I dag fortsetter vi artikkelserien om uvanlige og unike husdesigner. Her viser vi deg et nytt eksempel på at menneskelig tenkning ikke kjenner grenser. Dette er et moderne hus laget av glass og betong. Den ble bygget i regnskogen og viser at man hele tiden bør tilpasse seg nye utfordringer fra et arkitektonisk synspunkt. I tillegg er dette huset absolutt interessant for våre mange lesere, fordi det definitivt gir nye måter å tenke og leve med det. La deg overraske over den unike arkitekturen!

 Moderne hus laget av glass og betong midt i den brasilianske regnskogen.

Moderne hus laget av glass og betong i regnskogen skaper det perfekte tilfluktsstedet midt i naturen

  • Hvorfor ble det bygget et moderne glass- og betonghus midt i regnskogen??

Den brasilianske Atelier Branco har bygget et moderne hus av glass og betong kalt Casa Bibliotheca i regnskogen ikke langt fra São Paulo. Det ble spesielt designet for en filosof som hans tilfluktssted midt i naturen.

Huset har faktisk en bred takterrasse der beboeren kunne lese i timevis uten å bli forstyrret. Eller mens han røyker en sigarett, kan han se på stjernene. Perfekt for en filosof som ønsket et privat rom å lese og reflektere over.

 Du kan se regnskogen dag og natt fra hvert hjørne av den romslige stuen.

Moderne hus av glass og betong i regnskogen, romslig stue, høye glassvegger, utsikt mot utsiden

Dette moderne hjemmet ligger på en skråning i den atlantiske regnskogen – en skog langs Atlanterhavskysten i Sør -Amerika. Hvis du ser på det langt unna, vil alle bli positivt overrasket. Høye glassvegger gir direkte utsikt over regnskogen. Det er veldig romantisk inni når det regner! I tillegg har det moderne huset et tykt betongtak, som danner grunnlaget for en stor terrasse på 200 kvadratmeter. Som allerede sagt kan du slappe av på dette midt i naturen og beundre de grønne omgivelsene i den atlantiske regnskogen. Takterrassen er lagt med tre. Til målet ble det brukt værbestandige treplater og disse ble lagt diagonalt slik at et interessant mønster ble laget.

Takterrassen, dekket med tre, inviterer deg til å dvele ute i lengre tid.

Moderne hus av glass og betong i regnskogen, bred takterrasse dekket med værbestandige treplater

Rikelig glass og betong ble brukt til å bygge dette moderne huset i den brasilianske regnskogen. Husets hovedstruktur, inkludert tak, trinnfundament og søyler, er laget av betong. Betongtrinn på begge sider av huset fører også til takterrassen. Store glassvegger med slanke stålrammer gir en fantastisk utsikt over skogen fra hvert hjørne av huset.

 Enkel i design og så smart i utførelse – dette er et moderne hus laget av glass og betong i den brasilianske regnskogen.

Moderne hus laget av glass og betong i regnskogen bygget enkelt i design smart i utførelse

 Det skriver seg harmonisk inn i miljøet.

Moderne glass- og betonghus bygget i regnskogen er harmonisk integrert i omgivelsene

  • Moderne glass- og betonghus kalt Casa Bibliotheca

Dette moderne glass- og betonghuset er laget som et koselig tilfluktssted for en filosof. Her kan han tenke på globale filosofiske spørsmål uforstyrret og være kreativ. Av denne grunn er det gitt et spesielt sted i huset for et stort bibliotek. I denne forbindelse bærer huset også navnet Casa Bibliotheca. Hvordan er det bygget inne? For det første strekker den seg over tre nivåer som smelter harmonisk inn i terrenget. Videre blir betongkonstruksjonen inne kontinuerlig supplert med tregulv for å skape kontinuitet mellom de forskjellige områdene. Et åpent kjøkken samt stue og spisestue ligger i underetasjen. Det er en glassdør på frontveggen som åpner utover.

Moderne hus laget av glass og betong – det bærer navnet Casa Bibliotheca.

Moderne hus laget av glass og betong i regnskogen reist bokhylle ved navn Casa Bibliotheca

Her kan du føle deg komfortabel og koselig, nyte full avslapning og jobbe kreativt.

Moderne hus laget av glass og betong i regnskogen, nyt full avslapning, arbeid kreativt

I mellometasjen er det en lesekrok og et arbeidsrom med en stor bokhylle på bakveggen. Dører i glassveggene på begge sider fører til yttertrappen. På tredje nivå er det to soverom med eget bad med synlige betongoverflater. Badene er helt inne Industriell stil, designet uten romantikk.

Vedlagte bad i industriell stil fullfører utseendet på de to soverommene i toppetasjen.

Moderne hus laget av glass og betong i regnskogen bygger bad i industrielle overflater laget av synlig betong

 Møblene er en blanding av moderne, moderne og vintageartikler fra midten av forrige århundre som handler om moderne elegant og komfort.

Et moderne hus laget av glass og betong i regnskogen skaper en elegant gyngestol med en blanding av moderne og retro design

 Takterrassen sett ovenfra!

Moderne hus av glass og betong i regnskogen reiste takterrassen sett ovenfra