renovere gammelt hus prosjekt hus fasadebygning nær husvegger farge grønt

Renovering av et gammelt hus – Hvordan integrere Lego -klossene i det virkelige livet

Var du et av de barna som elsker Lego -spillet? I så fall er du kanskje en arkitekt eller en annen kunstner … kanskje bare en livskunstner. Saken om Jeffrey Pelletier er lik.

Han er arkitekt.

Men hans fascinasjon for fargede byggeklosser tok ikke slutt i tenårene. Ja, han jobbet med disse stykkene også i sine voksne år. På et tidspunkt vil han ha et stort antall av dem, og i denne forbindelse mye mer firkantet område for å ta dem i bruk.

Han og partneren Christopher Pasco kjøpte et hus i Seattle i 1902. Karakteristisk for dette var de sjenerøse møblene, de beskjedne proporsjonene og den praktiske beliggenheten i Capitoll Hill -distriktet. Under renoveringen ble det besluttet å beholde grunnstrukturen, men å tilpasse leiligheten til den moderne stilen. Så du har fordelen med begge disse tingene. Du har planløsningen til en moderne leilighet, men samtidig følelsen av et gammelt hus. Fargeplaten, som du bruker i et slikt tilfelle, er virkelig merkbar … som med Lego …

Oversikt over huset:

Hvem bor her: Jeffrey Pelletier, Christopher Pasco, deres sønn Kellen (1 år) og Cavalier King Charles Spaniele Helo og Athena.

Sted: Capitol Hill -nabolaget i Seattle

Størrelse: 306 kvadratmeter, 5 soverom og 4 bad

Byggeår: 1902, renoveringsår 2013

Interessante fakta: En tidskapsel fra 1980 ble oppdaget under renoveringen. På den tiden fungerte bygningen som pensjonat

renoveringsprosjekt for gamle hus

Pelletier og Pasco (eiendomsforvaltere etter yrke) bodde i leiligheten i seks år før de startet gjenoppbyggingen. Det gamle huset var veldig mørkt, hadde dårlig tilgang til gårdsplassen og mange av de originale møblene var ødelagt. Mange av detaljene som gjør et gammelt hus så sjarmerende manglet. Dette kan sees av uttalelsene fra eierne selv.

Etter renoveringen så alt annerledes ut. De ønsket og klarte å gjøre området veldig spesielt. Et av de nye elementene var bokhyllene fra gulv til tak. De er en ergonomisk løsning som har utvidet bo- og lagringsplassen.

Et helt nytt utseende etter renoveringen

gammelt hus renovere prosjektstue etter ombyggingen

Den frodige fargepaletten ble inspirert av det lokale klimaet. I Seattle kan dette beskrives som permanent grått. Derfor bestemte de seg for lyse nyanser. Du kan enkelt endre disse hvis du ikke lenger liker dem på et tidspunkt.

Veggene i stua ble malt med en spesiell maling som heter Fyrverkeri. Huset har ingen taklister, og derfor bestemte Pelletier seg for å sette dette inn overalt. Formene på kantene på bokhyllene er innarbeidet. Stigen i bokhyllen har gjort det lettere å få tilgang til de forskjellige hyllene. Du kan bruke dem i forskjellige rom.

Den frodige fargepaletten ble inspirert av det lokale klimaet

gammelt husrenoveringsprosjekt etter renoveringen farge design veggmaling rød

Familiehusets skorstein kollapset i 2001. Rommet var fylt med biter av trimmer da paret flyttet inn dit.

Sammen med N & R Konstruksjon de har redesignet området. Den ene hadde et høyt og samtidig smalt rom. Så rommet føltes som et tårn. Den hevede peisen gir ekstra sitteplasser hvor du kan nyte en drink.

Kos i stua

renover huskonvertering etter konvertering fargedesign veggfarge grønn

Etter den røde stua og det grønne familierommet virker den grå spisestuen som en slags beroligende middel. En rolig fargepalett ble med vilje valgt for dette rommet. De lette etter noe som er eldre og mer klassisk.

Nøytral fargepalett i spisesalen for å kompensere

gammelt hus renovere prosjekt spisestue etter ombygging av grå veggmaling

Den ensartede formen på trimmen og dens kontinuerlige hvite farge sveiser rommene, som ellers er i forskjellige farger, sammen. Gulvet i brasiliansk kirsebærtre bidrar også til et ensartet utseende.

Tregulvet sørger for ekstra harmoni

husrenovering renovere spisestue etter renoveringen grå veggmaling

Pelletier tok alt ut av kjøkkenet. Han skapte et nytt rom som besto av deler av det gamle kjøkkenet, bod og bad. Han delte rommet inn i separate arbeidsområder. De opplyste skapene ble ikke laget for noe bestemt formål. Du likte bare måten de gir mer lys inn i rommet.

Kokebøker og hverdagsretter, ting du vil ha i nærheten, oppbevares på de åpne hyllene

gammelt hus renoveringsprosjekt etter ombygging av kjøkkenkjøkkenideer

Definer separate arbeidsområder

renovere huset etter ombygging av kjøkken kjøkken ideer benkeplate

Overgangen fra huset til uteområdet var veldig klønete i det gamle huset. Et sett med utfellbare terrassedører er derfor lagt til. Disse kom i stedet for den tidligere boden og badet.

