I denne artikkelen viser vi deg et familiehus i den japanske provinsen Shiga, hvis design ble designet og realisert av det lokale studioet Hearth Architects. Prosjektet består av et to-etasjers hus og en integrert firkantet hage og er et godt eksempel på moderne arkitektur. Kyomachi House ligger i Koga, en by i den sørlige delen av Shiga-provinsen fra 1300-tallet.

Dette huset er et perfekt eksempel på Japans moderne arkitektur

Moderne arkitektur i Japan - et eksempel

Den moderne arkitekturen i huset og hovedideen bak det

Huset ble bygget på et punkt der to veier mot sørøst møtes. Dette bestemte også bygningens orientering og ga igjen mye naturlig lys og varme. For å få mest mulig ut av det har husdesignerne også etterlatt så mye plass som mulig til den indre hagen.

Moderne arkitektur integrerer ofte indre hager

Moderne arkitektur med en innendørs hage og et tre

Den integrerte hagen

 Hagen fungerer også som en slags dekket gårdsplass. Taket brytes gjennom av et vindu. Dette var plassert like over området der mange planter, inkludert et høyt tre, ble plantet og resten av bakken var dekket av småstein.

Hage moderne funksjonell vegg

Benk i fasaden - funksjonell moderne arkitektur

Funksjonelle hagemurer

Veggene rundt hagen er laget av naturlige materialer og er også ganske høye. Som et resultat er beboernes private rom veldig godt beskyttet og to åpninger sikrer naturlig ventilasjon. Den første er på fasaden av huset og har en tregrill. Dette beskytter det private rommet, men lar deg samtidig se inn og ut. I den andre åpningen, som var plassert på siden, ble det satt inn en trebenk. Det er dekket av husets utstående tak. De indre veggene i hagehuset har også åpninger som gir utsikt over hagen fra innsiden. Om vinteren er hele anlegget enda lysere enn om sommeren fordi bladene på det store treet midt i hagen faller bort om høsten.

Treet blir dermed ikke bare det symbolske og virkelige sentrum for hele husarkitekturen, men symboliserer også tilpasningen av moderne arkitektur til naturen og årstidene. Dette er arkitektenes intensjon, og dette målet blir spesielt tydelig når man også tar hensyn til at treet er synlig fra alle sider.

Bilde og tekstkilde: dezeen.com

Landlig spisestue i japansk stil

Spisebord og moderne husarkitektur

Husets arkitektur

Den moderne arkitekturen i huset er enkel og utnytter også de naturlige forholdene optimalt. Kjøkkenet var plassert på baksiden av huset. Noen få skritt fører fra dette til salongen, som er malt i hvitt. I dette rommet oppdager vi to vinduer – en øvre etasje og et annet som vender ut mot gaten.

Gulvet er lagt med trepaneler i et rutenettmønster, møblene består av en innebygd sofa og oppbevaringshyller, første etasje og øverste etasje er forbundet med en lys trapp som belyses av tosidige vinduer. I første etasje er barnas rom og også foreldrenes soverom, som vender ut mot den koselige indre terrassen.

Hele den moderne arkitekturen i huset fremstår som integrert og ensartet, og følgelig følger det både de gamle japanske tradisjonene i byggingen av små hus, så vel som de mest moderne trendene på dette feltet.

Moderne arkitektur: innebygde møbler

Moderne arkitektur med utsikt fra interiøret til hagen

Moderne arkitektur - utsikt fra hovedsoverommet

Moderne arkitektur: kombinasjon av en vegg og en benk

Moderne arkitektur - vinduer med integrert benk

Sperret åpning i veggen i en hage