bambus trehus bali bærekraftig bygg

Bærekraftig bygning med bambus

Elora Hardy forlot sin vellykkede motejobb i New York for å bygge disse vakre husene på Bali. Hun og teamet hennes har brukt de siste fem årene på å lage revolusjonerende bygninger av bambus. Hovedideen var at bambus er et veldig bærekraftig byggemateriale som ikke har blitt brukt intensivt før nå.

Borax ble brukt i behandlingen. Dette saltet finnes veldig ofte i naturen i sin naturlige form. Dette gjør bambus mer holdbar og ufordøyelig for insekter.

Bambus er faktisk en av de mest bærekraftige treslagene. Det ser ikke bare veldig elegant ut, det vokser også ganske raskt tilbake. Spesielt på Bali, hvor bambusplanten er hjemme, viser dette treet seg å være veldig egnet for arkitektoniske konstruksjoner. Bambus har også betongens trykkfasthet og stålets styrke samtidig. Dens viktigste fiender er fuktighet og insekter. Med denne spesifikke behandlingen kan imidlertid bambusved bli ganske robust og værbestandig.

Bærekraftig bygg i tropene

bambus tre harmoni natur palmer

Bambushusene på Bali er preget av en veldig harmonisk design. Du er rett og slett utmerket til å skrive deg inn i det naturlige landskapet. Du kommer inn i huset over en bro, og det første du ser er det store bølgende taket som fanger de friske brisene. Det kan bli ganske varmt i tropene, så konstruksjonsteamet bestemte seg for denne varianten. Fra stuen, som ligger i fjerde etasje, kan du beundre hele dalen. Noen av rommene har litt høyere vinduer som fungerer som naturlig klimaanlegg og som samtidig holder insektene ute. Sengene er komfortable og har myggnett. Vevde personvernskjermer ble satt opp her og der. Badene er innredet i rustikk stil. Der finner du vevde oppbevaringsbokser, ovale keramiske badekar og verdifull parkett.

Harmoni og perfeksjon på balkongen

bambus hengekøye parkett

Koselig, rustikt bad

bambus tre bad oval frittstående badekar

Hvis du ser på disse fascinerende, tropiske husene, forstår du at med kreativitet og engasjement kan skjønnhet og komfort, sikkerhet og luksus skapes og samtidig være bærekraftig og miljøvennlig. Overbevis deg selv ved å se på bildene i fred.

Ingen terskeloverganger, fantastisk lys og frisk luft

buer i bambus, buet trapp

Buede, ovale former

 bambus tre organiske former vinduer dører

Eksotisk eventyr om kvelden

bambus tregulv hus åpenhet frisk luft lys

Fugleperspektiv av bambushus

bambus tak ovenfra

Stabilt tak av runde treplanker

bambus tre balkong terrasse søyler

Pittoresk broinngang

bambus tre holdbarhet

Robust konstruksjon og spiraltrapp

bambus tre trapp spiral

Tradisjon og bærekraft går hånd i hånd

bambus tre tradisjonell arkitektur palmer