urban termalbad design partner arkitekter fasade

Urban termisk baddesign av Smolenicky & Partner Architecture designet

Tamina termalbad, designet av Smolenicky & Partnerarkitektur Arkitekter fra firmaet Smolenicky & Partnere med base i Zurüch designet Tamina termalbad for Grand Resort i Bad Ragaz, Sveits.

Beskrivelse av “Tamina Thermal Baths” -prosjektet av Joseph Smolenicky:

Prosjektet for Tamina termalbad er et resultat av en totrinns konkurranse i 2003.

Målet med den første fasen av utvelgelsesprosessen var å koordinere de arkitektoniske inngrepene som har pågått lenge med hensyn til byplanlegging. Hvor skal det nye femstjerners hotellet ligge, hvor skal utvidelsen av det medisinske senteret bygges, og hvordan skal de nye offentlige termalbadene være tilgjengelige fra siden? Planen har forutsatt totalt 160 millioner SFr. investere i nye design og strukturendringer og administrere prosjektet.

Ovale former og linjer – fasade

urban termisk bad design partner arkitekter vann system

Den andre delen av konkurransen inkluderte utformingen av de to store nye strukturene – hotellet og termalbadene. Arkitektkontoret Smolenicky & Prosjektet for Tamina termalbad er et samarbeid med Hilmer -selskapet & Sattler og Albrecht Architects har vunnet den for det nye hotellet.

Hvordan landskapet ser ut – passasje utenfor

Urban termiske bad Designpartner arkitekter passasje

Bykartet til feriestedet domineres av staselige representative bygninger, som ligger i et omfattende parklandskap. I denne forbindelse skiller feriestedet seg tydelig ut fra identiteten til landsbyen Bad Ragaz. På tidspunktet for Belle Époque ble dette konstruksjonsprinsippet om å oppføre monumentale hotellbygninger i nærheten av landsbyer vellykket implementert på et stort antall steder i de sveitsiske alpene. De viktigste eksemplene er Interlaken, St. Moritz og Gstaad. I Bad Ragaz, hovedveien, som leder gjennom golfbanen og forbinder feriestedet med Maienfeld, gafler to blindveier eller de såkalte blindveiene. I det nye prosjektet ble termalbadene bevisst flyttet i blindveien med tilgang til feriestedets offentlige fasiliteter, for eksempel konferansesenteret i den renoverte Spa Spring Hall, kasinoet og golfklubbhuset. Den andre blindveien som løper langs parken ble holdt fri for å gi tilgang til de tre flotte hotellkompleksene, og den utstråler en mer intim og roligere atmosfære.

I stedet for å stå frittstående kommer silhuetten til den voluminøse bygningen ut av de lukkede uterommene.

urban spa designer partner utendørs arkitekter

FORM OG UTENFOR PLASSER

 I friluftsbassengene, for eksempel, reduseres størrelsen på bygningen og solområdet åpnes opp mot de skogkledde bakkene i fjellkjeden. Utsikten strekker seg til de eksisterende bygningene, skjermet av nyplantede grupper av trær. Hotellgjestene opplever et parklandskap som smelter sammen til skog og fjellskråninger.

Integrert basseng i bakgården

Urban termiske bad Designpartnerarkitekter lyver

Den overveiende pittoreske, parklignende atmosfæren forblir intakt til tross for den kompakte designen. Dermed fortsetter feriestedet å være preget av parken. Hovedinngangen til termalbadene, spa-våren, er anlagt på blindveien for å fungere som et karakteristisk trekk ved at det er et offentlig anlegg gjennom sitt nærvær fra hovedveien gate.

Tamina termalbadkompleks er eksplisitt ment som en del av den store hotellkulturen.

urban spa designer partner arkitekter gårdsplass

KONSTRUKSJONSKRITERIER

 Den kulturelle og estetiske identiteten til prosjektet søker affiniteter både med sveitsisk tradisjon og med de store luksushotellene ved Østersjøen, som Heiligendamm.

Det er av denne grunn at omkretsen av bygningen er monumental, hovedsakelig for å få komplekset til å skille seg ut som et etablissement i harmoni med resten av feriestedets bygninger. Samtidig, i henhold til oppfatningen, oppfyller termalbadkomplekset også oppgaven med å relativisere spa -vårens nesten urbane murkarakter. Dette forklarer den snøhvite treverkdesignen til termalbadene, som gir kompleksets arkitektur den paviljonglignende appellen til et historisk feriekompleks.

Oval utsmykket vindu i bygningen

urban spa designer partnerarkitekter aksenter

Strategien med å bruke elementer fra en arkitektur spesielt designet for alpinanlegg er understreket av de ovale vinduene i bygningen, rikt dekorert på kantene. Sett innvendig skaper disse vinduene effekten av store bilderammer. Ovale malerier var utbredt i landskapsskildringer i viktoriansk tid, og basert på dette er intensjonen med det moderne prosjektet knyttet til forsøket på å gi utsikten til det relativt nøytrale landskapet et spesifikt uttrykk gjennom rammens gest.

Byggemessig kan bygningen mer eller mindre sammenlignes med en skog laget av søyler i stedet for trær

Urban termiske bad Designpartner arkitekter vinduer

INNVENDIG LØSNING AV EN SKOG

På et metaforisk nivå er det en omfattende analogi mellom utformingen av det indre rommet i prosjektet og frigjøring av lysninger i mønsteret til en skog ved å felle individuelle trær. Dette er omvendt av den tradisjonelle designprosessen. Ytterrommene ble skapt på lignende måte ved å “slippe” støtter i de perifere områdene i bygningens omkrets. – totalt 115 støttesøyler laget av treet til 2200 grantrær (gjennom forskning regenereres denne mengden tre i Sveits i to og en halv time).

Stort innendørs svømmebasseng

Urban termiske bad Design partner arkitekter for tiden

UTTRYKK OG MATERIAL

Når det gjelder materialer, har det ferdige prosjektet samme utseende på innsiden som på utsiden. Lamellene i snøhvit malt tre dekker både innvendig og utvendig fasade. I denne forstand kan man faktisk ikke snakke om interiørdesign i bygningen, men snarere om en enhetlig arkitektur av hele systemet.

Mye større vekt ble lagt på romlige fenomener i denne bygningen

Urban termiske bad Design partner arkitekter sete

Bygningens trekonstruksjon bestemmes ikke bare av stolpenes bredde. I stedet for hovedfokuset på å definere støttesøylenes funksjon og forsterke konstruksjonen, ble det lagt mye større vekt på romlige fenomener som skaper skjønnhet og skaper en seremoniell atmosfære. Bading feires som en dyrket aktivitet.

Nyttig informasjon er tilgjengelig i resepsjonen

urban spa designer partner arkitekter resepsjon

Flere detaljer i bygningen

urban spa designer partnerarkitekter     Urban termiske bad Designpartner arkitekter tak urban spa designer partner arkitekter detaljer   ´   Urban termiske bad Designpartner arkitekter interiør    urban spa designer partner arkitekter plass  Urban termiske bad Design partner arkitekter svømmebasseng  urban spa designer partner arkitekter vann

Urban termiske bad Designpartnerarkitekter plan