Direkte overgang til uteområdet

husrenoveringsprosjekt etter ombygging av veranda i tre

Når dørene er åpne føler du nesten at du lager mat ute. Den tilstøtende terrassen og trappene gir en enkel overgang til gårdsplassen nedenfor.

En hundeboks er plassert i en lagringsenhet som skiller kjøkkenet fra inngangspartiet. Den ene siden er alltid åpen og ristene på begge sider gir ventilasjon. Dyrene kan også ha utsikt i helt andre retninger.

Med tanker om kjæledyrene

gammelt hus renovere prosjekt kjæledyr hund

Vanligvis er boksene et veldig vanskelig emne fordi det er vanskelig å installere andre møbler rundt dem. Men hvis du kan integrere dem et sted, blir de et fremtredende sted i hjemmet.

Helo og Athina kan bevege seg fritt rundt huset i løpet av dagen. Imidlertid foretrekker de ofte å være i boksen. De føler seg sannsynligvis trygge og trygge der. Et sluk på gulvet unngår ulykker.

En Amgenta -dør åpner til inngangspartiet. Kjøkkenet kan sees gjennom inngangen på baksiden. Det gamle huset hadde ikke et hovedsoverom, så Pelletier bestemte seg for å legge til et. For dette formålet tok han sammen to mindre rom. Dette var tidligere mindre soverom. Skap fyller veggen i et av disse rommene. De fungerer også som omkledningsrom og garderobe, avhengig av hvilken del du er i.

Inngangsdøren bruker en frisk fargekontakt

gammelt hus renovere prosjekt fargevalg rosa hvite legoklosser

Arkitekten pusset også opp rommet over den svarte trappen foran. Dette området fungerer nå som en bred terrasse, som du kan gå inn fra garderoben.

Hovedsoverommet har eget bad etter oppussingen

gammelt hus renovere prosjekt soverom seng tregulv svart hvitt

Opprinnelig var det bare ett felles bad i andre etasje. Pelletier la til et annet ved siden av hovedsoverommet. Dusjhoder er plassert i hver ende av dusjen. Intelligente medisinskap har åpne hyller som har blitt integrert under. På denne måten unngår du at vasken fylles med de små tingene fra hverdagen.

Luksus på badet

gammelt hus renovere prosjekt bad treglass

Arbeidsplassen lyser i denne blå fargen

gammelt hus renovere prosjektstudie hjemmekontor veggmaling blå

Huset hadde en gang full kjeller, men det var alt annet enn innbydende. I stor grad skyldtes dette de relativt lave takene (1,9 meter høye). Du måtte også gå gjennom en garderobe for å komme til dette.

Renovering av et gammelt hus – kjelleren før oppussingen

gammelt hus renovere prosjektkjelleren før

Etter renoveringen var takene 2,7 meter høye. Det ble opprettet en veldig imøtekommende atmosfære som var perfekt for underholdende sønnen Kellen og vennene hans. Du kan gjøre mye der uten å forstyrre resten av beboerne eller naboene.

Kjelleren etter oppussingen

renovere gamle hus prosjektkjeller etterpå lagringsplass barbar

Dette området kalles Lego Lounge, og inkluderer en bar, mediarom, vaskerom, bod og gjesterom. Pelletiers beslutning om å gå et skritt ned var veldig modig. Men som et resultat har du et ekstra oppholdsrom, og du trengte ikke å utvide husstrukturen.

Pelletiers Lego -brikker er fantastisk lagret i hyllene. Sønnen hans ser ut til å ha arvet denne lidenskapen.

Finn også Lego -klossene fascinerende?

gammelt husrenoveringsprosjekt etter renoveringshusbaren i kjelleren

Pelletier har fjernet en garderobe i den øvre delen av trapperommet. Så veien ned er mye friere og hyggeligere

gammelt husrenoveringsprosjekt etter oppussingen husbaren i kjellerbardisken

En desidert moderne design ble søkt nedenfor. Et projeksjons -TV -apparat henger fra taket og forvandler rommet til et moderne mediarom.

Gjesterommet i kjelleren føles definitivt ikke under jorden, og dette er takket være høyt tak. Hvite vegger og dristige farger bak sengen bidrar også til det åpne utseendet.

Rom i kjelleren etter oppussing av huset

gammelt hus renovere prosjekt soverom gjesterom oransje hvit veggmaling

Uteområdet var for sprøt for eierens smak. De ble faktisk forelsket i de livlige fargene i nabohuset. De så på dette som en mulighet til å konvertere sitt eget hjem i Seattle til en versjon av Painted Ladies i San Francisco.

Renovering av gammelt hus – fasade før oppussing

gammelt hus renovere prosjekt hus fasadebygning før

Etter renoveringen: Huset ligger i tilknytning til et kommersielt område, og dette motiverte eierne til å skape noe mer sprudlende. De har fargene Benjamin Moore Blushing Red og Douglas Fir brukt. Atmosfæren føles munter og lys, selv når dagen er veldig mørk.

Renovering av et gammelt hus – husfasade etter renoveringen

renovere gammelt hus prosjekt hus fasadebygning nær husvegger farge grønt

Hver dag blir det fotografert av forbipasserende. For noen forårsaker det beundring, for andre – sjokk … Denne designløsningen er ikke for alle, men det er bra!

Renovering av et gammelt hus – planløsning i 1. etasje

gammelt hus renovere prosjekt skisse plan første etasje

Renovering av et gammelt hus – plan i andre etasje

gammelt hus renovere prosjekt skisse plan andre etasje