Leter du etter et miljøvennlig og mangfoldig materiale for interiøret eller eksteriøret? HPL -panelene (High Pressure Laminate) er akkurat det og kan brukes flere steder.

Noen av de mest slående byfasadene fra de siste årene har blitt designet med disse. De er et rimelig alternativ for moderne interiørdesign og moderne renovering.

Denne moderne HPL -fasaden skriver seg perfekt inn i området rundt

attraktiv husfasade hpl -paneler grønn gul blå

HPL -paneler for fasader

HP-laminater er værbestandige, lysbestandige og derfor egnet for regioner med tøft klima. Deres struktur kan bare skades svært alvorlig av syre, vann eller andre væsker. Disse laminatene er også blant de materialene som kan settes i brann relativt sakte ved høye temperaturer.

Med HPL -paneler kan du enkelt gi husfasaden et moderne eller futuristisk utseende. Du kan hente inspirasjon fra mange store byprosjekter. På mange av disse kan du se originale kutt, farger og til og med effektive 3D-utseende som ble oppnådd ved å feste HPL-panelene i to eller flere lag.

Hvis du vil ha en uavhengig monokrom design, kan du gi fasaden HPL -paneler i forskjellige nyanser av samme farge.

Et godt eksempel på HPL -paneler med treutseende

hpl wood look kjøkkenfronter

Bruk på kjøkkenet

HPL -panelene kan se bra ut hvor som helst i hjemmet og ha en praktisk effekt. Men de viser sitt potensial spesielt godt på kjøkkenet. Der kan du til og med installere HPL -kjøkkenets bakvegg, benkeplate og andre sterkt brukte overflater relativt enkelt selv. Bare bestill dem i riktig form og farge.

Materialet er porefritt og det er nesten umulig å klø det. Det er også veldig vanskelig å bli skitten fordi vannet og andre væsker nesten ikke kan trenge inn i det.

Du kan lage godt tilbehør som disse lampene fra HPL

skinne hpl

Andre møbler til leiligheten og til balkongen

De moderne leilighetene og husene er preget av åpne boligplaner og jakten på å utvide boplanen. Den universelle karakteren til HPL -panelene er ideelt sett en del av denne moderne trenden.

Hvis du bruker HPL -paneler på forskjellige steder i huset og hagen, kan du enkelt oppnå et enhetlig utseende. For å gjøre dette kan du lage et møbel av dette materialet i praktisk talt alle rom. Du kan også kle på balkongen med HPL -paneler, samt bygge trappene og andre rekkverkstyper i den.

Trehagehus i HP -laminat er superpraktiske og moderne

fritidsboliger kledd i hp laminat

Hage skur

HP -laminater er ideelle for kledning av et hagehus. Understrukturen bør fortrinnsvis være laget av lerketre. Hvis dette er isolert fra utsiden med HPL -paneler, vil du oppnå en behagelig temperatur og optimal fuktighet inne i bygningen.

Mange utemøbler kan lages av HPL

hpl benk utenfor

Oppbevaringsplass og utemøbler

Nesten alle typer utemøbler kan lages av HP -laminater. Du kan til og med bruke den til å montere utebord, benker, arbeidsflater og bakvegger til utekjøkkenet relativt enkelt. Benytt muligheten til å kutte panelene individuelt for å oppnå moderne geometriske former.

Gulvene i HPL er veldig universelle og estetisk tiltalende

hpl gulvdesign

gulv

Du kan legge gulvet i hagehuset så vel som i huset eller leiligheten med HPL -paneler. Det ville være et passende materiale for små leiligheter. Du kan bruke HPL -paneler i alle rom for gulvdesign. Hvis du velger det samme eller lignende utseende overalt, ser designet ut som enhetlig og leiligheten ser bredere ut.

Du kan bruke HPL til å bygge et hagegjerde i en moderne stil

hpl hagegjerde

Hagegjerde laget av HPL -paneler

HPL -paneler vil fortsatt være perfekte for hagegjerder i forskjellige stiler. De forskjellige fargene, formene og størrelsene som er tilgjengelige, åpner uendelige muligheter når det gjelder stil. I metallic ser for eksempel hagegjerdet stilig ut og med en matchende brun nyanse kan du etterligne utseendet til et tradisjonelt tregjerde.

Du kan bygge mange universelle møbler fra HPL

hpl bord moderne

resirkulering

Materialets egenskaper gjør det egnet for mange års bruk. Dette åpner også for mange muligheter for resirkulering. Du kan gi de gamle HPL -panelmøblene og overflatene fra interiøret et nytt liv utenfor!

Dette spisebordssettet ville være egnet for både innendørs og utendørs bruk

universelle møbler innvendig utsiden

Andre nyttige tips

Den nøytrale karakteren til dette materialet gir også muligheten for mange forskjellige kombinasjoner. Med HPL -paneler kan du utvikle fabelaktige eklektiske konsepter som alltid ser ekstremt aktuelle ut, uavhengig av de blandede stilene.

Tross alt kan du bruke disse til å lage en monokrom design og sette lyse aksenter i alle rom.

Selvfølgelig er de mulige prosjektene ikke gjensidig utelukkende med eksemplene våre. Vi håper imidlertid at vi har gitt deg et innblikk i den mulige bruken av HPL -panelene. Disse bør tjene som inspirasjon og motivasjon for din fantasi og kreativitet når du arbeider med dette materialet.

attraktiv-moderne-fasade-laget-av-hpl-paneler-rød-oransje

balustrade hpl wood look

rekkverk leilighet hus grå

betong hpl fasade

fritidsboliger kledd i hp laminat

hus med garasje hp laminat

hpl utebord

hpl hagebord

hpl kjøkkenskap

hpl planter

hpl teak foran nedre skap

komplett kjøkken fra hpl

lagringsplass for hagen fra hpl