Med tanke på klimaendringer, kan og må hver enkelt person bidra til mer miljøvern. Dette er spesielt mulig innen husbygging. På denne måten kan bygningseiere velge økologiske utvendige fasader som tjener miljøet. Blant annet er Prefabrikkerte hus, solcellepaneler og et grønt tak nyttig for å gjøre ditt eget hjem så økologisk som mulig. Et annet alternativ er å la planter vokse på fasaden. Uansett er isolasjon av høy kvalitet avgjørende.

En moderne fasade ser bra ut og oppfyller samtidig økologiske standarder

Økologiske utvendige fasader Hvordan lage ditt eget hus mer miljøvennlig vakker trefasade

Alt bare en fasade?

Den ytre fasaden er som et huss telefonkort. Følgelig legger folk stor vekt på at fasaden deres er attraktiv og pålitelig. Dette inkluderer blant annet, å tilpasse fasaden til atmosfæren, der det respektive huset ligger. For eksempel er trefasader ekstremt populære fordi de har en naturlig sjarm som fungerer godt både i landlige og urbane omgivelser. Men det er mange andre materialer og farger som kan brukes til å designe din egen husfasade.

Flere og flere mennesker begrenser seg ikke til de optiske egenskapene til en fasade, men utformer den også økologisk. Dette gir deg muligheten til å eie huset ditt for å gjøre det spesielt miljøvennlig og sørge for at det bidrar til å beskytte miljøet. Slike tiltak kan allerede tas når huset bygges, men økologisk design er også lett mulig med eksisterende hus.

Økologiske utvendige fasader Slik blir ditt eget hus en miljøbevisst hage på taket

Et ferdighus som en økologisk byggemetode

Et prefabrikkerte hus gir muligheten til å inkludere økologiske aspekter i byggeprosessen fra starten. Mange byggherrer velger en modell med en trerammekonstruksjon. Tre er et spesielt bærekraftig materiale som gjør et hus miljøvennlig. Dette gjelder spesielt hvis treet som brukes kommer fra regionen og er hentet økologisk.

EN prefabrikkerte hus av høy kvalitet Det er forøvrig ikke først og fremst en eiendom som overleveres nøkkelferdig. Det er snarere en bestemt måte å bygge på. De enkelte komponentene er ikke først bygget på eiendommen, men produsert på forhånd og deretter levert. Med denne prosedyren er det mulighet for å fortsette på en ressursbesparende måte og å designe de enkelte komponentene økologisk. Dette forkorter byggetiden på den ene siden og gjør konstruksjonen bærekraftig på den andre.

Bruk solenergi med solcellepaneler

Generering av energi har en avgjørende innflytelse på om et hus er økologisk eller ikke. Flere og flere utbyggere jobber med solcellepaneler som er montert på taket. Disse er i stand til, Samle sollys og bruk det til å generere energi. Avhengig av systemet kan husets energikrav oppfylles nesten helt. I noen tilfeller er det til og med for mye energi tilgjengelig, som deretter kan mates inn i det offentlige nettet. På denne måten tjener utbyggerne fortsatt litt penger.

Fotovoltaisk teknologi blir stadig utvidet og perfeksjonert. Det er nå såkalte fotovoltaiske paneler som hele fasaden kan kles med. Solcellepanelene er da ikke lenger bare på taket, men kan Fang sollyset overalt. Imidlertid er solcellepaneler fortsatt en veldig ung teknologi, og derfor er de relativt dyre. Slike paneler brukes for tiden hovedsakelig i kommersielle miljøer. Hvis etterspørselen er høy nok, vil de imidlertid også bli interessante for private eiere.

Med solcellepaneler på taket blir ditt eget hjem mye mer økologisk

Økologiske utvendige fasader Slik blir ditt eget hus mer miljøbevisste solcellepaneler

La fasaden vokse med planter

Stadig flere, også i storbyområder, velger flere og flere bygningseiere en grønn fasade. Blant annet har dette fordelen at naturelementer kan integreres i bybildet uten å måtte forlate verdifull bygningsareal ubrukt. En slik grønn fasade har mange styrker. Blant annet det forbedrer mikroklimaet, ved å fjerne karbondioksid fra luften rundt og berike det med oksygen. I tillegg kan grønt fungere som termisk beskyttelse og varmeisolasjon, noe som betyr at de enkelte rommene ikke trenger å varmes opp eller kjøles ned så mye.

I mange tilfeller er det en grønn fasade et effektivt støyskjerm, siden lydbølger er pålitelig avlyttet. Dermed nyter beboerne i huset en hyggelig hvile. Planter kan også brukes til å beskytte bygningsstoffet. For eksempel trenger sterk UV -stråling ikke lenger like lett inn i bygningen, og drivregn forårsaker ikke lenger like lett skade. Sist men ikke minst har grønne fasader naturligvis estetiske fordeler og gir et bygg et individuelt og naturlig utseende.

Sett på et grønt tak

I tillegg til solcellepaneler finnes ofte grønne tak på bygninger i byer eller i landet. Et slikt grønt tak ser attraktivt ut og sikrer forbedret luft gjennom Konvertering av CO2 til oksygen. Videre representerer grønne tak ofte biotoper der insekter å bosette. Hvis det brukes riktig, kan et grønt tak redusere temperatursvingninger og øke takets levetid.

Ved bruk av grønt tak må ulike faktorer tas i betraktning. Blant annet avhenger det av takhellingen om og i hvilken grad slik grønt kan brukes. Det er også et vanndrenerende lag og beskyttelse mot rotinntrengning viktig hvis et grønt tak skal brukes. Ved utforming av det grønne taket må den riktige vegetasjonen velges – tross alt må plantene klare sterk solstråling og noen ganger massiv vind. I prinsippet er det heller ikke noe problem å kombinere slike grønne tak med et solcelleanlegg.

Økologiske ytre fasader bringer deg nærmere naturen

Økologiske utvendige fasader Hvordan lage ditt eget hus mer miljøbevisst hus natur eng tak

Det handler om isolasjon

Når det gjelder effektiviteten til utvendige fasader, er isolasjon av høy kvalitet spesielt viktig. Dette sikrer at temperaturen i en bygning holdes så konstant som mulig og dermed mindre intensivt oppvarmet eller avkjølt må bli. Det anbefales å bruke moderne isolasjon når bygningen bygges, men isolasjonsmaterialer kan også installeres på et senere tidspunkt. Det er tilrådelig å søke spesifikk råd om utvalget for å finne den optimale isolasjonen for din egen bygning og for å oppnå best mulig energieffektivitet.

Konklusjon

Økologiske utvendige fasader er både vakre og funksjonelle. De finnes stadig oftere i storbyområder, men også på landsbygda. Det er viktig at byggherrer vurderer at slike økologiske ytre fasader spesialbehandling krever. Tre er et levende materiale som fortsetter å fungere selv etter at det er behandlet. Ved et grønt tak må det også sikres at plantene får tilstrekkelig fuktighet. Hvis du ikke er redd for slike mindre oppgaver, kan du gjøre et viktig bidrag til miljøvern med ditt eget hjem og spare ekstra penger gjennom tiltak som installasjon av et solcelleanlegg.

Økologiske utvendige fasader Slik blir ditt eget hus varmt og varmt med miljøbevisst isolasjon