Arkitekt om Whitney Museum Expo             Luksusmerker i et moderne museumsmiljø

           Et prosjekt av arkitekten Violetta Shatova

Arkitekt via inngangen til luis vuiton -stiftelsen

 I dag er kjente selskaper avhengige av popularisering og videreutvikling av sine egne merker ved å stille dem ut i museumsbygninger.

Slike utstillinger understreker ikke bare de historiske aspektene ved produktene som vises. De understreker bildene sine.

Luksusmerker henvender seg til museer. Sistnevnte viser seg å være de nyeste markedsføringskanalene. Luksusmerker som “Bulgari”, “Dior”, “Chanel”, “Alexander McQueen”

 Ralph Lauren og andre viser ikke bare produktene sine i butikker, men også på museer.

En ny trend begynner i motebransjen – museer stiller ut mote

Arkitekt for konstruksjon av luksusmerker

Rob Frankel er merkevareekspert ved konsulentfirmaet Frankel & Anderson i Los Angeles. Han hevder følgende: “Ved å stille ut merkene i museumsmiljøet fremkaller luksusbedriftene assosiasjoner på et ubevisst nivå i bevisstheten til folket om at merket tilhører museet og er av museumskvalitet.”

Slike eksponeringer er virkelig vellykkede. Ta Alexander McQueen -utstillingen på Metropolitan Museum of Art (Met), New York, som et eksempel. Den er inkludert på listen over de mest populære museumsutstillingene i 141 år. Dette inkluderer også “Mona Lisa”, “Tutankhamuns skatt” og utstillingene av Picasso.

Motegiganten Louis Vuitton setter tonen, hvor ofte 

Arkitekt luis vuiton toppmøte

Disse luksusmerkene er avhengige av større prosjekter. De ansetter kjente arkitekter, leier dem til å tegne nye boliger i henhold til hvert selskaps historiske tradisjoner og designkonsepter. Du skaper dermed et arkitektonisk miljø som tilsvarer den høye kvaliteten på brannen.

Denne trenden startet med visning av luksusbilmerker i imponerende museumsbygninger. Det blir stadig mer populært.

Det italienske moteselskapet “Max Mara” er partner i byggeprosjektet for “Whitney Museum of American Art” i New York. Det ble designet av arkitekten Renzo Piano.

Museet med samme navn ble bygget i Bois de Boulogne

Arkitekt på design

Merket lager en tematisk samling rundt museet kalt “arkitektoniske klær”.

Arkitekten designer til og med en pose for selskapet. Inspirert av bygningen som symbolet på “rent design og perfekte materialer”, gjengir han fasaden på skinn.

All fortjeneste fra salget av den begrensede serien (250 poser) vil bli donert til Piano’s Foundation. Dette støtter hans kulturelle og pedagogiske prosjekter.

Det franske motehuset “LOUIS VUITTON” bygde nylig sitt eget museum i Paris -området. Den ble designet av Frank O. Gehry. Hans velkjente, nesten skulpturelle utseende har blitt retningslinjen for merkevareproduksjon.

Samtidsarkitektur er et prosjekt av Frank Gehry 

Arkitekt på stiftelsen luis daemmerung

De er like imponerende som arkitekturen i selve bygningen.

Det er planlagt at museet til LOUIS VUITTON Foundation skal bli den nyeste attraksjonen i Paris. Åpningen er planlagt til oktober 2015. Bygningen bør oppfylle stiftelsens påstand om å være innlosjert i et “vesentlig arkitekturarbeid”. Det er ment å symbolisere oppdraget med å “fremme kunst og utdanning”. Gehry er valgt som den beste arkitekten for dette oppdraget.

Glass- og stålplater ønsker å representere seilene til en stor yacht

Arkitekt luis vuitn museum

LOUIS VUITTON -museet

Paris var et ledende kultursenter, et knutepunkt for moderne kunst i første halvdel av 1900 -tallet. Byen har ikke lenger denne statusen. New York og andre byer har nå fått det ryktet.

Så langt har det imidlertid ikke vært så store private investeringer i kulturinstitusjoner.

De private museene i Frankrike er relativt få.

