moderne arkitektoniske detaljer flatt tak stor veranda

Sannheten om enkle moderne arkitektoniske detaljer

 De ser kanskje ikke så dyre og enkle å lage, men dørkarmen og panelene trenger en presis hånd.

Et av prosjektene jeg var involvert i var utvidelsen av en bygning fra 1970 på North Shore, en forstad til Chicago.

Dette huset har alle de moderne konstruksjonsfunksjonene: brede glassvegger, dørkar, flatt skråtak med innvendige takavløp. Alle disse detaljerte konstruksjonene var atypiske for den arkitektoniske stilen til prosjektene som jeg stort sett jobbet med.

Som et resultat, og fordi vi ønsket utvidelsen sømløst til en flott bygning, hadde jeg det veldig gøy å bygge dette moderne hjemmet.

Det som er åpenbart er det faktum at et moderne hjem av denne størrelsen koster mer å bygge enn et sammenlignbart tradisjonelt hjem. Du tror kanskje at den tilsynelatende mangelen på detaljer gjør prosjektet mer kostnadseffektivt. Du tar feil om det.

Her er noen få moderne arkitektoniske detaljer og hvordan de ble gjort.

Avsløringen

Avsløringen er et klassisk moderne element. Et eksempel på dette er når sokkelen er satt på samme nivå som den øvre gipsveggen, men er atskilt med et luftespalte eller avslører i mellom. Denne detaljen er klassisk moderne. Selv om hver del er fri til å bevege seg, er den på samme plan. Og den er funksjonell ettersom basen er motstandsdyktig mot fotavtrykk.

Selv om dette er en veldig søt liten detalj, krever det mye arbeid

moderne arkitektoniske detaljer avslører

Først er det vanligvis to lag med Rigips -paneler enn det vanlige, noe som selvfølgelig dobler kostnaden for disse veggene. Det nederste laget av gips ble påført fra gulv til tak, i likhet med mange andre gipsarbeider.

Først og fremst er det ytre eller øverste laget av gipsplaten en dekorativ kledning med en spesiell form. Poenget er å få tverrsnittet av den ytre avsløringen helt rett og jevnt.

Avsløringen kan også brukes til å hente ut dør- og vindusåpninger

moderne arkitektoniske detaljer ergonomisk lenestol med osmannisk

Konstruksjonen av avsløringen rundt dørkarmen er mye mer kompleks enn basen. Og akkurat som med sokkelen, er det ikke lett å produsere en rett, uniform som smelter inn i rammene..

For å fullføre elementet må dørkarmen først settes inn, først da kan gipsinstallasjonen begynne. Dette tilsvarer ikke den normale tekniske prosessen og kan kaste en uerfaren byggherre ut av linjen.

Selvfølgelig legger det ekstra materialet og arbeidet til. Avhengig av materialet som er valgt for veggbekledning, kan et slikt element gi opptil 40 euro per kvadratmeter mer til prosjektkostnadene.

Og der er hun! Dette er pussingen som utføres mellom trinnene og stigerørene. Det er nettopp dette som skaper illusjonen om at trappen forsvinner bak veggen.

Som med andre avsløringer kreves et ekstra lag gipsplater og presist håndverk her

moderne arkitektoniske detaljer smal minimalistisk trapp

Døren er laget av paneler

Det andre moderne elementet er døren av paneler med øvre og nedre svinglager og de typiske sommerfuglhengslene. Pivotlagrene er festet til både gulvet og den øvre dørkarmen.

Denne teknologien gjør det mulig å plassere døren og veggen på samme nivå

moderne arkitektoniske detaljer veggskap laget av tre med grovt korn

Når dørene er lukket, har veggen et ensartet utseende og absolutt et modernistisk karaktertrekk. Og når døren er åpen …

… det er som om det var et stort panel, en av de mange som veggen er laget av, det du åpner. Arkitektonisk fremstår døren som en del av veggen, i motsetning til tradisjonell design.

Døren fremstår helt atskilt fra den John Lum Architecture, Inc..

moderne arkitektoniske detaljer lyse trepaneler

I tradisjonell arkitektur står døren snarere enn et mesterverk som kunngjør forbindelsen mellom rommene. I moderne estetikk er døren underordnet veggoverflaten.

Disse hengslene og deres installasjon koster i utgangspunktet mer enn de vanlige utgiftene. For et sett sommerfuglhengsler av høy kvalitet

 du betaler ca 37,00 euro og for svinglagrene vil du sannsynligvis legge til 147,00 euro.

Vindusfasaden

Et annet trekk ved moderne arkitektur er glassfasaden. Sammenlignet med trerammesystemet lar aluminiumsrammesystemet deg glasere et mye større område med mindre profiler og støttedeler.

Resultatet ville være “fra gulv til tak” og “fra vegg til vegg” – glass.

Glasssystemet dematerialiserer tre vegger og dermed hele husets område

moderne arkitektoniske detaljer gulv-til-tak-vinduer i gangen

Som forventet stammer navnet fra det faktum at de fleste av disse systemene brukes i fasadekonstruksjoner, med sikte på å maksimere glassområdet.

Ved fremstilling av glassfatet er kostnadene per kvadratmeter ikke for høye sammenlignet med vanlige vinduer. Den overdrevne størrelsen på vindusveggen i et moderne hjem betyr imidlertid at prosentandelen av kostnaden for glass og vinduer øker.

De lave takene

Hva ville det moderne huset vært uten det flate, lave taket? Slike tak krever spesiell oppmerksomhet, for hvis konstruksjonen og planleggingen ikke er riktig, kan de også lekke.

Grafittgrå og lyse, varme tre nyanser

moderne arkitektoniske detaljer elegant halvdekket terrasse

Og fordi takrenner og nedløpsrør vil ødelegge hele utvendig arkitektur, bruker moderne designere de fleste ganger innvendige takavløp for å lede vann fra taket.

For å lede vannet mot avløpene og bort fra overløpet på ytterveggene, har takene vanligvis en brystning eller en veldig lav vegg langs hele taket. Brystningen leder ikke bare vannet bort fra taket, men skjuler også kanten og takhellingen. En brystning på utsiden gir taket denne helt jevne og rette formen, som den ellers ikke har.

Rektangulær form

 Til slutt er det modernistiske huset bygget i en form som i utgangspunktet er rektangulær og eskeformet. Utsiden av disse boksene er pakket inn i materialer som gir et jevnt utseende som ikke faller ut av den generelle formen. Den horisontale, glatte, nesten leddfrie veggbekledningen er det typiske panelsystemet. Som regel brukes fiber sement for å skape et generelt utvendig utseende. Legg merke til bruken av avsløringsteknikken mellom panelene. Med avsløring av indre og ytre sider oppnår du konsistensen av elementene – kjennetegnet på et moderne hus.

moderne arkitektoniske detaljer grafittfargede veggpaneler