Art Suite ‘Hot type in a cold setting’ av John Bark & Charli Kasselbäck

ice hotel sverige type rom soverom

Isfragmenter

ice hotel sverige detaljer

Icebar ‘Boom’ av Wouter Biegelaar, Viktor Tsarski & Maurizio Perron

ice hotel sverige bar jukkasjärvi

Isbardisken

ice hotel sverige bardisk

‘Two as one’ av Jose Carlos og Cabello Millán

ice hotel sverige art suite med dobbeltseng

‘Spring’ av Wilfred Stijger & Edith van de Wetering

ice hotel sverige suite våren

‘Abject beauty’ av Lotta Lampa & Julia Gamborg Nielsen

ice hotel sverige cold beauty art suite

Iskirken

ishotell sverige kirke