Trehusene er et veldig populært tema og har vært det i flere år. Deres miljøvennlige og sunne karakter er hovedargumentet for dette. I tillegg skaper de en herlig, koselig atmosfære i den. Dette holder også kostnadene innenfor akseptable grenser. Det er forskjellige tilnærminger og metoder når man bygger trehus. Tre typiske er representert ved følgende eksempler.

Trehus fra Moloney Architects

trehus forhage

Modell for trebokshus av Moloney Architects

Denne bygningen er en moderne forlengelse av en historisk bygning i viktoriansk stil. Dette er typisk for byen der huset ligger. Dette er Ballarat i Australia.

Det eksisterende boområdet var altfor smalt.

Derfor ble “trekassen” festet til baksiden. De to er forbundet med et rom med undertak. Dette fungerer også som en skyggesone mellom de to bygningene. Resultatet er en moderne, åpen planløsning der den historiske konteksten respekteres fullt ut.

Trehuset åpner seg på nordsiden gjennom et system med vertikale vinduer. Dette gjør rommet veldig koselig, men også lyst. Denne strukturen har en sterk positiv psykologisk effekt. Fremfor alt gjør det de lange vintrene i Ballarat veldig koselige.

Tre er også sterkt representert som et materiale i interiørdesign. Kombinasjonen med svarte overflater og grønne eksotiske planter gjør rommet spesielt attraktivt og moderne.

Sammensmeltingen av forskjellige materialer skaper et ensartet utseende. Du kan oppnå dette takket være de klare linjene. Videre er alt brukt materiale grovt og lokalt hentet.

Trehus fra studio PIKAPLUS

PIKAPLUS-in-the-wild-nature

Prosjekt i Slovenia av studio PIKAPLUS

I 2016 ble denne bygningen erklært som den beste blant trehus i Slovenia. Det viser det beste nivået for å gjøre grensene mellom innvendig og utvendig uskarp. Videre viser denne bygningen de forskjellige egenskapene til trematerialet. Utenfor er disse spesielt sterke og på innsiden er treflatene veldig myke. Så du har følelsen av trygghet og komfort på samme tid.

Husets posisjonering

Huset var plassert i det store utendørs. Det bør ikke påvirke områdets naturlige skjønnhet i det hele tatt. Det er derfor trematerialet viste seg å være det mest passende. Det lille området ble brukt på en optimal måte. Bygningen fremstår som enkel, men fortsatt veldig effektiv. Den skrånende fasaden i metallfarge og det brede glasset resulterte i svært interessante effekter.

Trehus fra Studio Nolla

utsiden av Studio Nolla

Trehus av Architecture Studio Nolla i Japan

Den tredje av trehusene som er avbildet her er i Kagoshima, Japan. Det ble bygget i 2015. En familie på fire bor der med to barn. Det er etablert en forbindelse med miljøet og tradisjonell arkitektur i denne regionen.

Huset reiser seg på et firkantet rektangulært terreng. Det brede taket hviler på en hybrid trestruktur. Ytterveggene er laget av limte laminerte trepaneler. De strukturelle og termiske egenskapene til tre brukes til mange forskjellige funksjoner. På grunn av dette kan du tillate deg en dårlig struktur. Dette reduserer levekostnadene sterkt.

Strukturen til de massive veggene er spesielt solid. Dette er spesielt viktig i Japan på grunn av ekstremt høy risiko for jordskjelv. De forskjellige sidene av huset holdes sammen av L-formede strukturelle elementer i hjørnene. Dette absorberer enhver skifting av treverket. Som med mange trehus brukes andre materialer. Fordelingen av disse på konstruksjonen tar sikte på optimalisering og stabilitet av hele konstruksjonen.

Moloney Architects

lys ute

lyst interiørdesign

trehus australia inngang

trehus australia grove materialer trehus-benk-behagelig

studio PIKAPLUS

øverste etasje pikaplus

lyst tre kontrasterer mørke interiørelementer

lyst rom

picaplus om natten

soverom picaplus

trapp pikaplus

Studio Nolla

utsiden om natten Studio Nolla

utsikt fra innsiden til utsiden

Innblikk i trapperommet Studio Nolla

trehus stemning om natten