Vi lever på en planet med 7 milliarder mennesker. Storbyene og det å bo i dem er logisk sett et stort problem. Blant annet er dette også et mulig tema for verdensreiser. Hvordan føles det å være en del av en så stor metropol med høy befolkningstetthet? Det ville sikkert vært en spennende og lærerik opplevelse. Er du nysgjerrig? Bli så med oss ​​på vår virtuelle reise gjennom verdens største byer.

Kriteriet som vi har klassifisert dem på er deres base. Vi viser dem i stigende rekkefølge!

Verdensreistips: De største byene i verden

Mumbai, India 604 km²

mumbai india flotte ideer byturer

Mumbai

Mumbai er kjent over hele verden som den kosmopolitiske byen der du har minst plass til deg selv. Mer enn 24 millioner mennesker bor der for tiden. De deler et territorium på bare 944 kvadratkilometer.

Moskva – 5000 km²

Moskva verdensreiseideer

Den russiske hovedstaden Moskva

Russland er landet med det største territoriet i verden. Noen av de største byene ligger også her. Rundt 7 millioner mennesker bor allerede i Moskva. Basen er litt mer enn 5000 kvadratkilometer. Antall innbyggere per kvadratkilometer er imidlertid ikke så stort. 2,9 tusen per kvadratkilometer kan tåles godt.

New York, USA – 1, 2 tusen km²

new york world travel tips ideer

New York, USA

Den tredje største byen, som inkluderer dagens to reisetips i verden, er New York. Med 20,8 millioner mennesker er det klart at denne byen ikke sover. Området metropolen har til rådighet er rundt 12 tusen kvadratkilometer. Befolkningstettheten er relativt lav. I år er det bare 1,7 tusen mennesker per kvadratkilometer.

Calcutta, India1, 4 tusen km²

calcuta india kjempeby

Calcutta, India

India er absolutt et godt tips for verdensreisende. Dette er landet med det største antallet innbyggere i hele verden. Noen av de største byene som Calcutta ligger også her. Rundt 17,5 millioner mennesker bor i denne byen. De er spredt over 1,4 tusen kvadratkilometer. Antallet innbyggere per kvadratkilometer er veldig høyt, nemlig 13 tusen.

Manila, Filippinene 1,8 tusen km²

manila philippines world travel

Hovedstaden på Filippinene Manila

Manila er hovedstaden på Filippinene. Rundt 23 millioner mennesker bor her og alle deler et område på 1,8 tusen kvadratkilometer. Befolkningstettheten er og de 12 000 menneskene per kvadratkilometer.

Kairo, Egypt 2,1 tusen km²

egypt verden reiser stor by

Hovedstaden i Egypt, Kairo

I Kairo bor for tiden 19,3 mennesker på et område på 2,1 kvadratkilometer. Det er litt mindre enn for eksempel i Calcutta. For tiden deler 9,6 tusen mennesker en kvadratkilometer der.

Delhi, India – 2,2 tusen km²

delhi india flotte ideer

Metropolen i Nord -India, Delhi

Vi kan knapt tenke oss å planlegge en verdenstur uten Delhi. Det var nå 29,6 millioner innbyggere. Arealet til denne byen er rundt 2,2 tusen km². Befolkningstettheten er ganske høy, rundt 13,2 mennesker per kvadratkilometer.

City City Mexico 2,3 tusen km²

mexico city flott idé en flott by

Mexico City

Våre virtuelle verdenstips gjennom verdens største byer inkluderer også Mexico by. Litt mindre enn 21 millioner mennesker bor der for tiden. Byens område er rundt 2,3 tusen km². Befolkningstettheten når dermed rundt 9 tusen per kvadratkilometer. Interessant nok er Mexico ikke et av de største landene i verden i det hele tatt, og likevel har det en av de høyeste befolkningene.

Sør -Korea, Seoul 2,7 tusen km² 

seoul flott idé for en tur rundt i verden

Seoul, Sør -Korea

Det er en av de mest moderne byene i verden, og innbyggerne er mange futuristiske arkitekturideer og tilbyr teknologier. Hovedstaden i Sør -Korea har litt under 22 millioner innbyggere. Arealet av byen er og 2,7 tusen km². 7,8 mennesker lever per kvadratkilometer.

São Paulo, Brasil 3.1 Tusen km²

sao paolo i brasil bra idé verdensreiser

Den største byen i Brasil, Sao Paulo

Verdensreiser uten Brasil? Du kan nesten ikke forestille deg det! En av de største byene er der, og det er Sao Paulo. Denne byen har en befolkning på 12., 252 millioner mennesker. De er fordelt over et territorium på 3,1 tusen km². Befolkningstettheten er 7000 mennesker per kvadratkilometer.

Jakarta, Indonesia 3,5 tusen km²

jacarta indonesia verden reiser ideer

Jakarta, Indonesia

Nesten 35 millioner mennesker bor i Jakarta Indonesia. I lys av dette er ikke territoriet så stort. Det er rundt 3,5 tusen km². Når det gjelder befolkningstetthet, betyr det rundt 9,7 tusen mennesker per kvadratkilometer. Det tror du ikke også?

Guangzhou 4 tusen km²

Kina by ghangzhou

Guangzhou Kina

Kina vises flere ganger på listen vår, og det sier seg selv. Rundt 20 millioner mennesker bor i byen, og den dekker totalt 4 tusen kvadratkilometer. Med andre ord er befolkningstettheten litt mindre enn 5 tusen mennesker per kvadratkilometer.

Den viktigste industribyen Shanghai, Kina – 4 tusen km²

shanghai kina verden reisetips

Shanghai, Kina

En annen kinesisk by på vår liste er den viktigste industribyen Shanghai med sine mange innbyggere. Befolkningen er 22 millioner mennesker og territoriet er 4 tusen kvadratkilometer. Det er 5000 mennesker per kvadratkilometer her.

Beijing, Kina – 4,1 tusen km²

Kina storby verden reiser beijning

Den kinesiske byen Beijing

Tydeligvis har storbyene i Kina lignende egenskaper, og det er derfor de kom på listen vår etter hverandre. Beijing har rundt 9,5 millioner innbyggere, og territoriet er litt mindre enn Moskva. Rundt 4,6 tusen mennesker per kvadratkilometer bor her.

Tokyo, Japan 8,2 tusen km²

tokyo japan world travel tips

Den japanske metropolen Tokyo

Tokyo ville være en fin måte å avslutte en tur rundt i verden, tror du ikke? Det er også logisk å besøke den største byen i verden under en slik tur. Rundt 38 millioner mennesker bor der. De deler et territorium på omtrent 8,1 tusen km². Befolkningstettheten kan imidlertid sammenlignes med mindre byer som Paris i Frankrike. Det er rundt 4,6 tusen mennesker per kvadratkilometer.