Og slik ser tegningene til Louis Vuitton -museet ut

Arkitekt luis vuiton

LOUIS VUITTON -museet har klart å fortsette å eksistere uten alvorlig innblanding fra det franske byråkratiet.

Prosjektet representerer en syntese mellom den rene jakten på kultur og private foretak, et museum for moderne kunst og et kultursenter. Byen har aldri før vist en så sterk sammenheng mellom kulturelle påstander og et privat selskap.

Bygningen ligger i nordenden av Bois de Boulogne. Bygningen sprer “seilene” av glass mellom trærne i denne store parken i Paris. Fasadedesignet er helt i Gehrys stil.

Noen av motehusets utstillinger

Arkitekt vuitton kjoler

Skallet er laget av 3600 unikt buede paneler. De stiger i form av yachtseil.

Ulike termer ble brukt for å beskrive bygningen, inkludert “skip”, “sky” og “isfjell dekket av sky”. Ifølge arkitektene er alle vilkår passende. Bygningen kan beskrives som et isfjell på grunn av det store volumet inne. Det ser ut som en sky på grunn av det utvendige designet, som minner om spredte seil.

I dette prosjektet dominerer glass som materiale. Dette bidro betydelig til godkjenningen av konstruksjonen av ordføreren i Paris. Materialet var selvfølgelig viktig fordi bygningen er i parken.

Museets glassvinger i sommerskumring

Arkitekt på luis vuiton foundation

Utstillingene selv kan ikke henges på glassvegger.

Arkitekten Frank O. Gehry projiserer forskjellige volumer med rette former under de gjennomsiktige skulpturelle formene. “Jeg kunne lage nøytrale gallerier, men samtidig kunne jeg skildre meg selv” – sier han. Når han designer bygningen, jobber han fra innsiden og ut. Bygningen representerer tre esker “samlet sammen”. Disse rommer gallerier, 3 sirkulasjonstårn, trapperom og heiser.

Auditoriet til Louis Vuitton -museet

Arkitekt via luis vuiton foundation inngang fra innsiden

Fargerikt, men diskret. Slik kan du beskrive interiøret i bygningen

Arkitekt vuitton gul

Denne tilnærmingen fra innsiden og ut er karakteristisk for Gehry. Han er fremdeles identifisert med sine imponerende skulpturelle figurer. Når han designer noe, starter han aldri prosjektet med en gang. Han vil være sikker på at bygningen også kan oppfylle funksjonene. Deretter jobber han fritt med volumet.

Glassformer fremstår både som elementer i fasadedesign og som tak. Disse er plassert over foajeen. De fungerer også som takterrasser.

Museet til Vuitton Foundation er den siste sensasjonen i Paris

Arkitekt på inngangen til luis vuiton foundation lukker

Bygningen har gallerier, et auditorium og de vanlige offentlige områdene som en kafé, bibliotek og en stor, sentralt lokalisert lobby.

Auditoriet står foran en foss på flere nivåer.

Glassene sørger for naturlig lys nede i rommet, som brukes til merkets moteutstillinger.

Konseptet med mye lys er ønsket velkommen på merkets moteshow 

Arkitekt via inngangen til luis vuiton -stiftelsen

“Whitney Museum” tilbyr omfattende utstillinger som spenner fra unike kunstverk til eksklusive vesker fra kjente merker. Disse inkluderer produkter fra “Max Mara”, “Audi” og “Tiffany”. De er utstilt i museet, som flyttes til et nytt sted i New York.

Disse merkene blir en del av sin historie ettersom prospekter og kjøpere strømmer inn for å se det nye bygget.

Flere luksusmerker venter oss i “Whitney Museum” i New York 

Arkitekt på Whitney Museum NY

“Whitney Museum” i New York

Arkitekt Renzo Piano, som tegnet museet, tegnet dusinvis av andre bygninger. Et av de sterkeste tegnene på prosjektene hans er forbedring av livskvaliteten for besøkende gjennom store offentlige rom.

På samme måte som i sitt “Centre Pompidou” -prosjekt i Paris, ser han for seg en stor plass her. Dette kalles Piazza. Det er her folk møtes, forenes, snakker og utveksler ideer. Dette beriker bylivet.

