null energi hus kvbistisk kubehus moderne arkitektur

Kežmarské -hytta fra Atelier 8000

Nullenergihuset er den faktiske fortsettelsen av passivhuset. En bygning kan kalles dette hvis det eksterne energiforbruket oppveies av gjennomsnittlig energiøkning i løpet av året. Dette oppnås gjennom fornybare energier som sol- og vindkraftverk.

Det neste trinnet i denne retningen er plussenergihuset, der energien som genereres er høyere enn husets faktiske forbruk.

 Det første hotellet med null energi ble åpnet i 2009 i Wiens 15. distrikt. Den var utstyrt med vindturbiner, varmepumper, fotovoltaiske og solsystemer.

Futuristisk arkitektur for en grønn fremtid

null energi hus kube glass kube hus

Atelier 8000 er navnet på designstudioet som realiserte dette fantastiske prosjektet i de slovakiske Tatraene. Nullenergihuset, som faktisk er et hotell for eventyrere, har den perfekte formen på en terning og kalles Kežmarské-hytta. Konstruksjonen består av aluminium, glass og solcellepaneler. En stabil terrasse omfatter hele bygningen og gir nok plass til en hyggelig samtale i solen. Interiøret er i en minimalistisk stil med en klar skandinavisk smak. Veggene og taket er kledd med lyst furutre. Du kan føle bygningens kubiske form overalt. Komfortable bønneposer er plassert på gulvet og de brede vinduene lar nok sollys spre seg gjennom veggenes lyse overflate.

Fantastiske landskap

zero energy house qubistical hotel snow bergen

Tydelige linjer og lyst tre

zero energy house light wood beanbags

På avstand ser hotellet helt futuristisk ut – som en stor, skinnende terning som har falt ut av skyene. Det er spesielt spektakulært om vinteren med den fantastiske snøen på Tatra. Om sommeren tilbyr det naturlige landskapet med elven i nærheten ikke mindre vakre omgivelser. Det er et sted for ro og ro. Overbevis deg selv ved å se på bildene, og hvem vet, kanskje besøk dette bærekraftige nullenergihuset og nyt den unike atmosfæren på stedet.

Skandinavisk kos

null energi hus kube moderne arkitektur interiør

Heng i salongen i godt selskap

null energi hus rektangulært lyst tre furu interiør

Sommerdrøm i kubikkform

zero energy house cube river mountains

Fremtiden er åpen

null energi hus kvbistisk kube fornybar energi