Hvis du ofte surfer på Internett og liker å søke på nettstedet vårt, har du sikkert allerede kommet over interessante artikler som introduserer helt spesielle husformer og uvanlige design. Vårt bidrag i dag er en del av denne artikkelserien. I det følgende vil vi presentere deg et unikt husdesign i ord og bilder. Du kan bare bli imponert over det og prøve å forstå hvor langt menneskelig tenkning går når det gjelder moderne arkitektur. Hold deg til det og la deg overraske!

 Dette unike huset kalles Cleft House og er delt i to av et atrium.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi husfasaden er delt i to av et atrium

  • Unikt husdesign – det som er så spesielt med det?

Fra et arkitektonisk synspunkt er dette en unik husdesign som du svært sjelden kunne se. Det er en fire-etasjers bygning og kalles Cleft House. Det ligger i en travel gate i hovedstaden i India, New Delhi. Dette unike hjemmet ble designet og bygget av Anagram Architects for en stor familie.

Huseierne ønsket et romslig og lett oversvømt hjem som også skjuler et atrium i bygningsstrukturen. Arkitektene har vurdert dette ønsket, og nå er familiebygningen ferdig. Dette representerer en unik husdesign, nettopp på grunn av fasaden og det innebygde atriet. Det ble også forstått at opprettholdelse av personvernet til beboerne er høyt prioritert her. Derfor ble det bygget en husfasade uten vinduer, som beskytter det solfylte atriumet i fire etasjer. Rundt dette atriet er stuene og arbeidsstudioene til huseierne.

Husets fasade har ingen vinduer mot gaten.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi husets fasade uten vinduer mot gaten

 Fasaden er kledd med hvite og svarte marmorplater. Den reflekterer solens stråler og er påfallende langt unna på grunn av fargekontrasten.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi, husets fasade er kledd med hvite og svarte marmorplater

Fasaden til Cleft House er monolitisk og ser akkurat ut som den var laget av ett stykke. Den er hovedsakelig kledd med hvite marmorplater montert på en stålkonstruksjon. Marble ble valgt til husfasaden av Anagram Architects på grunn av sin gode “luminescensstråling”. Dette gir den unike bygningen en følelse av luksus. Disse marmorpanelene fortsetter også inne gjennom sporet i midten av fasaden. Denne unike husdesignen ser delt ut i to deler før den åpner ut mot det lett oversvømte atriet.

Atriumet, som er den indre gårdsplassen til tradisjonelle indiske hus, danner hjertet av Cleft House og forbinder alle rom i første etasje. Dens størrelse og form gir også rikelig med naturlig lys inn i hele huset og nede, samtidig som det muliggjør naturlig ventilasjon overalt. Dette er virkelig en utmerket idé som bare viser frem det unike husdesignet. Det neste bildet skal overbevise deg om sjarmen og viktigheten av atriet i hele husdesignen.

 Innglassinger av svart marmor forbinder høyre og venstre bygninger i Cleft House.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi glasserte sorte marmorpassasjer forbinder begge sider av bygningen med spiralformede trapper

  • Interiøret i huset har en riktig geometri

Alle som kommer inn i atriet for første gang vil bli imponert over geometrien til formene som dominerer der. Fargespillet mellom hvit og svart marmor øker også følelsen av overraskelse. Den perfekte geometrien i husdesign er faktisk herdet av en spiralformet trapp som leder elegant oppover. Det er også en genial idé fra arkitektene. Hele trapperommet skriver seg perfekt inn i husets design. I tillegg er det godt opplyst og utsmykket med grønne planter. Moderniteten stopper ikke her, noe som er typisk for innredning og design av interiøret. For eksempel er spisestue og kjøkken igjen dekket med hvite marmorplater og innredet med stilfulle møbler. Derfor ser det veldig innbydende ut.

 Et åpent kjøkken og spisestue karakteriserer denne unike husdesignen inne.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi åpent kjøkken og spisestue veldig innbydende og moderne møbler

Alle soverommene ligger i husets øvre etasjer og vender ut mot atriet. De er omgitt av innglassede balkonger. På den ene siden er rommene optisk forbundet på denne måten. På den annen side kan du se atriet fra hver balkong og nyte ditt privatliv samtidig. Hvert av soverommene i huset er individuelt designet. Møblene er spesielt skreddersydd for beboernes smak. Interiørdesignerne fokuserte på fargekontraster og var litt mer forsiktige når de valgte materialene. Selv om svart marmor, betong og tre har blitt brukt igjen noen steder her så vel som i atriet og i fellesrommene, ser det veldig harmonisk ut. Arkitektenes intensjon var åpenbart å lage et unikt husdesign både innendørs og utendørs som ville appellere til alle familiemedlemmer. Og de har lykkes med å nå dette målet!

Det er flere nivåer i Gleft House. De forskjellige soverommene ligger i de øverste etasjene, og alle er innredet i henhold til smaken til beboeren.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi soverom i de øverste etasjene individuelt designet

Hvert soverom skiller seg fra de andre soverommene i sine individuelle møbler.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi soverom individuelt designet i henhold til de personlige preferansene til huseieren

I hver romdesign på soverommet er eierens personlige preferanser blitt tatt i betraktning, og på denne måten har det også blitt skapt et unikt husdesign inne.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi Soveromideer

 Kan du tenke deg noe mer romantisk enn de innglassede balkongene som vender ut mot gårdsplassen?

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi glaserte balkonger åpner mot gårdsplassen

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi soverom med innglassede balkonger som vender ut mot gårdsplassen

 Tilgang til de øvre etasjene er super elegant takket være denne moderne Spiral trapp.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi elegant spiraltrapp i atriet letter tilgangen til de øvre etasjene

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi elegant vindeltrapp tilrettelagt i atriet

 Du får sjelden sett noe så fantasifullt!

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi fantasifull elegant spiraltrapp i atriet letter tilgangen til de øverste etasjene

 Hvert bad er stilig og individuelt designet.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi moderne bad stilig og individuelt designet

 Fellesrommene er også veldig moderne.

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi fellesrom moderne og stilig

Unikt husdesign Cleft House India New Delhi

Hvor fører spiraltrappen til? Er det fremtiden for moderne arkitektur?

House India New Delhi elegant spiraltrapp i atriet letter tilgangen til de øverste etasjene