organisk arkitektur xerophyte tower skyskraper

Organisk arkitektur – Xerophyte Tower og andre fremtidige prosjekter

Hvis du må overleve i ørkenen, bør du lære om xerofyt -planten. Det viser seg at den ser tilbake på en lang historie når det gjelder hjelpen den representerer for menneskene i disse regionene. På en eller annen måte har folk fremdeles ikke funnet alternativer for sine unike eiendommer.

Nå ser ikke organisk arkitektur ut til å ty til det.

Vi ser dette i arbeidet til Allstair Lillystone, Shonn Mills, som vant arkitektkonkurransen 2015 for høyhusprosjekter.

Etterligner vellykket de naturlige prosessene

organisk arkitektur futuristiske ørkenplanter

Hold ut lenge

Organisk arkitektur når for tiden et helt nytt nivå når det gjelder bærekraft. Fordi hun gjenkjente betydningen av former i naturen. Den nesten banale uttalelsen om at alt ville være fornuftig der ser ut til å bli mer og mer gyldig.

Perfekt for menneskelige behov.

Xerophyt Tower er et symbol på organisk arkitektur, ikke bare fordi det etterligner en naturlig form og bruker mange fordeler i større dimensjoner takket være teknologien. Arkitekter anerkjenner også menneskelige behov på et åndelig nivå. Vi har alle den grunnleggende jakten på sikkerhet og ly. For ørkenfolket er de også knyttet til bildet av xerofyt -planten. Du føler deg mer rolig og avslappet, ikke bare inne, men også i bylandskapet som denne planten har.

Organiske former og bærekraftige funksjoner

organisk arkitektur xerophyte tårn bærekraftig

Et tegn på en stor endring i livet vårt

Dette flotte eksemplet på organisk arkitektur viser også hvor mye tempoet i teknologiske fremskritt har akselerert. Fordi et slikt høyhus realistisk sett kan bygges i løpet av de neste tiårene. Det ser ut som en illustrasjon fra en futuristisk skjønnlitteratur. Skjemaet er basert på fordelene som mennesker har anerkjent for seg selv fra naturen. Denne tilnærmingen blir mer og mer en selvfølge.

Nærmere bestemt om Xerophyt -tårnet

Som jeg nettopp sa, står Xerophyt Tower for mange nåværende trender innen organisk arkitektur, som kan observeres på grunnlag av mange arbeider. Men det er også noen av sine egne egenskaper og prestasjoner som fortjener spesiell oppmerksomhet.

Grønne tårn som fra en annen planet

organisk arkitektur grønn vegetasjon

Enkelheten i det overordnede konseptet er slående og overraskende. Man antar den helt konvensjonelle konstruksjonen av høyhusene. Imidlertid brukes veldig moderne materialer og teknologier, noe som gir mer frihet i å lage former.

“Virvelen” til dette organiske utseendet sikrer den vertikale bevegelsen og driften av tårnet. I “bane” rundt denne sentrale delen vil rom deretter settes inn i form av moduler. Disse kan kalles sekundære strukturer. De produseres separat i spesialutstyrte verksteder. Bare bærekraftige materialer vil bli brukt, for eksempel tre som er bærekraftig hentet.

En stor bro av en spesiell art

organisk arkitektur bærekraftig bro

Du kan bytte rom

Denne sekundære delen består av elementer som også kan byttes helt ut. På denne måten har organisk arkitektur tatt en annen eiendom fra naturen. Du kan bytte modulene fantastisk ut. Den har noe av kvistene og bladene som vokser tilbake, ikke sant?

Et helt autonomt, arkitektonisk system  organisk arkitektur bærekraft

Fremtidens pyramider

organisk arkitektur ovale pyramider