Luksus Villa Valtanen vindusfasade glassmos

Luksusvilla Valtanen av Arkkitehtitoimisto Louekari

Denne rimelige hytta er en bygning av Arkkitehtitoimisto Louekari som ligger i Rovanniemi, Lappland, Finland. Det er en trekonstruksjon som ligger på en stein som vender mot skogen, som består av stue, badstue og treskur.

Luksus Villa Valtanen planter balkongdørvindu

“Bruken av ny teknologi og nye behandlingsmetoder har startet et nytt kapittel i finsk trearkitektur. Villa Valtanen av Lauri Louekari vant den prestisjetunge prisen “Årets tømmerhus” fra Puuwoodholzbois vinteren 2012.

Det ville tilfluktsstedet, som ligger i Lappland nær polarsirkelen, kombinerer gamle trekonstruksjoner og moderne arkitektur.

Svarte trepaneler danner fasaden til dette landstedet

luksus villa valtanen steinfasade omgivelser

Villa Valtanen står på toppen av en stein, derfra har du utsikt over de omkringliggende skogene på de fjerne fjellkjedene i Lappland. Nærområdet er preget av døde furustammer, som er arr etter branner i skogen som allerede har passert, og av fine isblokker av stein.

Luksus Villa Valtanen plante mørke trepaneler

Et skjulested i naturen

Luksus Villa Valtanen tregulv

Oppgaven foran arkitektene var å lage et skjulested i villmarken bestående av stue og badstue med separate treskur. Det er en terrasse mellom bygningene, som gir tilgang til de to.

Balkongen gir fantastisk utsikt over naturen

Luksus Villa Valtanen treterrasse utenfor området

Stuen og badstuen har et gitter med bjelker, som er typiske for det gamle finske byggesystemet. Mellom badstuen og stuen er det et hevet rom med store vinduer som åpner seg mot det høye fjellandskapet i den lappiske skogen.

Kompakt og iøynefallende bygningskonstruksjon i moderne stil

Luksus villa Valtanen trehytte

Stengene av stenger er ikke en bærende struktur her, men bygningen har en serie bjelker som støtter de finerte sperrene.

Sideveggene er dekket med 45 mm planker og fungerer som en slags værjakke. De tillater bruk av korte takfot som nesten ikke viser noe overheng.

Alt i denne bygningen er laget av tre

Luksus Villa Valtanen trefasade tregulv bjelker vindu

Gavlveggen er beskyttet mot vinden av tradisjonelle takfester med langt overheng.

Den mørke finishen på ytterveggene hjelper bygningen med å “smelte inn” i landskapet. I kontrast gir den oljede eikefinish lyset til inngangsfasadene. Temaet for denne bygningen, som ble bygget nord for Rovaniemi og polarsirkelen, er lokalisering. Bjelkeristen, vinduer, dører, fasadens fasonger og annet snekkerhåndverk ble laget av lokale selskaper.

Mountain Hut eller Luxury Villa som avhenger av utsikten

Luksus Villa Valtanen naturlig inngangsdør i glass

De eneste produktene som ble importert utenfra var solcellepanelene og batteriene og kompostavdelingene.

Arkkitehtitoimisto Louekari er et finsk arkitektfirma av Lauri Louekari. Wood har spilt en nøkkelrolle i Lauri Louekaris arkitektur helt fra begynnelsen.

Tregulv består av lange paneler

Luksusvilla Valtanen planter eksotisk treskog

Takhøye vinduer lar dagslyset flomme gjennom

Luksus Villa Valtanen vindusfasade glass

Koselig soveromsdesign kombinert med kjøkkenområdet

Luksus Villa Valtanen kjøkkenkrok benkeplate

Lauri Louekaris doktoravhandling “Forest Architecture” omhandler forholdet mellom arkitektonisk rom og skogen i finsk arkitektur. Arkkitehtitoimisto Louekari ligger i Uleåborg, nord i Finland. ”

Åpen bygningsstruktur uten rekkverk

Luksus-Villa-Valtanen-storslått natur

Planløsning av bygningen

Luksus Villa Valtanen bygningsstruktur utkast til blåkopi

Byggeplan for fasaden

Luksus Villa Valtanen utkast til blueprint -konsept