Industrien står i dag overfor ekstremt alvorlige sikkerhetsutfordringer. Det er fortsatt veldig strenge regler for energisparing. Du må sørge for at de nye bygningene er godt utstyrt for å tåle jordskjelv, brann og andre farer. Men de eldre blir rekonstruert og fornyet for å tilpasse dem til de nye kravene. En del av disse sikkerhets- og moderniseringstiltakene er ventilasjon. Dette er et viktig aspekt for mange moderne fasader. Men teknologiene som brukes er ganske forskjellige.

I en moderne ventilert fasade sirkulerer luften som i en skorstein

Skildring av prinsippet om ventilert fasade

Hva er ventilerte moderne fasader uansett?

Det som gjør at en fasade blir ventilert, er gapet mellom isolasjonspanelet og fasaden utvendig. Den såkalte skorsteinseffekten skapes. Luften sirkulerer fritt fra bunn til topp. Dette sikrer naturlig ventilasjon. Dette gjør moderne fasader mer fleksible når det gjelder tilpasning til spesielle behov.

Mange nye designmuligheter åpner seg like rent visuelt.

En moderne ventilert fasade har ofte veldig original estetikk

lang fasade utsikt ventilert

Ventilerte moderne fasader fra Isopan

På bildet over og i de to nedenfor kan du se de moderne fasadedesignene av Isopan. Det er et datterselskap av Manni Group. Isopan er en global produsent av isolasjonspaneler som nå også er aktiv i Mexico og Russland. Selskapet jobber sammen med Inpek. Dette har utviklet innovative moderne ventilerte fasader. De representerer systemer som kombinerer isolasjonskraften til komposittpaneler med den estetiske verdien av de arkitektoniske fasadeplatene. Dine moderne fasader er laget av både HPL og Mineralull produsert.

Moderne fasadeventilasjon er avhengig av enkle, men innovative prinsipper

interessant teknologi for ventilert fasade

Det er en veldig interessant løsning som kan brukes til forskjellige typer bygninger. Det er imidlertid mange aspekter som må tas i betraktning. For å velge det best mulige produktet, må man ta hensyn til mange faktorer. Installasjonstidspunktet og ønsket nivå av brann- og vannmotstand er viktig. Klientens estetiske og designkrav er også viktige.

Denne moderne fasadedesignen ser veldig attraktiv ut

perforerte ventilerte fasader

I motsetning til de konvensjonelle teknikkene for ventilerte fasader, er det ikke behov for bærende vegger. De sammensatte panelene består av to ytre metalliske lag. Disse er plassert på begge sider av isolasjonsdelene av polyuretan eller steinull. Dermed er konstruksjonen fullstendig beskyttet mot dårlig vær og slitasje.

Tiden for å installere slike ventilerte fasader er ganske kort. I tillegg oppnår du et veldig høyt sikkerhetsnivå. Flere forskjellige farger og utførelser er tilgjengelige. Forskjellen i teknologiene er allerede synlig på utsiden.

Dette eksemplet viser at ventilerte fasadedesign er en utbredt trend. Det er mange forskjeller i teknikkene som leverer kvalitet, installasjon og effektivitet.

Selvfølgelig ender de med å avvike fra hverandre i ytre utseende. Vi representerer noen alternativer etter teksten. Du kan se grafikk av deres funksjonelle prinsipper og hvordan de kan se ut i praksis i det følgende bildegalleriet. Så du kan se hvor forskjellige moderne ventilerte fasader kan være.

Tekstkilde: https://www.archdaily.com

Et mulig konstruksjonsprinsipp for ventilerte moderne fasader

tverrsnitt ventilert fasade

Fasadedesign av metall – ventilert

høyhusventilert fasade

Denne teknikken integrerer muligheten for en vertikal hage

moderne hus ventilert fasade

I motsetning til de andre eksemplene, dominerer industriell estetikk her

moderne fasade i metall

Kunstnerisk og moderne design – dette er mulig med moderne ventilerte fasader

fargerik fasade ventilert

Utsikten gjennom den ventilerte fasaden er vanligvis veldig interessant

ventilert fasadetrapp

Du kan kombinere flere ventilasjonsteknikker på en fasade

Ventilert fasade viser forskjellige teknikker