Det er noe romantisk og til og med mystisk med vindeltrapper … tror du ikke? Ikke rart, for disse ble meislet til dype steinbrønner i antikken og senere brukt i middelalderske tårn og slott. De ble ofte brukt som hemmelige fluktveier som også var veldig nyttige for å forsvare seg mot angrep fra andre. Senere flyttet vindeltrappen inn i de enkle bygårdene som en praktisk forbindelse mellom leilighetsgulvene. Den viktigste grunnen til dette den gangen var plassbesparelsen, fordi disse buede konstruksjonene på grunn av deres form og funksjon krever svært lite boareal. I dag bygges spiraltrapper mer og mer av estetiske og representative grunner, både i offentlige bygninger og i private hjem.

De elegante trappene fungerer ofte som et elegant arkitektonisk blikkfang, spesielt når de ikke støttes på veggen, men står fritt i rommet. Selv enkle varianter av denne trappen gir atmosfæren en veldig spesifikk sjarm og sørger alltid for mer dynamikk i rommet.

Hvis du selv snart Kjøp spiraltrapper eller ønsker å finne ut mer om det, har vi oppsummert nyttig informasjon for deg her. Bli hos oss og lær mer om strukturen, funksjonene og materialene som er typiske for slike trapper.

spiraltrapper spiraltrapper tresteg i rustfritt stål rekkverk

Spiraltrapp eller spiraltrapp: hva er forskjellen?

En spiraltrapp blir ofte referert til som en spiral i daglig tale. Men det ville være mye mer presist å nevne dem som spiralformede. Fordi, i motsetning til med spiraler, endres ikke radien til vindeltrappen. Svært ofte forvirrer man til og med begrepene spiraltrapp og vindeltrapp.

Det er sant at begge typer trapper er ganske like i utseende og funksjon. Men det er en vesentlig forskjell mellom dem – det såkalte trappeøyet. Bare vindeltrapper har dette. Det handler om et sentralt luftrom som trappen endres rundt.

Ganske annerledes med vindeltrapper. Det sentrale, bærende elementet er den såkalte spindelen-en stabil søyle (også kalt støttesøyle), for det meste laget av stål eller betong, som trinnene er festet til. Utsiden av trappen er deretter omsluttet med et rekkverk. Spiraltrapper kalles ikke plassbesparende trapper for ingenting, fordi de er mye mer kompakte og tar derfor mindre plass.

vindeltrapp tre soverom i rustfritt stål

Høye sikkerhetsstandarder og perfekt ergonomi

Som med alle andre typer trapper gjelder her klare regler i bygningsreglementet, som tjener til å gi optimal beskyttelse mot fall og skader. Selvfølgelig spiller gangkomfort også en avgjørende rolle i kvaliteten og ergonomien til en trapp. Alle disse aspektene blir alltid sjekket og fulgt av erfarne spesialister. Derfor bør du alltid søke gode råd på forhånd når du er der, Prefabrikkerte trapper på nett å bestille. Gi bare preferanse til produsenter og distributører som produserer eller tilbyr produkter av høy kvalitet. Så ikke gå på kompromiss!

Allsidigheten til materialene

Selvfølgelig spiller de riktige materialene også en viktig rolle. Avhengig av bruksområde og funksjon, må spiral- og spiraltrapper laget av forskjellige byggematerialer bestilles. For utearealer er trapper av stål eller spesialtre mer egnet. Og for interiøret har ikke bare disse to materialene allerede bevist seg, men også støpejern, kunststein og glass. Sistnevnte anses allerede å være en ganske populær trend, ikke bare innen interiørdesign av offentlige bygninger, men også med luksushus generelt. Selv om glasset oppfattes som skjørt, er materialet i dette tilfellet ekstremt robust og har best mulig bæreevne, takket være en spesiell kjemisk prosessering og lamineringsteknikk.

vindeltrapp rustfritt stål lys tre trinn spiraltrapp

Heldigvis er det for tiden et stort utvalg av vindeltrapper, ikke bare på stedet, men også online. Du kan bla gjennom så mye du vil og se etter den perfekte trappen for dine fire egne vegger. Og det beste med det er at alle også kan bestille sin egen individuelle trapp som er skreddersydd. Fordi trinn, rekkverk og rekkverk kan gjøres individuelt og perfekt tilpasset din egen møbleringsstil.

Fremfor alt, lytt til din egen smak og personlige preferanser, og dra samtidig fordel av ekspertråd fra leverandøren du ønsker. Gi hjemmet ditt et sofistikert, buet preg med den rette spiraltrappen! Redaksjonen ønsker deg lykke til!

    spiraltrapp lilla spiraltrappesett trappeklemme

edelstal vindeltrapp hvit spiraltrapp