Å bygge et fritidshus av betong – fordeler og muligheter

Tre har lenge vært det perfekte materialet for å bygge fritidsboliger. Det regnes som estetisk tiltalende, innskriver seg naturlig i miljøet og er også miljøvennlig. Det er greit og godt, men vi må ikke forsømme de andre gode alternativene heller. Betong er også miljøvennlig og har en nøytral effekt på naturen rundt. Med eksempler og tips vil vi gjøre deg oppmerksom på fordelene hvis du bestemmer deg for å bruke dette materialet.

En rekke teksturer

feriehus bygge betong design anlegg bygge ideer betong konstruksjon skog hus trehytte

Betong tilbyr mye mer variasjon når det gjelder teksturer enn du spontant ville forvente. De forskjellige tømmerhytter har alltid sin egen karakter, og fra dette får du steiner med svært forskjellige forskalingsprofiler. Det er flere som etterligner tre og andre naturlige materialer. Men alle de andre virker også nøytrale nok til å harmonisere med det naturlige miljøet.

Edelt interiør

feriehus bygge betong design anlegg bygge ideer betong konstruksjon

Betong kan kles med forskjellige materialer i interiøret. Men det trenger ikke å være det. Du oppnår en veldig eksklusiv karakter ved å bruke bar betong. Med den elektriske varmeapparatet trenger du ikke bekymre deg for de kalde føttene. Det er best å bruke rikelig med semsket skinn og langhårete tepper for å skape en koselig og varm atmosfære.

Bruk av betong i møbleneferiehus bygge betong design betong konstruksjon stue

Interiørdesign fra en enkelt kilde – en formel som bidrar sterkt til det luksuriøse utseendet på interiøret. Et slikt konsept kan praktfullt implementeres i et konkret feriehus.

Arbeidsflatene i kjøkkeninnredningen, spisebordene og mange møbler kan støpes og meisles av betong. Kombiner disse med andre fargerike materialer for optimal integrering i det naturlige miljøet eller skap kontrast. Du kan for eksempel oppnå dette ved å bruke tre.

Frihet i interiørdesign

Dette er det beste materialet du noen gang kan velge for å bygge en byggehytte. Du kan bruke stabiliteten til å sikre mer frihet i interiørdesign. Bryt gjennom rommet med vindeltrapper og koble flere rom sammen. Åpne rommene for hverandre rolig og bygg inn brede vinduer.

Kombinasjoner av forskjellige funksjonelle rom

La oss forholde oss litt mer til de åpne oppholdsrommene. Den konsekvente bruken av betong i interiøret i byggeskuret ditt gjør sammenkobling av områder med forskjellige funksjoner mye enklere. Det er neppe en bedre kontekst for å kombinere et soverom og en spa -sone med badekar.

Vil du bygge et veldig moderne fritidshus midt i en skog? Dette fungerer enkelt med påføring av betong. Denne løsningen har mange fordeler fremfor tre. Du unngår brannfare, introduserer lettere planer og andre moderne løsninger. Du utelukker ikke den naturlige estetikken i det hele tatt – takket være dette materialet kan du oppnå det veldig bra. Energieffektivitet og miljøvennlighet taler også for denne løsningen.

Hvis du har bestemt deg for å gjøre dette, ønsker vi deg mye moro og glede i ditt fremtidige betonghus!

Nær naturen – bygge et feriehus i skogen

feriehus bygge betong design anlegg bygge ideer betong konstruksjon ferie hjem waldhuette

 Praktisk kombinasjon av betong og tre på kjøkkenet

feriehus bygge betong design anlegg bygge ideer betong konstruksjon

Stabil betongtrapp

fritidsbolig som bygger betongdesignanlegg

Å bygge et feriehus – Badet trenger ikke nødvendigvis å være dekket med fliser

feriehus bygge betong design innredning bygnings ideer betong konstruksjon skog hus feriehus

Hvis du vil gjøre deg komfortabel og ekstravagant

feriehus bygge betongdesign innredning ideer betongkonstruksjon feriehus

Å bygge et feriehus – en variant med et levende tre i rommet

feriehus bygge betonganlegg byggeideer betongkonstruksjon skog hus feriehus

Et rom med vegger i betong gir fantasien frie tøyler

feriehus bygge betong design anlegg bygge ideer betong konstruksjon

Bare gå bort fra byen og nyt den idylliske skogen

feriehus bygge betong betongbygg skog hus feriehus betonghus

Bygg et feriehus – betong kan også brukes diskret – ha det gøy!

feriehus bygge betong design innredning bygnings ideer betong konstruksjon skog hus feriehus