moderne arkitektur på kysten

Moderne arkitektur på kysten

Kysten av Stillehavet nordvest viser ikke et vakkert sanddynelandskap med palmer som i Sør -California, Cape Cod eller Florida. Men kysten er veldig fortryllende overalt.

I dag skal vi snakke om Bainbridge Island i Washington. Det er i et nabolag fylt med hus dominert av måker og ankre.

Wittman Estes ‘moderne arkitektur og landskapsdesign ble opprettet for å skape en ekte inngang i nordvestlig stil. Disse har blitt festet til noen hus på stranden.

Kundene ønsket en moderne, elegant inngang og et salongområde som gjenspeilte strandatmosfære og landlige regioner på samme tid. På grunn av hensynet til de naturlige forholdene er husene også relativt enkle å vedlikeholde. De ville bygge noe vakkert, men også unngå klisjeer. Selve kysten, ikke standardoppfatningen av livet på den, har inspirert husenes arkitektur.

Huset med et blikk

Hvem bor her: Et par nærmer seg pensjonisttilværelsen

Sted: Bainbridge Island, nær Seattle

Byggelag: Arkitekter: Wittman Estes; Byggekonstruksjon: Pyramid Construction; Rustfritt stål Shell Produksjon: Seattle Boiler Works; Betongfremstilling: Bill House;

Plantematerialer: Melissa Firestone

Område: 74 kvadratmeter

Finn tilbaketrukkethet i bakgården

moderne arkitektur hageplanter

Den nylig renoverte bakgården ga retning for mange løsninger i den fremre delen av uteområdet. Estes ønsket å skape en gang i livet opplevelse ved inngangen. Huset ligger i nærheten av stranden, og dette nabolaget ved sjøen har påvirket mange aspekter ved design, planting og hardscape fargepalett. Til tross for rikelig inspirasjon fra sjøen, er atmosfæren ikke altfor strandaktig.

Verftet skaper et sunt og praktisk forhold til biltrafikk. På den ene siden ser den bra ut for bilene som passerer, og på den andre siden – den inneholder trafikkruter. Den har en gate til inngangsdøren, en til søppeldunken og en annen til sittegruppen. De ville virkelig ha tilgang til garasjeporten og stedet å kaste søppelet. Derfor ble dette laget parallelt med den komfortable sitte- og spisestuen utenfor.

Estes sa følgende om denne utfordringen: Med alle disse kravene for tilgang til de forskjellige stedene, skjedde det at hvis vi ikke hadde vært forsiktige, ville vi bare ha laget noen få veier.

Plantere i rustfritt stål hadde allerede blitt brukt på gårdsplassene, og Estes innlemmet dem i den fremre delen av uteområdet. En visuell utvidelse av rommet er oppnådd gjennom divisjon og speileffekter. Du kan aldri se alt på et øyeblikk.

Velg sederhegn

moderne arkitektur sedertre gjerde

moderne arkitektur sedertre gjerde med dør

Et sedertre gjerde omgir rommet. Eierne ble opprinnelig drevet til å bygge av et ønske om å skjerme seg mot vind- og havsprut. Du ville oppnå personvern, men samtidig likte du ikke tanken på at gjerdet er ugjennomsiktig og skiller deg helt fra omverdenen.

Estes har derfor skapt en omkringliggende struktur som man kan se gjennom. Hagen er fortsatt privat, men forbipasserende får et glimt av det indre av gårdsplassen.

Slås sammen med kysten

moderne arkitektur grus og betong

Det samtidige kysttemaet ble utvidet med grus og betong som var til overs fra promenaden. I følge Estes tok fargene på den skreddersydde betongen virkelig karakteren til den lokale stranden. Denne er ganske grå.

Du kan tydelig se at asfalteringen er en bane, men dens diagonale linjer og sammenkoblingen med småstein får det virkelig til å virke som kunst.

Plantevalg

moderne arkitekturplanter i grønt og gult

Hogweed

moderne arkitekturplanter foran huset

Plantebeslutninger

moderne arkitektur grønne planter

Plantene på tunet har spesifikke praktiske roller. Huseierne ønsket noe med store, eviggrønne blader. Av denne grunn bestemte Estes arten Acanthus mollis (hogweed) for designet. De underjordiske knollene på plantene ekspanderer ganske raskt. I et friskt klima, som man har ved havet, er imidlertid denne prosessen ganske begrenset.

Hogweed er en av få planter hvis lange blader tåler saltvannet og vindpiskingen.

Grått fjærgress ble brukt på grunn av høyden. Swingen minner om vannet i nærheten. Sedum -høner fyller høybedene. Rikelig plantet søtt flagg (acorus) fyller kantene på tunet.

Hold deg i skyggen med sycamore

moderne arkitektur steinpromenadeplanter

Eierne ønsket virkelig å plante flere av dem. Estes -selskapet sier at de under ingen omstendigheter skal glemme at huseierne ønsket å bruke plassen om kvelden. Så du måtte tenke på å overskygge. Av denne grunn plantet de også platå lønn i den sørvestlige delen av spisestuen. Dette ville skjerme ettermiddagssolen og rommet vil fortsatt åpne mot sørvest. Så solen kommer veldig lett igjennom.

Gjør bakgården moderne

moderne arkitektur gjerdeanlegg

Nyt den nydelige utsikten

moderne arkitektur havutsikt

Bakgården ser ut i Puget Sound. Estes var spesielt fornøyd med huseiernes valg av en moderne hage. Resultatet var mer enn utmerket, sannsynligvis fordi entusiasmen ble ledsaget av så mye inspirasjon og glede. Moderne arkitektur, hvis design er oppfunnet, etterlater en følelse for kreativitet og perfeksjon.