solenergi null energi hus fotovoltaikk

Grunnlinjer i designet for solenergisparing og bruk

De siste årene har arkitektonisk design gått gjennom en veldig viktig fase i utviklingen. Det som var utenkelig i praksis før for noen år siden, er nå et faktum: Med en meget innovativ design kan solenergi lagres og brukes effektivt.

Mange skritt er tatt i moderne ingeniørfag

For å bruke solenergi effektivt må man bruke en integrert tilnærming. Det er mye som kan gjøres i denne forbindelse.

Passiv design er et av de første trinnene, og det vil vi ta opp i dag

solenergi null energi huser soltak

Hva inkluderer den generelle prosessen??

Den generelle prosessen inkluderer passende valg av plasseringen av leiligheten, perfekt innskrift i atmosfæren, både når det gjelder utseende og klimatiske forhold. Man må velge alle materialer med ekstrem forsiktighet og i samsvar med ideen om å bruke solenergi.

I tillegg til å generere fordeler, må bruk av ressurser gjøre dem super effektive. Du må bidra til beboernes gode helse og produktivitet. Dette er bare noen av prinsippene for det som kalles grønn design. Flere og flere av disse blir også obligatoriske og må integreres i prosessen av de nye byggefirmaene.

Sofistikert design og innovativ teknologi

solenergi passiv hus null energi hus moderne arkitektur

De passive bygningene

De grønne bygningene som bruker solenergi og dermed sparer ressurser er en ny trend. Ifølge beregninger bruker de rundt 47% mindre enn bygningene i den konvensjonelle nybyggingen og 60% mindre sammenlignet med den konvensjonelle gamle konstruksjonen. I USA har dette null-energikonseptet allerede blitt brukt i mer enn 20 000 bygninger. Hvis du så på disse individuelt, ville du oppdage at de bruker et bredt spekter av individuelle og unike prinsipper.

Bærekraftig bygg

solenergi null energi hus italia

Design aspekter

Vi ønsker nå å se nærmere på designaspektene ved designet der solenergi spares. Disse må optimaliseres ned til minste detalj, slik at du kan spare så mye energi som mulig. En typisk innovativ mekanisme er integrering av konvensjonelle og moderne energieffektive enheter. Dette er pumper, vifter, økonomiske lys. Fotovoltaiske energipaneler er også integrert mange steder. Dette er ikke aktive solenergibesparende elementer som enkelt kan integreres i de passive konseptene. Poenget er at den passive designen, uansett om den er avhengig av solenergi eller ikke, er avhengig av den perfekte balansen mellom alle elementene. Ved å gjøre dette bør selvforsyning nå det høyest mulige nivået, og du må begrense miljøets innflytelse i dette og alle andre henseender.

Null energi hus er veldig på moten

solenergi null energi hus solsystemer fotovoltaikk

Betraktet enda mer detaljert, prøver man å slippe så mye av solenergien som mulig. Da har du muligheten, gjennom effektive mekanismer, til å lagre disse bedre og bruke dem til husholdningen.

Vær oppmerksom på estetikken

Et typisk kjennetegn ved moderne design som bruker solenergi er at de følger nøye med på designaspektene. Således har alle elementer i et nullenergihus to aspekter – et ergonomisk aspekt når det gjelder å spare solenergi og et estetisk – når det gjelder utseende.

Tradisjonell arkitektur lastet om

solenergi null energi hus landsted

Effektiv effekt på alle årstider

Med et hus med null energi må du sørge for at det er tilpasset alle sesonger. Sistnevnte kan sjekkes på grunnlag av den kritiske evalueringen av noen elementer. De integrerte systemene skal gjøre det mulig for solenergi å spare om sommeren og brukes til forsyningsformål uten at det blir for varmt i selve huset. Dens funksjon må deretter endres om vinteren, slik at hovedfokuset er på å generere varme. Selvfølgelig prøver man å ikke miste energi unødvendig eller i det minste ikke la det skje.

Multi-comfort-huset fra ZEB i Norge

solenergi null energi hus multi-komfort hus zeb prosjekt norge

Stadiene i prosjektplanleggingen

Slik at du kan ansette de riktige menneskene til å utvikle et nullhusdesign, ville det være bra at du i det minste har generell kunnskap om emnet.

For det første handler det om riktig sted. Du kan foreslå mange forskjellige varianter og effektivt bidra til at den beste varianten blir valgt.

Lag en strategi for bruk. Du må være realistisk om hvor mye energi du trenger og når. Deretter må man sammenligne hvordan dette kan oppnås med solenergieffektiv design. Et visst budsjett må være tilgjengelig, med betydelige reserver også. Som forbruker bør du også delta aktivt i dette.

Kom deg litt nærmere naturen

solenergi passivhus tremateriale

Skjematisk design. Landsbyen er ikke alt. Det er forskjellige retninger på dette, og du må finne dem. En rekke innovative metoder brukes vanligvis i denne prosessen. Men før den endelige avgjørelsen tas, bør du også bli informert om det.

Prosjekt

Du må nå fullføre strukturen i bygningen – med alle rom og detaljer. De må også analyseres individuelt, og man må se om det kan gjøres flere forbedringer her og der.

Også på dette stadiet må man nøye vurdere de forskjellige variantene en om gangen.

Solsystemer på taket blir sakte et must

solenergi null energi hus solsystemer taktekking

Konstruksjon

Nå må huset med null energi bygges, og man bør sørge for at alle detaljer blir utført nøyaktig i henhold til planen.

Oppholde

For å oppnå maksimal effektivitet, bør du også følge visse regler i huset. Du må kunne håndtere alle systemene slik at energiformålene kan oppnås på lang sikt.

 Spesielt utviklingsland vil tjene på dette

solenergi null energi hus afrika prosjekt citatona com

Naturlige materialer og sollys

solenergi null energi hus soleta utenfor nettet

Spissede tak er perfekte som en optimal overflate for solcellepanelene

solenergi null energi hus tradisjonell design skog