moderne arkitektur gang tremøbler korridor vindu

Moderne arkitektur – Flott design gir deg alt du trenger på de minste plassene

Hva vil du egentlig definere som flott design? Etter min mening handler det mindre om utseendet enn om følelsen av å leve. Hvem trenger arkitekter som designer vakre bokser som de aldri ville bo i seg selv?

Flott design gir deg alt du trenger på de minste plassene. Så selvfølgelig må du også bruke mindre penger. Det første trinnet er å optimalisere planløsningen. Du kan redusere sirkulasjonsrommet og integrere de tykke veggene og unødvendige gulvbord i det brukbare området.

Moderne arkitektur – hva vil du egentlig definere som flott design?

1. Arkitektur og design

2. Plankens rolle

3. Åpne oppholdsrom

4. En optimal leilighetsplan

Gjør hallen til et boareal som er spesielt for deg

moderne arkitektur korridor gang tremøbler ikon veggdekorasjon

La oss nå snakke mer spesifikt om gulvbordet. Etter min mening bør det aldri være en smal, mørk sti mellom to forskjellige rom. Gangen må ta det beste av den tilgjengelige plassen og være designet for å være veldig praktisk.

Det er to effektive tilnærminger jeg vet om: Du kan fjerne passasjen helt eller utstyre den med funksjonene til en stue.

 Hvis du ikke kan fjerne planken, så gjør den brukbar og praktisk

moderne arkitektur gang tremøbler hylle

Du kan inkludere rommet i sirkulasjonsområdet til de resterende rommene. Hvis du åpner disse for hverandre, er planken som sådan overflødig. I eksemplet vist ovenfor er stuen og spisestuen kombinert. På denne måten er behovet for en hall nå overvunnet.

Den åpne, store plassen får huset til å se større ut

moderne arkitektur gang tremøbler stue

Den åpne plassen fungerer ikke overalt. Mange foretrekker en formell adskillelse mellom hovedrommene i hjemmene sine. Det er helt OK selvfølgelig. Til syvende og sist er ditt hjem DITT!

Imidlertid kan du kanskje bruke litt tid på å tenke på et koseligere design.

Her ser vi eksemplet på en planløsning med mye sirkulasjonsfrihet. Kunden kom til, ønsket å forstørre huset sitt med lite penger. Han har også visse problemer med byggetillatelsen.

Planløsning av en leilighet med mye sirkulasjonsplass

moderne arkitektur korridor gang tremøbler utkast til plan

Å fjerne gulvbordene fra hjemmet ditt sparte ham for mye bekymring og penger. På dette diagrammet kan du se sirkulasjonsrommet i oransje og boarealet i blått. Leilighetens generelle areal er 261 kvadratmeter, og rundt 85 av disse er tilordnet gulvbordene. 32% er helt klart for mye!

Her ser vi en annen konseptuell planløsning. Dette er et hus med fire bad og fire soverom. Det generelle arealet er 233 kvadratmeter, hvorav 11 kvadratmeter er avsatt til gangene. Bare 4%! Det er det jeg kaller en optimal leilighetsplan!

Slik ser en optimal leilighetsplan ut

moderne arkitektur korridor gang tremøbler skisse blåkopi

Så la oss stille oss selv spørsmålet igjen: hvorfor har vi planker? Noen ganger har du bare ikke noe valg. Du trenger bare en passasje mellom de forskjellige rommene. Men er det ikke mulig å tilordne en annen funksjon til gangen også i dette tilfellet? Er det kanskje plass til et lite lesehjørne eller en praktisk bokhylle?

Det er mange smarte og kreative valg som kan gjøre boligarealet ditt større

moderne arkitektur gang tremøbler soverom