Hele det unge museet har allerede blitt besøkt av mange besøkende

Arkitekt på Whitney Museum NY om kvelden

Whitney Museum åpnet offisielt 1. mai 2015. I et intervju sier Renzo Piano hva som etter hans mening er hovedfordelen med den nye plasseringen av “Whitney Museum” sammenlignet med den gamle (Upper East Side) i New York. Det er nok plass til fotgjengere på det nye stedet. Der kan du rolig nyte plassen. Du skaper en følelse for urbanisme og åpenhet.

Moderne arkitektur som gir nok plass og lys

Arkitekt på Whitney Museum NY blåkopi

Han sier: “Jeg har følelsen av at en offentlig bygning, generelt sett, spesielt når det gjelder kulturbygg, men også i alle offentlige bygninger som biblioteker, skoler og universiteter – bør ha denne egenskapen til åpenhet. Fordi det er det som gjør en by vakrere. Byene er til og med basert på det. Byer er ikke byer hvis de er basert på bygninger som totalt styrer bakken. Folk snakker ikke i gatene. Når bygninger bygges for offentlig bruk, skjer det motsatte. Noe må skapes som snakker til gaten og som formidler en følelse av kommunikasjon og tilhørighet til samfunnet “

Mellommenneskelig kommunikasjon er en del av arkitekturkonseptet 

Arkitekt på Whitney Museum NY byggeplaner

Bygningen har åtte etasjer. Den er kledd i lyseblåbrune stålplater. Formen er veldig asymmetrisk, har terrasser og innglassede stier som leder nedover. Museet er tilgjengelig via det offentlige rommet “Largo”, som fungerer som en slags overgang mellom gaten og selve museet. Dette er et offentlig område med utsikt over Hudson -elven og inngangen til “High Line”. Den er tilgjengelig via foajeen ved hovedinngangen, som også fungerer som et utstillingsrom. Det er et gratis tilgangsgalleri.

Arkitekten Renzo Piano designer bygninger som øker kvaliteten på det offentlige livet

Arkitekt om Whitney Museum NY morgen

Det tredje nivået er formet som et “teater” med dobbel høyde over Hudson-elven. Det femte nivået tilbyr 1670 kvadratmeter plass uten søyler. Det gjør det til det største museet med åpen planløsning i New York. Bygningen holdes fri for midlertidige utstillinger og presentasjon av ganske store verk.

Den permanente samlingen er utstilt i to etasjer. Du går tilbake i den vestlige delen. De er koblet til åpne terrasser på 1200 kvadratmeter. De er ment for å stille ut skulpturer.

Til tross for sin størrelse, skal museet virke åpent og tilgjengelig for besøkende

Arkitekt om Whitney Museum NY Windy

Nord for hoveddelen av bygningen, på nivå “tre” til “syv”, har kontorbygninger blitt innkvartert. Det er også et utdanningssenter, laboratorier og bibliotek med lesesaler. Det er også et multifunksjonelt teater for liveopptredener, film- og videopresentasjoner. I øverste etasje er “studio” -galleriet (utdanningsrom) og en kafé, hvor du har en naturlig takvinduskonstruksjon. Forvaltningseksperter er enige om at samarbeidet mellom luksusmerker og kulturinstitusjoner styrker og forbedrer deres image. Foreningene med kunstverk og museumsmiljøet bekrefter kulturikonernes gode rykte.

Innen 8 etasjer finner du sosiale, kulturelle og underholdende ting

Arkitekt på whitney museum NY manhatten

Det nye partnerskapet med egnede selskaper har også hatt en positiv innvirkning på museet som institusjon. Så alle involverte kan dra nytte av det. Stedet hvor verkene til luksusmerkene blir utstilt er av grunnleggende betydning. Det som gjør dagens museer bemerkelsesverdig er ikke bare utstillingen inne, men arkitekturen til selve bygningene.

Måten arkitekter tolker behovene til mote er veldig rørende

Arkitekt vuitton prosjekt

Bibliografi:

 www.wikiarquitectura.com

www.greatbuildings.com

www.e-architect.co.uk

www.dezeen.com

www.archdaily.com

www.architizer.com

www.luxurydaily.com

www.vanityfair.com

www.independent.co.uk

www. cornichewatches.com

Kontakt:  Violeta Shatova

post:         [e -postbeskyttet]

web:          http://arch-shatova.weebly.com/