Dette utrolig bisarre herskapshuset i Fred Flintstone -stil ligger i Hillsborough, California, nær San Francisco. Det såkalte Flintstone-huset ser virkelig ganske uvanlig ut og får et barnslig smil til ansiktet på mange forbipasserende. For hvem kjenner ikke den morsomme serien – “The Flintstones” fra sekstitallet? I begynnelsen av 2019 ble den siste eieren av denne fantasifulle bygningen imidlertid saksøkt av bymyndighetene for sikkerhetstiltak og mangel på byggetillatelser, og huset og hennes aktiviteter ble satt i tvil. Hvorfor det? Har myndighetene rett? Og hva er det som gjør Flintstone -huset så spesielt likevel? Du kan få detaljer og mer detaljert innsikt i det indre av huset fra oss.

Slik ser Flintstone -huset ut akkurat nå

flintstone hus med dinosaur

Historien om Flintstone -huset

Det funky huset ble designet og bygget i 1976 av arkitekten William Nicholson. Inspirasjonen hans kom egentlig ikke fra den velkjente tegneserien, men fra Den blå moskeen i Istanbul. Selv om Flintstone -huset nå vises i lyse lilla og oransje, var det opprinnelig kremhvitt i årevis.

På åttitallet led bygningen alvorlig skade som følge av store nedbørsmasser og flom, men den ble vellykket renovert og holdt den i topp stand igjen. Det var først i 2000 at en annen eier malte husfasaden i oransje og lilla, noe som ga det muntre, brokete utseendet som huset har i dag.

Den stolte eieren av Fred Feuerstein House i California – Florence Fang

flintstone house hillsborough california

I 2017 kjøpte Florence Fang, en velkjent pensjonert mediemogul, Flintstone-huset for 2,8 millioner dollar og gjorde det til ferievillaen hennes, som hovedsakelig brukes til forskjellige arrangementer. Hun har malt hele fasaden på nytt i lilla og oransje og plassert mange flotte skulpturer av dinosaurer og mammutter samt fargerike gigantiske sopp i bakgården. En stor skrift: “Yabba Dabba Doo” pryder veien til garasjen, og i gårdsplassen kan du se Fred Feuerstein selv, så vel som karakterene til de andre filmpersonene i livsstørrelse.

Et ekte paradis for ivrige tegneseriefans

flintstone house bisarre steinaldervilla

Og det var nettopp disse lekne hageanleggene som ble hovedproblemet og førte til retten. Naboene har klaget over at all fargerikhet og statuer ikke blander seg med omgivelsene og forstyrrer byens estetikk. I tillegg har den nye utleier ingen byggetillatelse for en potensiell sikkerhetsrisiko. Florance Fang har kjempet mot dette i flere måneder og ønsker å beholde sin fantastiske skapelse i den nåværende tilstanden. Mange fans av Flintstone -huset har allerede samlet flere tusen signaturer i en online -begjæring for å støtte bevaringen av steinalderdekorasjonen.

Og hvordan ser den moderne steinalderhulen egentlig ut fra innsiden? Bli med meg og finn ut selv …

Du kan nyte den fulle utsikten over Flintstone fra broen i nærheten

flintstone house i california rustne dinosaurstatuer

Velkommen til Flintstone -huset!

Med et boareal på 250 kvadratmeter huser huset tre soverom, en romslig stue, spisestue, et ekstraordinært kjøkken, to bad og et fantastisk komforthjørne med en makeløs teft. Selve konstruksjonen var selvfølgelig ikke mindre ukonvensjonell. Da sprayet William Nicholson sprøytebetong over gigantiske ballonger ved hjelp av trådnett som en støttestruktur. Derfor ser kuplene og tårnene så utrolig fantasifulle og unike ut.

Fred og Wilma ville bare elske dette steinalderhuset

flintstone house bisarre arkitektur ferievilla

Vi inviterer deg til å ta en kort omvisning i Flintstone House! Kom inn og bli overrasket!

Innbydende inngangsparti med buede vegger og tak

flintstone house i inngangsområdet i gangen i california

Varme farger og originale kunstverk avrunder det hele smakfullt

stue terrasse flintstone hus

Den lille salongen byr på mye moro og avslapning

interiørdesign av flintstone hus

Det organiske interiøret på kjøkkenet ser nesten surrealistisk ut og imponerer med originalitet og optimal ergonomi

flintstone house organisk arkitektur bisarre villa

Spisestuen gir en fantastisk utsikt gjennom det store vinduet

flintstone house interiørdesign spisestue

Soverommene er utstyrt med originale sirkulære vinduer i taket

flintstone hus i soverommet i california

flintstone house soverom organisk arkitektur

Og her kan du virkelig slappe av eller ha hyggelige samtaler

fancy flintstone hus stue

Det er ikke for ingenting at Flintston House har blitt en ekte kult

interiør i flintstone -huset

flintstone house uvanlig design

flintstone house california uten statuer

Velkommen til Flintstone House California