Skur taket etasjers hus gulv til tak vinduer

Hvorfor bør du velge et monopitch -tak?

Å ha tak over hodet, å være beskyttet og trygg – det er faktisk en stor lykke som vi ofte ikke setter pris på. Men ikke alle tak er like. Det er forskjellige takformer rundt om i verden. På våre geografiske breddegrader er de mest kjente typene monopitch-tak, sadeltak, hoppetak, mansardtak, skjultak og slepet tak.

Du har sikkert sett hver av disse figurene før, men du visste kanskje ikke hva de kalles det. Selv om gaveltaket er det klassiske og har vært ganske populært lenge, vil vi i dag fokusere på taket.

Denne takformen er veldig populær i moderne arkitektur i disse dager

taket enfamiliehus moderne arkitektur

Det er en takform som i utgangspunktet består av en skrånende takflate, hvis nedre kant kalles takfoten og den øvre ryggen kalles. Logisk sett kalles den lengre veggen, denne ved mønet, høyveggen. I tillegg til det enkle monopitch -taket, kan du ofte se det forskjøvne monopitch -taket. Med denne varianten er to takflater vanligvis konstruert forskjøvet til hverandre.

Monopitch -taket har lenge vært til stede i europeisk arkitekturhistorie. Fremfor alt imidlertid bare over noen deler av bygningen, for eksempel sidegangene til basilikaer, orieller eller forlengelser. Det var bare siden industrialiseringen at monopitch -tak ble brukt som hovedtak for individuelle bygninger, for det meste for å dekke produksjonshaller og garasjer.

Rette linjer og elegant design

pent tak luksus villa moderne rette linjer

Det var først på midten av 1900 -tallet at monopitch -taket begynte å dukke opp oftere og oftere i boligbygg. En klar fordel i forhold til skråtakene er det faktum at med undertak kan plassen nedenfor brukes som en hel etasje. Selve ereksjonen er også billigere og enklere. Nesten alle mulige belegg er mulige for disse takene – fra takstein og skifer til takpapp, metallplater, grønne tak til isolasjonslag og grus.

Monopitch -taket gir også perfekte forhold for energisparing og bruk av fornybar energi. Takets orientering er veldig gunstig både sommer og vinter. Installerte solsystemer og solcellemoduler sikrer tilstrekkelig energi til strøm og varmt vann. I tillegg sparer et hus med undertak også mye regnvann, noe som reduserer vannforbrukskostnadene ytterligere.

Vi håper du nå har en mye klarere ide om hva et monopitch -tak betyr. Hvis du vil bygge et nytt hus snart eller bare et hagehus selv, husk hva du trenger å vite fra artikkelen vår og tenk nøye over hvilken takform du bør velge.

     Stilig enebolig

Skur tak en plate av glatt en-etasjes hus

Søt og imøtekommende, kledd i tre

taktak skrå takflate trebetong

Upretensiøs med solide trebjelker og gabioner

skråtak en flat gabion plen

To-etasjers i en skråning

Skur tak fasade bjelker skrå overflate

Trepanel og romslige terrasser

takfasade i tre etasjer

Det bygges flittig

monopitch takkonstruksjon skrå takflate

Stillhet og ro i skogen

Skaptakskonstruksjon trebjelker glassvinduer fra gulv til tak

Offset tak

skrivebordstak moderne arkitektur tre tre etasjer

Smart konstruksjon og elegant utseende

pult tak moderne tre takbjelker skrånende takflate

Minimalistisk arkitektur med stil

pent tak skråplan moderne hus